Povežite se s nama

Sport

Senzacionalan početak sezone

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

STK Starr, koji u Europskoj Superligi nastupa pod nazivom LifeClass Regionalni centar Starr Varaždin pobijedio je u 2. kolu U21 reprezentaciju Češke 6:2, na gostovanju u Pragu.

 

 

LIfeClass Regionalni centar Starr Varaždin nastupio je u sastavu: Ronald Ređep, Jia Zeng, Frane Runjić. U21 Team Czech Republic nastupio je u sastavu: Jakub Seibert, Jakub Nemeček, David Reitšpies.

Najprije su igrani parovi, Seibert/ Reitšpies – Zeng/Ređep 2:3 (11:6, 8:11, 11:6, 11:13, 4:11), gdje je češki par vrlo ozbiljno zaprijetio Varaždincima. Zatim su uslijedili pojedinačni susreti. Siebert – Ređep 2:3 (9:11, 15:13, 10:12, 14:12, 10:12), uzbudljivi meč u kojem su skoro svi setovi igrani na razliku. Nemeček – Runjić 3:2 (7:11, 6:11, 11:4, 11:9, 11:5), meč u kojem je Runjić vodio 2:0 ali nije uspio dovršiti meč u svoju korist. Reitšpies – Zeng 1:3 (11:7, 9:11, 9:11, 5:11), uvjerljiva pobjeda varaždinskog Kineza. Nemeček – Ređep 2:3 (10:12, 11:1, 9:11, 11:7, 12:14) ponovo meč koji je otišao u pet setova ali ovaj puta presudilo je iskustvo i bodovi odlaze na konto Varaždinaca. Seibert – Zeng 1:3 (12:10, 4:11, 7:11, 8:11) još jedna sigurna pobjeda za Starr. Reitšpies – Runjić 3:0 (11:4, 11:7, 12:10) uvjerljiva pobjeda domaćina i na kraju još jedna pobjeda Zenga za konačnih 6:2. Nemeček – Zeng 1:3 (9:11, 9:11, 11:9, 9:11).

Češki igrači vrlo uspješno nastupaju za svoj klub u ETTU Cupu i nositelji su u sljedećem krugu, tako da je ova pobjeda nad njima izuzetno važna. Ona nam otvara veliku priliku da uđemo u polufinale ovog natjecanja, izjavio je nakon susreta Zeng Jia, jedan od najvažnijih igrača za varaždinski klub u ovoj sezoni. Treba napomenuti kako se Varaždincima još nije priključio Tan Ruiwu, najbolje rangirani igrač u ekipi. Međutim, sadašnja situacija daje priliku da i mladi igrači zaigraju europske mečeve kako bi stjecali prijeko potrebno iskustvo u svom igračkom napretku.

STK Starr kao LifeClass Regionalni centar Starr Varaždin ostvario je odličnu suradnju s LifeClass terme Sveti Martin koji su postali odličan partner klubu u Europskoj Superligi na putu prema najboljem rezultatu svih vremena, za jedan muški varaždinski stolnoteniski klub u ovom dijelu Hrvatske.

 

 

Počelo je treće od četiri natjecanja u kojima sudjeluje STK Starr.

Nakon što je uspješno započeo natjecanje na europskoj sceni u ETTU Cup-u u kojem se ekipa s isključivo varaždinskim igračima plasirala u drugi krug natjecanja koje će se održati u Pragu, igrače nije svladao umor. Više nego uspješno startali su s prvim utakmicama u Europskoj Superligi i hrvatskoj Superligi. U tim utakmicama ekipi se pridružio i Zeng Jia, koji je donio međunarodno iskustvo u redove varaždinskog tima, te duh najveće stolnoteniske sportske vodeće nacije na svijeu – Kine. Međutim, ne može on sam pobijediti druge ekipe zato je tu uz njega iskusni Ronald Ređep i oni zajedno vuku cijelu momčad da bude što bolja.

Otvaranje hrvatske Superlige bilo je odlično, pobjede protiv STK Pula, snažnog STK Split i protiv STK Zabok učvrstile su STK Starr Varaždin na vrhu prvenstvene ljestvice kao neporaženu ekipu uz financijski i igrački snažnog STK Libertas Dubrovnik Marinkolor a tu su i izravani konkurent za playoff STK Vodovod Osijek i prošlogodišnji prvak GSTK Zagreb.

Međutim, najveća senzacija je suvereni ulazak u Europsku Superligu. Najprije je to bila U21 Team Solakiva koju su pregazili sa 7:0, a zatim i U21 reprezentacija Češke koja je pobijeđena usred Praga s visokih 6:2 u spektakularnom meču.

Sportski direktor Matthias Landfried je jako ponosan na svoju ekipu. – Nije bilo za očekivati da ćemo ovako krenuti u europskim natjecanjima, u Hrvatskoj smo vrlo sigurni i stvarno zadovoljavajuće igramo. Ali, ovako glatke pobjede u Europskoj Super lige protiv Slovačke sada i protiv jake Češke momčadi stvarno su ugodno iznenađenje. Pobjeda od 6:2 zvuči mnogo uvjerljivije i lakše nego što je to bilo tijekom samog meča. Jamac takvog uspjeha i uvjerljive pobjede bio je uvijek izvanredan Zeng Jia ali tajno oružje za pobjedu bio je i Ronald Redjep koji mnogo može sa svojom rutinom, mirnim živcima u izjednačenim završnicama. Bez Ronalda bi definitivno izgubili, naglasio je Landfried.

No, STK Starr Varaždin nema vremena za regeneraciju, sljedećih nekoliko tjedana i mjeseci prava je poplava mečeva u četiri natjecanja. Osim navedenog dolazi u ovoj sezoni održava se i povijesni Hrvatskski kup. Matthias Landfried, kao sportski direktora ali i kao glavni trener i manager kluba najvaljuje: – Trebamo biti vrlo fokusirani. Ne smijemo zaboraviti da još uvijek naš igrački kadar nije kompletan. Naša dva igrača iz Engleske nisu još spremni. Will Bayley je još uvijek u velikoj mjeri zaokupljen pobjedom na Paraolimpijadi, dok Sam Mabey počinje s rehabilitacijom nakon operacije. Osim toga, mi imamo vrhunsku ekipu kojoj moramo dodati Tomislava Zubčića, koji zbog obaveza još ne može nastupati ako i naš najbolji igrač Tan Ruiwu. S tako krnjom ekipom nije lako preživjeti. Ali mi moramo ostati koncentrirani, trenirati naporno raditi s igračima a u mečevima boriti za svaku loptu. Baš kao što to čini Ronald Redjep kao igrač i kao predsjednik i ja kao sportski direktor i manager za svaki euro za svaku kunu prihoda od oglašavanja. Marketing je jednako važna kao i sportska strana kluba, a ako nas prepoznaju gospodarstvenici, mi možemo postići i nešto protiv Dubrovnika u nacionalnim natjecanjima, kao i u borbi za naslov u Europskoj Superligi, dodao je Landfried.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje