Povežite se s nama

U fokusu

SDP će podržati HDZ-ov prijedlog o Aglomeraciji, Habijan: Drago mi je, okrenuli smo loše trendove

Objavljeno:

- dana

ZBOG VARKOMA

I dok nije poznato hoće li SDP sutra biti za prijedlog proračuna Varaždina za 2017., a ne znaju još ni to hoće li podržati prijedlog mirnog rješavanja spora s C.I.O.S. MBO-om oko zemljišta, predsjednik gradskog SDP-a Alen Kišić danas je bio jasan kad je u pitanju jedna tema.

– Podržat ćemo prijedlog HDZ-a za dopunu dnevnog reda kojom se traži da gradonačelnik podnese izvješće o Aglomeraciji Varaždin, kao i da se sazove Glavna skupština Varkoma na kojoj bi se opozvali postojeći članovi Nadzornog odbora i imenovali novi – bio je jasan Kišić.

To, naime, otvara mogućnost smjene aktualnog direktora Vlade Vlašića. Podsjećamo, Kišić je prvi javno zatražio smjenu direktora Varkoma Vlade Vlašića, no na prošloj sjednici SDP-ov predsjednik Gradskog vijeća HDZ-ov prijedlog o Aglomeraciji nije uvrstio na dnevni red. Sutra će ga očito staviti na glasovanje, i to nakon što su HDZ-ovi vijećnici svoj prijedlog dopunili s tekstom za saziv Glavne skupštine.

Na sjednici Nadzornog odbora u petak SDP-ov član Neven Bosilj zatražio je glasovanje o povjerenju Vlašiću, ali je prijedlog odbijen s omjerom dva glasa „za“ i šest „protiv“.

– Prvo sam tražio da Uprava, umjesto informacije, podnese izvješća o provođenju projekta Aglomeracije, kako bismo o tome mogli glasovati. To je bilo odbijeno. S obzirom da je iz danih informacija bilo jasno da je dosta novca poreznih obveznika bačeno u vjetar, zatražio sam raspravu o povjerenju direktoru, što je odbijeno – rekao je Bosilj.

Kišić je pak istaknuo da nije u redu da direktor Varkoma u plaćenim oglasima po medijima kritizira njega i Bosilja.

– Podržat ćemo HDZ-ov prijedlog na sutrašnjoj sjednici, a nadam se da će to učiniti i drugi vijećnici koji su kritizirali rad Uprave Varkoma. Voljeli bismo da su svi dosljedni – napomenuo je predsjednik varaždinskog SDP-a.

“Bocnuo” ih za proračun

Vrlo brzo je stigla reakcija predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana.

– Drago mi je da je SDP najavio kako će podržati naš prijedlog oko sazivanja Glavne skupštine Varkoma s dnevnim redom opoziva članova Nadzornog odbora. To pokazuje da smo uspjeli preokrenuti loše trendove koji su zavladali ovim Gradom – istaknuo je Habijan na svojem Facebook profilu.

Ipak, nije propustio komentirati da SDP još uvijek nema stav oko proračuna za 2017.

– Navečer će pisati amandmane? Pa prijedlog proračuna vani je već dva tjedna. Sada očito žele u oporbu – komentirao je.

 

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje