Atletičarka iz Ludbrega Sara Kolak završila je petogodišnju suradnju s slovenskim trenerom Andrejom Hajnšekom. U budućnosti će je trenirati nekadašnji norveški bacač koplja Andreas Thorkildsen, dvostruki olimpijski pobjednik, svjetski prvak i dvostruki europski prvak.

– Nakon dugog razmišljanja odlučila sam da je vrijeme za promjenu. Trener Hajnšek i ja proveli smo zajedno pet prekrasnih godina u kojima smo ostvarili puno uspjeha, od kojih je najveći zlato iz Rija 2016. godine. U pet godina smo jako puno napravili, puno sam toga naučila i izrasla u profesionalnu atletičarku s vrhunskim rezultatima. Rastali smo se prijateljski, zahvalna sam mu za sve što me naučio i želim mu puno uspjeha u daljnjem radu. Sada se fokusiram na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao prvom cilju na putu do Tokija. Zdrava sam, treniram, i to je najbitnije. Pripreme za Dohu nastavljam u Norveškoj i veselim se novoj suradnji – istaknula je olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine za stranice Atletskog kluba Kvarner.

Iako je Sara prekinula suradnju s trenerom Hajnšekom, on će i dalje voditi brigu o dvjema atletičarkama Kvarnera – olimpijskoj pobjednici gluhih i europskoj prvakinji Lauri Štefanac, i Franji Želimorski, bivšoj članici varaždinske Slobode.

Komentari

Komentara