Povežite se s nama

Sport

Sara Kolak i varaždinski trener Dražen Ožeg nagrađeni na Kraš Croathletic Gala svečanosti

Objavljeno:

- dana

Uspjeh

Sara Kolak i Dražen Ožeg nagrđšeni su sinoć na svečanosti Hrvatskog atletskog saveza – Kraš Croathletic gala,  dogođaju koji je okupio sve ono najbolje što ima hrvatska atletika. 

Iza Hrvatske je najuspješnija sezona za hrvatsku atletiku. Osvojenesu dvije zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeir,  brončana olimpijska medalja i izboreno  finale i polufinale  Olimpijskih igara.

Također, na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojene su zlatna i brončana medalja te izborena još dva finala. još dva finala.  Dodajmo još da je na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlanu Filip Mihaljević osvojio brončanu medalju, a Andrea Ivančević je bila 4. u finalu.

Svi ovi uspjesi zaslužili s biti i posebno obilježeni, što se  dogodilo sinoć, 28. listopada, na Kraš Croathletic gala.

Uz najbolje  hrvatske atletičare, trenere i atletske djelatnike bili su prisutni i  gosti iz inozemstva. Bio je tu dopredsjednik Svjetske atletske federacije i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, predsjednik Europske atletike Svein Arne Hansen, dopredsjednik Europske atletike i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinom te Gregor Benčina član savjeta EA.

Sergej Bubka i Svein Arne Hansen uručili su i posebne plakete IAAF-a i EA Hrvatskom atletskom savezu koje je primio predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Podijeljena su brojna priznanja atletičarima i atletskim djelatnicima u raznim kategorijama:

Za iznimni doprinos razvoju hrvatske atletike (posthumno): Želimir Šobot, Zvonko Radovanović, Ante Tešija, Ivan Ivančić, Josip Gašparac, Milan Vitasović.

Za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike:Vlado Apostolski, Franjo Preložnjak, Ivan Maričević, Nikola Turk, Dražen Ožeg, Olga Šikovec Luncer, Radovan Kirin

Sudionicima Olimpijskih igara u Rio de Janeiru:Ivan Horvat, Ana Šimić, Marija Vrajić, Matea Matošević, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Filip Mihaljević, Blanka Vlašić, Sara Kolak, Sandra Perković

Za iznimni doprinos svjetske i europske atletike:Sergej Bubka, Svein Arne Hansen, Dobromir Karamarinov
 

Za iznimni doprinos Hrvatskoj atletici u 2016. godini:Sara Kolak, Stipe Žunić, Blanka Vlašić, Sandra Perković
 

Za najbolje atletske djelatnike u 2016.:Mirko Brlečić, Dražen Lasić, Mladen Katalinić
 

Za najbolji hrvatski atletski klub (u 2015.):AK Agram, Zagreb
 

Za najboljeg trenera u Hrvatskoj u 2016.:Edis Elkasević

Za najbolje atletičare u 2016. godini po kategorijama proglašeni su:
 

Seniorka:Sandra Perković

Senior:Filip Mihaljević

Mlađa seniorka:Sara Kolak

Mlađi senior:Matija Gregurić

Juniorka:Eva Mustafić i Dora Filipović

Junior:Hrvoje Čukman

Mlađa juniorka:Lora Ontl

Mlađi junior:Marino Bloudek i Ivan Mišković

Kadetkinja:Dorja Zanetić

Kadet:Sven Salaj i Bruno Rožman

Veteranka:Ivona Jerković

Veteran:Damir Ludvig”

Izvor:HAS

Izvor:
Foto:

Sport

Iz Varteksa uče mlade nogometaše kako prevenirati nasilje u sportu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kroz ovu godinu održavale su se radionice psihologa Nogometnog kluba Varteks s temom “Prevencija nasilja u sportu i fair play”.

– U današnje vrijeme događa se da su roditelji preokupirani poslom i nemaju vremena baviti se vlastitom djecom te više utjecati na njihov odgoj i obrazovanje. Mladi su zato prepušteni ulici i negativnim utjecajima, a postoji i veoma jak utjecaj nasilnih i agresivnih skupina od kojih niti naše društvo nije pošteđeno. Stoga je važno organizirati odgovarajuće aktivnosti i njihovu edukaciju – ističu iz Nogometnog kluba Varteks.

Kroz projekt ‘Varteksov nogomet za svakoga’, odnosno radionice o prevenciji nasilja u sportu i fair playu koje je sufinanciralo Ministarstvom turizma i sporta jest dati doprinos vraćanju sporta pravim vrijednostima koliko je to moguće.

– U prave vrijednosti svakako ne spada nasilje, huliganizam i agresivnost, već fair-play, zdrav razvitak tijela i duha i sve drugo što to prati. Radionice su svojevrsni pokušaj sublimacije, pretvaranja nekakve negativne energije i nagona u nešto pozitivno poput bavljenja sportom- zaključuju iz Varteksa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske stolnotenisačice dominantne protiv Bjelovara i Požege

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlični rezultati igračica Stolnoteniskog kluba Varaždin nastavili su se prošlog vikenda s nove dvije pobjede na gostovanjima u Bjelovaru i Požegi protiv istoimenih domaćina. 

U Bjelovaru Varaždinke su slavile rezultatom 3:0. Koliko su igračice STK Varaždina u sastavu Petra Petek, Dragana Vignjević i Karla Franović bile dominantne u tim mečevima, govori činjenica da domaćinima nisu prepustile ni set.

U drugom meču u Požegi Petek, Vignjević i Franović isto tako bile su prejake za domaćina u sastavu Nikolina Raguž, Gabrijela Alviž i Ana Murat prepustivši im tek jedan set u tri odigrana meča.

Nakon devet odigranih mečeva igračice Varaždina nalaze se na 2. mjestu HEP Superlige s 8 pobjeda i s tek jednim porazom protiv ekipe STK dr. Časl.

Sada igračicama trenera Saše Suhodolčana slijedi kratak odmor od prvenstvenih utakmica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje