Povežite se s nama

Međimurje

Sedam vrijednih medalja za mlade članove KK Globus

Objavljeno:

- dana

KARATE

U Banja Luci održan je 4. Međunarodni karate turnir Grawe-Energija karate kup 2016. Na vrlo jakom turniru u dvorani Borik nastupilo je rekordnih 1528 natjecatelja iz 119 klubova.

Klubovi su došli iz čak devet država: Crne Gore, Srbije, Slovenije, Italije, Bugarske, Mađarske, Njemačke, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine.

Uspjeh

Između brojnih kvalitetnih natjecatelja na turniru su nastupili i članovi KK Globus iz Čakovca te su osvojili sedam medalja, od čega čak dvije zlatne i pet brončanih.
Zlatne medalje osvojili su Inga Grgić u kategoriji kata djevojčice 12 godina, Nika Žerjav u kategoriji djevojčice 12 godina do 37 kg,

Brončane medalje osvojili su Stela Horvat u kategoriji kata djevojčice 12 godina, Nikola Topličanec dječaci 11 godine borbe do 35 kg, Josip Slukić dječaci 12 godina borbe do 50 kg, Kristian Topličanec dječaci 13 godina borbe do 40 kg, Kata Team Globus u kojem su bili dječaci Adrian Fajfar, Roko Štokić i Filip Balent.

Sreća

Nastupili su i Sabina Petković, Elena Kečkeš, Lovro Farkaš i Teo Kečkeš kojima je nedostajalo malo sportske sreće da u ovako kvalitetnoj konkurenciji dođu do medalja. 
Članove KK Globus na turniru su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na ulazu u Macinec postavljena štalica sa svetom obitelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice i članovi Udruge MAXENCA za ovaj advent na ulazu u Macinec, kod Doma kulture, postavili su štalicu sa svetom obitelji.

Toj umjetničkoj instalaciji prethodili su radovi pripreme unazad dvadesetak dana, no rezultatom su svi bili zadovoljni zaboravivši pritom na uvjete u kojima su instalaciju stvarali.

Ovo je novi projekt, odnosno nastavak i realizacija sličnih projekata u vrijeme adventa. O ideji i načinu izvedbe se razmišljalo i raspravljalo mjesecima. Nabavljen je potreban materijal, alat je donesen od kuće, napravljene su skice i malo pomalo štalica je poprimala svoj oblik.

Član udruge Alen Jaklin iskoristio je svoj umjetnički dar i oslikao svetu obitelj. Svatko je u skladu sa svojim mogućnostima i znanju dao doprinos novoj umjetničkoj instalaciji.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje