Povežite se s nama

U fokusu

SDP u rasulu pred lokalne izbore, neki kandidati nisu uspjeli skupiti ni potpise

Objavljeno:

- dana

SDP je samo dva tjedna prije lokalnih izbora u sve većim problemima.

U Varaždinskoj županiji nedavno su ostali bez ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, gdje je uostalom bila i jedna od jačih baza stranke, a u Varaždinu su ostali bez glavne teme kampanje nakon što je Vrhovni sud donio pravomoćnu oslobađajuću presudu za Pataftu, Čehoka i ostale.

Sad je evidentno da je SDP, stranka koja je suodgovorna za varaždinsko ruglo izgrađeno od bala smeća na vodozaštitnom području i štetu od 700 milijuna kuna, zapravo ostao na vjetrometini, oslabljen na terenu i bez konkretnog programa. No, primjerice SDP-ovog Bosilja to nije spriječilo da komentira odluke sudaca Vrhovnog suda, a s druge strane radi u tvrtki osuđenoj zbog davanja mita gradonačelnicima diljem Europe.

Da u SDP-u stanje nije ni malo bajno ni u ostatku Hrvatske, priznao je i sam predsjednik stranke Peđa Grbin.

U subotu je, naime, izjavio kako je epizoda u Osječko-baranjskoj županiji, gdje SDP nije uspio prikupiti potpise za kandidaturu župana, loša za SDP i neće mu koristiti, piše Tportal.

Tako SDP ima i previše problema, a ostaje za vidjeti hoće li se i dalje baviti drugima, komentirati odluke sudaca i slično, ne bi li prikrili svoju nemoć.

U fokusu

Tko će imati većinu u varaždinskom Gradskom vijeću?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon lokalnih izbora zanimljivo će biti tko će i kako formirati većinu u varaždinskom Gradskom vijeću.

Za Gradsko vijeće lista Ivana Čehoka dobila je 22,47 %, SDP 19,66 %, Budimo grad 16,60 %, HDZ, HSLS, HSU 14,73 %, Reformisti 7,34 %, lista Davora Patafte 6,16 %, Most 4,55 %, Domovinski pokret 3,28, HNS 3,10 % i Centar 2,05 %.

Kad se to preračuna u mandate u Gradskom vijeću, lista Ivana Čehoka ima šest vijećnika, pet ih ima SDP, po četiri Budimo Grad i HDZ, a po jedan nezavisna lista Davora Patafte i Reformisti.

No, za većinu u vijeću potrebno je 11 ruku.

HDZ je u prošlom sazivu bio pozicija s Čehokovim vijećnicima, a hoće li sada također biti u koaliciji s listom Ivana Čehoka?

No, HDZ i Čehokovi vijećnici zajedno imaju 10 ruku, pa će sigurno tražiti podršku od nezavisne liste Davora Patafte ili Reformista što je malo vjerojatno.

– Nemamo problem s time da u Gradskom vijeću budemo žestoka opozicija – naglasio je Damir Habijan, predsjednik HDZ-a Grada Varaždina u nedjelju navečer kada se još nije znao točan broj vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću.

S druge strane SDP i Budimo grad zajedno imaju devet ruku u vijeću i za formiranje većine biti će ima potrebna podrška jednog Reformista i vijećnika s nezavisne liste Davora Patafte.

Nastavite čitati

U fokusu

Patafta: Sjest ću sa svakim tko će maknuti bale, ukinuti prirez i osigurati besplatne vrtiće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gospodarstvenik i kandidat za gradonačelnika Davor Patafta zahvalio je biračima na podršci. Pritom je istaknuo kako ga u naredne četiri godine zanimaju isključivo projekti.

– Spreman sam sjesti i razgovarati sa svakim kome je u interesu da Varaždin bude bolji grad. Prioritet je ukinuti prirez, osigurati besplatne vrtiće i pomoći umirovljenicima, hitno maknuti bale iz Brezja, aktivirati tu gospodarsku zonu, dovesti investitore i tamo zaposliti 3000 ljudi – rekao je Davor Patafta.

U samo tri tjedna kampanje Patafta je dokazao da je ljudima dosta ustajale i nerazvojne politike, koja se svodi na to tko je s kim i protiv koga, a konkretnih projekata nema, te da su Varaždin i Varaždinska županija spremni za promjene. On je bio jedini kandidat koji ne živi od politike, u prošlom mandatu Gradskog vijeća odrekao se svih naknada u svrhu donacija, a to će učiniti opet.

– Jedino mi je bitno da se realiziraju projekti koji su u našem programu. Politika  svim građanima Varaždina i Varaždinske županije duguje da se napokon pokrenemo, da politikanstvo i osobni interesi pojedinih političara napokon postanu prošlost, a da umjesto toga razvijamo gospodarstvo, podižemo standard, plaće i mirovine – rekao je Patafta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!