Povežite se s nama

Međimurje

Šefica ŽUC-a Ljerka Cividini HNS-ov džoker za gradonačelnika Čakovca

Objavljeno:

- dana

KANDIDATURA

Stvari uvijek možemo mijenjati i ako su loše ne trebamo ih prihvaćati takvima kakve jesu. Umjesto da se nečeg bojimo, bolje je da krenemo u promjene i zato sam tu. Nastojati ću gradom upravljati u duhu dobrog financijskog gospodara, ovim je riječima Ljerka Cividini  na konferenciji za novinare održanoj kod čakovečkog nadvožnjaka najavila i potvrdila svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnice Čakovca u ime HNS-a.

 

Podsjećamo, riječ je o jedinoj ženi koja je u Hrvatskoj izborila čelnu poziciju Županijske uprave za ceste. Da će upravo 45-godišnja Ljerka Cividini biti kandidatkinja HNS-a obznanili su čelnici i članovi Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke, predvođeni predsjednikom čakovečkog HNS-a Nenadom Hranilovićem.

Službeno predstavljanje potencijalne nove gradonačelnica Čakovca, druge žena na čelu središta Međimurske županije nakon Marije Ružić, prekinulo je i brojna novinarska nagađanja vezana uz njezinu moguću kandidaturu na lokalnim izborima.

– Za pametno gospodarenje trebate i pametnu ekipu. Vjerujem da je Čakovec ima, ali nedostaje menadžment koji će ih znati voditi. Odgovorno upravljanje Gradom bit će mnogo lakše uz dobru suradnju s Međimurskom županijom – istaknula je Cividini na konferenciji za medije održanoj simbolično u Perivoju Zrinski kod čakovečkog nadvožnjaka u Vukovarskoj ulici.

Dosta je isprika

Naime, obnova ovog cestovnog objekta bit će jedno od ključnih pitanja kojima će se morati pozabaviti buduće čelništvo grada, s kojima se aktualno nije.

– U idućem razdoblju, kad ćemo biti na čelu Grada sanirat ćemo  nadvožnjak. Mi smo, naime,  pronašli rješenja, a ne isprike – ustvrdila je sadašnja ravnateljica ŽUC-a.
Dodala je da imaju volju i ambiciju, te dobre suradnike.

– Građani se moraju dobro osjećati u svom gradu. U životu je jako važno da prepoznate kad je vrijeme da odete. Grad mogu pokrenuti i preokrenuti nezadovoljni građani i oni koji imaju optimizam da se to može promijeniti.  To će biti puno lakše uz podršku Međimurske županije koja neće izostati uz naše vođenje grada. Ne želim biti gradonačelnica ni lijevo ni desno orijentiranih građana, već svih sugrađana –  naglasila je pojasnivši da upravo iz tog razloga na potpisivanje koalicijskog sporazuma, dogovora i pregovora poziva sve zainteresirane stranke udruge, građane i građanke koji prvenstveno imaju želju, ideju i volju unijeti promjenu u grad Zrinskih.

Inicijativa je tu

Inače, ova Čakovčanka u svom bogatom životopisu osim funkcije ravnateljice Županijske uprave za ceste ima velik broj kvalifikacija potrebnih za obavljanje najodgovornije funkcije u gradu. Primjerice,  završila je Prometni fakultet, ali i Filozofski gdje stječe zvanje profesora, te ima postdiplomski iz menadžmenta.

Uz sve to je i brižna majka dvoje djece. Govoreći o svojoj kandidaturi Cividini je kazala kako su ljudi zaboravili da se stvari koje su loše mogu mijenjati i kako se ne treba bojati djelovati i krenuti u promjenu. Pritom je obećala da će pošteno odraditi posao gradonačelnice, što smatra ključnim u radu prve osobe jednog županijskog središta.

Izvor:
Foto: NA

Međimurje

Grad Prelog: ove nedjelje posjetite „Cvjetnu tržnicu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Turistička zajednica Grada Preloga niz je godina organizator Sajma cvijeća, manifestacije koja je ove godine trebala proslaviti svoj 21. rođendan. Ovom manifestacijom Grad Prelog postao je prepoznatljiv u cijeloj Međimurskoj županiji.

Grad Prelog je sa svojim Sajmom cvijeća postao „Grad cvijeća“, a upravo taj epitet godinama je privlačio posjete grupa i turista iz cijele Hrvatske, stoga je sama manifestacija prerasla u trodnevni događaj koji okuplja izlagače iz cijele zemlje i inozemstva (Mađarska i Slovenija).

Nažalost, kao i prošle godine, zbog aktualne epidemiološke situacije, Sajam cvijeća ne može biti održan. Ipak, kako bi održali tradiciju i donijeli Prelogu barem mali dio atmosfere Sajma cvijeća, ove godine pozivaju da posjetite „Cvjetnu tržnicu“.

Zamišljena je kao jednodnevna prodaja cvijeća, koja će se organizirati na prostoru Tržnice Prelog, u nedjelju, 25. travnja, u vremenu od 8 do 16 sati.

U jutarnjim satima, u 10 sati, centrom Preloga će mimohodom proći članovi Zrinske garde Čakovec. Upravo na taj dan, 25. travnja 2003. godine, dogodio se i prvi javni nastup povijesne postrojbe Zrinske garde Čakovec, upravo u Prelogu.

Pozivaju se svi kupci i posjetitelji „Cvjetne tržnice“ da prilikom dolaska poštuju sve upute i sve epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Suci porotnici Općinskoga suda u Čakovcu položili svečanu prisegu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlukom Skupštine Međimurske županije na posljednjoj sjednici na mandat od četiri godine imenovani su novi suci porotnici Općinskog suda u Čakovcu koji su u srijedu, 14. travnja, u Velikoj vijećnici Međimurske županije položili svečanu prisegu.

Za suce porotnike Općinskog suda u Čakovcu imenovani su: Sandra Buhin, Željko Fileš, Mirjana Gregur-Sever, Ivan Gradečak, Marija Grabant, Mladen Grubić, Erik Koraj, Ana Mikulić, Sandra Majsan, Tija Mance, Dušanka Novak, Branka Podgorelec, Štefanija Sokač, Marija Sokač – Strahija, Nada Štrok, Josip Vidović i Antun Zadravec, dok su za suce porotnike za mladež Općinskog suda u Čakovcu imenovani Anica Čerepinko, Josip Globar, Amra Hrlec, Marina Hoblaj, Josip Mikec, Mario Novak, Sara Novinščak, Kristina Najman, Željko Slaviček, Stjepana Sokač i Klara Vinković.

Polaganju prisege prisustvovali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović i župan Međimurske županije Matija Posavec te pročelnica Upravnog odjela za poslove skupštine i pravne poslove Neda Šarić. Nakon obavljene svečane prisege, suci porotnici će biti pozivani na sudske rasprave da participiraju u donošenju sudskih presuda.

Predsjednica Općinskog suda u Čakovcu Sanja Maria Gašparović istaknula da je biti sucem porotnikom časna dužnost na koju mogu biti imenovani savjesni i odgovorni pojedinci, visoko cijenjeni u svojim sredinama koji će predstavljati glas javnosti:

– Dana vam je velika čast te sam sigurna da ćete svoju dužnost obavljati krajnje odgovorno, moralno i u zakonskim okvirima.

Općinski sud u Čakovcu jedan je od najuspješnijih sudova u Hrvatskoj. U 2020. godini riješeno je 1107 parničnih predmeta na 13 rješavatelja što je 85 predmeta po rješavatelju. Vrijeme rješavanja parničnih predmeta je za 268 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj. U istoj godini riješeno je 507 izvanparničnih predmeta te je rješavanje predmeta za 127 dana kraće od prosjeka svih općinskih sudova u Hrvatskoj.

Riješeno je i 673 ovršnih predmeta čije je rješavanje kraće za 149 dana od prosjeka u Hrvatskoj te 393 kaznena predmeta s prosjekom trajanja postupka od 627 dana. Spomenutim statističkim podacima Općinski sud u Čakovcu jedan je od najažurnijih sudova u zemlji.

Nastavite čitati