Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sastanak u traperu: Novi Marof se uz ovaj popularni materijal i Metessi vraća u osamdesete prošlog stoljeća

Objavljeno:

- dana

Svi imamo svoje najdraže traperice ili neki drugi traper komad kojeg se i dan danas ne odričemo.

Ove subote, 4. lipnja, vraćamo se tim, nekim drugim vremenima, kad su ploče, dobro društvo i zvuk rock and rolla bili sve što nam je trebalo.

„Sastanak u traperu“ , nakon male pauze, vraća se u Staru školu Novi Marof, kako bi nas bar nakratko, vratio u 80-te.

Doba kad su se najpoznatije svjetske traperice proizvodile u Marofu, obilježilo je ovaj grad na razne načine, a neminovno je sa sobom donijelo i dobru muziku i atmosferu koja je uz to išla.
Novomarofčani se rado prisjećaju tih vremena, pa je ovo prilika za drage susrete i evociranje uspomena.

U uvodnom dijelu programa od 14 do 17 sati, moći ćete se uključiti u radionicu “Indigo dip i shibori bojanje” Maje Patafta i radionicu izrada tekstilnih predmeta od odbačenog trapera tehnikom patchwor Helene Jenkač. Svoje već nadaleko poznate odjevne komade izložit će brend BROTH Blaženke Roth, a bit će tu i “Rukotvorine od trapera” Mirjane Pisačić.

„Retrospekcija“ koju će od 18.30 sati voditi Davor Pejnović sa svojim gostima za temu će ponuditi „Klupsku scenu Marofa“, stoga su pozvani svi akteri tog vremena, na evociranje uspomena kroz priču, fotografije i naravno, dobru muziku.

Prije i nakon panela, zvuk LP ploča ispunjavat će atmosferu, dok je za koncertni, večernji dio programa zadužen Metessi i Mondo Bongo, koji će posjetitelje podsjetiti na najveće rock hitove vremena u koje ćemo se nakratko vratiti. Renato Mettesi (ex Zvijezde), nastupao je s bendom Patrola na Velikom muzičkom sastanku – open air koncertu koji je 1981. održan u Novom Marofu, a na kojem su nastupili i Parni Valjak, Aerodrom, Drugi način, Drago Mlinarec i mnogi drugi.

Događaj organizira TZ Grada Novog Marofa kao jedan od programa očuvanja i ove vrste baštine koja je obilježila ovaj kraj.

U svakom slučaju, poziv na opušteno druženje u Staru školu Novi Marof, uz obavezan dress code- traper.

Zabava & Stil

Wine&Walk Cestica na rasporedu je 14. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Wine&Walk je događanje namijenjeno osobama koje žele kombinirati ljubav prema hodanju/šetnji odnosno aktivnom životu i boravku u prirodi s uživanjem u autentičnim vinima lokalnih proizvođača, objavila je Općina Cestica.

Hodačka ruta, dugačka 10-tak kilometara započinje kod ribičke kućice u Velikom Lovrečanu i osmišljena je kružno s time da nakon posljednjeg vinarskog punkta kod Caffe bara „Zeko“ u Dubravi Križovljanskoj sudionike natrag do ribičke kućice voze autobusi.

Uz cijelu hodačku rutu organizirat će se degustacijski punktovi (prostori vinara, štandovi, drugi odgovarajući objekti) na kojima će hodači zastati, odmoriti se, kušati vino i nešto pojesti, prije nego nastave. Po završetku obilaska punktova, nastavak druženja uz glazbu, gdje će se moći kupiti i konzumirati degustirana vina, je na startu rute.

Sudionici će na startu ćete preuzeti paket s degustacijskom čašom iz koje se na punktovima degustira vino.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 35 eura i tek njezinom uplatom osiguravate mjesto na Wine&Walk Cestica.

U kotizaciju je uključena čaša, torbica za nošenje čaše, mapa rute, degustiranje vina i domaćih jela na punktovima i prijevoz autobusom

Događanje će se održati 14. listopada u Cestici s registracijom sudionika od 8:45 do 10:30 sati.

Prijave na događanje i informacije za uplate moguće su putem obrasca: https://bit.ly/cestica-prijave

Požurite osigurati svoje mjesto jer je broj prijava ograničen.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Sračincom se orili hitovi Hanke Paldum i Duška Kuliša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Sve generacije okupile su se u subotu, 30. rujna, pod šatorom u Sračincu.

Dani Miholja bogatim programom proteklih su dana privukli mnoge na druženje u Sračinec. Posebno je živo bilo sinoć jer su zabavljali Hanka Paldum i Duško Kuliš. Pjevači koji su već desetljećima na sceni dobro su do jutarnjih sati zabavili sve koji su došli pjevati i plesati.

Pogledajte kako je izgledala fešta uz njihove hitove.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje