Povežite se s nama

U fokusu

Saznajte tko će se i gdje smjeti parkirati u krugu Opće bolnice Varaždin

Objavljeno:

- dana

Novi režim

Reorganizira se parkiranje u krugu Opće bolnice Varaždin.

Reorganizira se parkiranje u krugu Opće bolnice Varaždin.

Bolnica ionako nema dovoljno mjesta za sve koji to moraju ili bi željeli parkirati unutar bolničke ograde, a otvaranjem gradilišta zbog energetske obnove , problem će kulminirati.

Budući da nema vremena za dugoročno rješenje, ravnatelj, dr. Kudelić, kaže da će se primijeniti prelazno rješenje.

Zaposlenici će dobiti dodatno parkiralište – sa 240 parkirnih mjesta –  ispred zgrade Kirurgije, s ulazom iz Ulice Franje Galinca.

Tu je još i 230 postojećih mjesta uokolo kruga koje mogu koristiti zaposleni i osobe čije stanje zahtijeva prijevoz do ulaza u zgradu.

Bez opravdanog razloga nema parkiranja u krugu Bolnice

Bolnica će, dakle, ukupno raspolagati sa 470 mjesta, u odnosu na dosadašnjih tristotinjak.

Ostalim korisnicima i posjetiteljima  bolnice će biti dostupno 163 parkirnih mjesta iz Meštrovićeve ulice s organiziranom naplatom.  Parkiranje se plaća radnim danom od 7 do 19 te subotom od 7 do 15  sati. Nedjeljom i blagdanom parkiranje se ne naplaćuje.

Preraspored je bilo nužno napraviti zbog – kako govori ravnatelj, dr. Nenad Kudelić – uvođenje reda, omogućavanje nesmetanog pristupa hitnoj pomoći, ali i mira pacijenata.

-Reorganizacijom sustava parkiranja osigurat će se dovoljan broj parkirnih mjesta za one koji moraju ući u krug bolnice, ostaviti pacijenta, izaći van i parkirati se na za to predviđenom mjestu – govori ravnatelj.

Kad se sagradi objedinjeni hitni bolnički prijem i dnevnih bolnica, odnosno jednodnevna kirurgija, bit će lakše što se tiče parkiranja, najavljuje dr. Kudelić. – To su mjesta s najvećim protokom pacijenata. To će biti slično najvećim zagrebačkim centrima, gdje je hitna služba vezana uz parking i nemate potrebe ulaza u bolnički krug. I dnevna bolnica će također biti na ulazu u bolnički krug pa će sve to znatno smanjiti uopće potrebu za parkiranjem ispe+red bolničkih zgrada.

 

Ravnatelj OBV-a, dr. Nenad Kudelić kaže da se problem parkiranja rješava s Crtoradom, koji ima sklopljen ugovor do 2021. godine.

 

 

Izvor:
Foto:

U fokusu

HNS o usudu Stričaka: “Javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju županovih političkih oponenata“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati oglasila se priopćenje o događaju u kojem je napadnut i ozlijeđen župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. U HNS-u tvrde da javnost svjedoči nasilnom činu, lažnoj iskrenosti, likovanju i licemjerju političkih oponenata.

>>Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

U nastavku u cijelosti donosimo priopćenje Županijskog odbora HNS-a:

MI smo (proizvoljno ubaci stranku) protiv svakog oblika nasilja i isto najdublje osuđujemo. Nasilje nije rješenje. Sloga, rad, uspjeh. Mi gradimo prugu, pruga gradi nas.

Danas smo u režiji kolega iz političke arene imali prilike čitati ovakve generičke i deklarativne izjave, potaknute nemilim događajem napada i ozljeđivanja varaždinskog župana, g. Anđelka Stričaka. Uz to su neki smatrali važnim istaknuti kako je žrtva iz redova HDZ-a, kako nasilje rađa nasilje, neki su smatrali bitnim istaknuti kako je dobio što je tražio i kako su upozorili na nasilničko ponašanje župana, dok bi neki poput Horatia Caina iz CSI-ja pregledavali kamere i forenzički istraživali što je prethodilo napadu, tko je za što kriv i ponovno poput već spomenutih, komforno se smjestili u kategoriju traženo-dobiveno. Svim priopćenjima nedostaje i „Neka institucije rade svoj posao“, pa eto mi to nadodajemo u svojem. Kolege, duboko smo razočarani ovime što ste danas pokazali, jer deklarativno osuđivanje nasilja, i ovako javno likovanje nad političkim oponentom zasigurno vam ne ide na čast. Niti u prilog „borbe protiv nasilja“. Skupljanje političkih poena na nasilničkim činom spada zasigurno u jedan od većih dosega umotvorina političkog PR-a. Nasilje, kao neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja, treba osuditi bez obzira da li je medijski eksponirano ili anonimno, a žrtvu  zaštiti. Ovaj puta žrtva je bio župan, HDZ-ovac, a već sutra može to biti SDP-ovac, Reformista, MOST-ovac, HNS-ovac. Da li će onda odnos prema žrtvi biti drugačiji?

U HNS-u želimo osuditi fizičko, a i svaki drugi oblik nasilja, kao apsolutno neprihvatljiv oblik civilizacijskog ponašanja u društvu, ali u svemu tome treba zadržati i dostojanstvo žrtve, kao i političko dostojanstvo. Koje nam je priječilo danas se javiti, ali jednostavno treba ukazati na anomalije koje su postale uobičajene u medijskom i političkom diskursu. Skupljanje političkih poena na žrtvama nasilja ili osobnoj tragediji nije jednostavno politički ni društveno probavljivo, nego licemjerno – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije.

Županu svakako želimo što brzi oporavak i povratak na posao.

PR Ured

HNS-a Varaždinske županije

Nastavite čitati

U fokusu

Županijski SDP: “Osuđujemo nasilne događaje u kojima je sudjelovao HDZ-ov župan Anđelko Stričak“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šefica županijskog SDP-a, Barbara Antolić Vupora, potpisala je priopćenje kojim ova stranka osuđuje nasilne događaje u kojima je sudjelovao župan Varaždinske županije iz redova HDZ-a.

Riječ je o incidentu koji se dogodilo u petak u središtu Varaždina.

– Izrazito smo protiv i osuđujemo svaki oblik nasilja kao društveno neprihvatljivog ponašanja. Svako nasilje rađa novo nasilje i uporaba sile i posezanje za nasilnim metodama nikad nije rješenje već izvor novih problema. Zalažemo se za kulturu dijaloga i tolerancije u društvu. Županu Stričaku želimo brz oporavak – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje