Povežite se s nama

Međimurje

Sedam vrijednih medalja za mlade članove KK Globus

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Banja Luci održan je 4. Međunarodni karate turnir Grawe-Energija karate kup 2016. Na vrlo jakom turniru u dvorani Borik nastupilo je rekordnih 1528 natjecatelja iz 119 klubova.

Klubovi su došli iz čak devet država: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Italije, Bugarske, Mađarske, Njemačke, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine.

Uspjeh

Između brojnih kvalitetnih natjecatelja na turniru su nastupili i članovi KK Globus iz Čakovca te su osvojili sedam medalja, od čega čak dvije zlatne i pet brončanih.
Zlatne medalje osvojili su Inga Grgić u kategoriji kata djevojčice 12 godina, Nika Žerjav u kategoriji djevojčice 12 godina do 37 kg,

Brončane medalje osvojili su Stela Horvat u kategoriji kata djevojčice 12 godina, Nikola Topličanec dječaci 11 godine borbe do 35 kg, Josip Slukić dječaci 12 godina borbe do 50 kg, Kristian Topličanec dječaci 13 godina borbe do 40 kg, Kata Team Globus u kojem su bili dječaci Adrian Fajfar, Roko Štokić i Filip Balent.

Sreća

Nastupili su i Sabina Petković, Elena Kečkeš, Lovro Farkaš i Teo Kečkeš kojima je nedostajalo malo sportske sreće da u ovako kvalitetnoj konkurenciji dođu do medalja. 
Članove KK Globus na turniru su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje