Povežite se s nama

Međimurje

Šefica ŽUC-a Ljerka Cividini HNS-ov džoker za gradonačelnika Čakovca

Objavljeno:

- dana

KANDIDATURA

Stvari uvijek možemo mijenjati i ako su loše ne trebamo ih prihvaćati takvima kakve jesu. Umjesto da se nečeg bojimo, bolje je da krenemo u promjene i zato sam tu. Nastojati ću gradom upravljati u duhu dobrog financijskog gospodara, ovim je riječima Ljerka Cividini  na konferenciji za novinare održanoj kod čakovečkog nadvožnjaka najavila i potvrdila svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnice Čakovca u ime HNS-a.

 

Podsjećamo, riječ je o jedinoj ženi koja je u Hrvatskoj izborila čelnu poziciju Županijske uprave za ceste. Da će upravo 45-godišnja Ljerka Cividini biti kandidatkinja HNS-a obznanili su čelnici i članovi Gradske organizacije Hrvatske narodne stranke, predvođeni predsjednikom čakovečkog HNS-a Nenadom Hranilovićem.

Službeno predstavljanje potencijalne nove gradonačelnica Čakovca, druge žena na čelu središta Međimurske županije nakon Marije Ružić, prekinulo je i brojna novinarska nagađanja vezana uz njezinu moguću kandidaturu na lokalnim izborima.

– Za pametno gospodarenje trebate i pametnu ekipu. Vjerujem da je Čakovec ima, ali nedostaje menadžment koji će ih znati voditi. Odgovorno upravljanje Gradom bit će mnogo lakše uz dobru suradnju s Međimurskom županijom – istaknula je Cividini na konferenciji za medije održanoj simbolično u Perivoju Zrinski kod čakovečkog nadvožnjaka u Vukovarskoj ulici.

Dosta je isprika

Naime, obnova ovog cestovnog objekta bit će jedno od ključnih pitanja kojima će se morati pozabaviti buduće čelništvo grada, s kojima se aktualno nije.

– U idućem razdoblju, kad ćemo biti na čelu Grada sanirat ćemo  nadvožnjak. Mi smo, naime,  pronašli rješenja, a ne isprike – ustvrdila je sadašnja ravnateljica ŽUC-a.
Dodala je da imaju volju i ambiciju, te dobre suradnike.

– Građani se moraju dobro osjećati u svom gradu. U životu je jako važno da prepoznate kad je vrijeme da odete. Grad mogu pokrenuti i preokrenuti nezadovoljni građani i oni koji imaju optimizam da se to može promijeniti.  To će biti puno lakše uz podršku Međimurske županije koja neće izostati uz naše vođenje grada. Ne želim biti gradonačelnica ni lijevo ni desno orijentiranih građana, već svih sugrađana –  naglasila je pojasnivši da upravo iz tog razloga na potpisivanje koalicijskog sporazuma, dogovora i pregovora poziva sve zainteresirane stranke udruge, građane i građanke koji prvenstveno imaju želju, ideju i volju unijeti promjenu u grad Zrinskih.

Inicijativa je tu

Inače, ova Čakovčanka u svom bogatom životopisu osim funkcije ravnateljice Županijske uprave za ceste ima velik broj kvalifikacija potrebnih za obavljanje najodgovornije funkcije u gradu. Primjerice,  završila je Prometni fakultet, ali i Filozofski gdje stječe zvanje profesora, te ima postdiplomski iz menadžmenta.

Uz sve to je i brižna majka dvoje djece. Govoreći o svojoj kandidaturi Cividini je kazala kako su ljudi zaboravili da se stvari koje su loše mogu mijenjati i kako se ne treba bojati djelovati i krenuti u promjenu. Pritom je obećala da će pošteno odraditi posao gradonačelnice, što smatra ključnim u radu prve osobe jednog županijskog središta.

Izvor:
Foto: NA

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje