Povežite se s nama

Sport

Sari Marković dva zlata i srebro na jakome mitingu u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

U Zagrebu na bazenu Utrina održano je natjecanje za najmlađe plivače – 14. Miting sv. Patrika. Ukupno je nastupilo rekordnih 844 plivačica i plivača iz 27 hrvatskih klubova, a među njima i 39 članova Baroka.

Prvog dana natjecanja varaždinski klub predstavljala su 23 člana. U jakoj konkurenciji najviše se istaknula Anamarija Zavrtnik s osvojenim srebrom na 50 m slobodno i 6. mjestom u ukupnom plasmanu.

Svakako u istom godištu treba istaknuti i Niku Dobovičnik, koja je u ukupnom plasmanu bila deseta, te Leonu Jurišu, koja je otplivala sve četiri discipline te zauzela 7. mjesto u ukupnom plasmanu. U 2006. godištu izvrstan je bio Filip Kukec, koji je ukupno bio deseti, dok je Mihael Kolarek u svom godištu osvojio 19. mjesto.

Drugog dana natjecanja najmlađi članovi Baroka nastupili su u 25-metarskim utrkama. Od pojedinačnih rezultata treba istaknuti Saru Marković, koja je u C kategoriji osvojila prva mjesta na 25 m leptir i prsno, 3. mjesto na 25 m slobodno i 20. mjesto na 25 m leđno, što joj je u ukupnom plasmanu donijelo visoko 2. mjesto. Valjda izdvojiti i Ivonu Jurković s 8. mjestom na 25 m leđno. U kategoriji D najbolje rezultate ostvarile su Bela Mitrović (5. mjesto na 25 slobodno i šesta mjesta na 25 leđno i 25 prsno), koja je u ukupnom plasmanu zauzela 6. mjesto, te Patricija Švetak (4. mjesto leptir, 7. mjesto prsno i 10. mjesto leđno), koja je u ukupnom plasmanu zauzela 8. mjesto.

Sport

Poznati atletski trener Joško Vlašić održat će predavanje u Varaždinu u sklopu Atletskog seminara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u subotu, 1. travnja u organizaciji Atletskog kluba Sloboda održat će se Atletski seminar.

– Svjesni činjenice i važnosti kako su educiranost i kompetentnost trenera od krucijalne važnosti za uspjeh u profesionalnom sportu, odlučili smo i ove godine organizirati stručni seminar. Na istom ćemo raditi s atletskim stručnjacima, koji su kroz svoju praksu prošli „sito i rešeto“ i tako akumulirali veliku količinu znanja i okrunili svoj rad s najboljim rezultatima. Dobro je poznato kako su atletski treninzi jedni od najnaprednijih i najrazvijenijih trenažnih tehnologija po pitanju postizanja maksimalnih kapaciteta i pomicanje kinezioloških pragova kod sportaša – ističu iz AK Sloboda.

Predavači će biti varaždinski trener Damir Pascuttini, Elmir Ćerimagić , predsjednik AK Novi Grad Sarajevo i jedan od najboljih trenera sprintera u Bosni i Hercegovini, dugogodišnji predavač na teme menadžmenta, upravljanja, trenažne tehnologije i razvoja djece i mladih, Siniša Bosak, varaždinski sportski i zdravstveni djelatnik, Joško Vlašić, uspješan desetobojac i bivši državni rekorder Hrvatske u desetoboju, danas atletski i kondicijski trener, otac i trener poznatih Hrvatskih sportaša Blanke Vlašić i Nikole Vlašića te Dejan Vojnović, aktualni državni rekorder na 60m i bivši na 100m, sudionik ljetnih i zimskih olimpijskih igara, danas uspješan kondicijski trener ponajboljim tenisačima svijeta.  

Atletski seminar u Varaždinu namijenjen je atletskim trenerima, sportskim trenerima, kondicijskim trenerima, sportskim liječnicima i fizioterapeutima, profesorima kineziologije, ostalim stručnim kadrovima u sportu. Seminar je namijenjen svim trenerima, ne samo atletskim, koji imaju želju naučiti i unapređivati svoje znanje i vrijednosti, jer je kurikulum seminara koncipiran na način da se prezentiraju informacije koje su primjenljive u svim sportovima.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski skijaš Istok Rodeš prvak Hrvatske u slalomu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski skijaš Istok Rodeš okitio se naslovom državnog prvaka nakon FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Stazu prve vožnje postavio je Leonin trener Goran Rački, a druge vožnje Pavel Grašič, trener Samuela Kolege. Istok je do naslova pobjednika FIS NC utrke i Prvenstva Zagrebačke županije te titule slalomskog prvaka Hrvatske došao s ukupnim vremenom 1:40.93. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.04), a treći Filip Zubčić (+0.27). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Filip Zubčić kao trećeplasirani iz utrke, a treće Matej Vidović koji je u utrci zauzeo četvrto mjesto (+0.28).

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su završili utrku Samuel Kolega je zauzeo 6. mjesto, Tvrtko Ljutić 7., Roko Begović 10., Grga Kecerin 18., a Noa Vrana 20.

Dan ranije, u srijedu, 22. održano Prvenstvo Hrvatske u veleslalomu. Do titule veleslalomskog prvaka Hrvatske s ukupnim vremenom 1:55.76 došao je Filip Zubčić. Drugoplasirani u utrci bio je Austrijanac Joshua Sturm (+0.20), ispred trećeplasiranog sunarodnjaka Tobiasa Koglera (+0.63). U plasmanu za državno prvenstvo drugo mjesto zauzeo je Istok Rodeš kao petoplasirani iz utrke, a treće Tvrtko Ljutić koji je u utrci zauzeo sedmo mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje