Povežite se s nama

Moda i ljepota

Senzualnost koja osvaja

Objavljeno:

- dana

MIRELIN KUTAK

– Obožavam maskaru! Imam prirodno duge trepavice na mamu i maskara je, moglo bi se reći, baza moje šminke. Naglasak je na očima, pa uvijek sivim sjenilom osjenčam rub kapka, a na usne obično stavim blago sjajilo – rekla je Romana Ratkaj, vlasnica Univerzalog plesnog studija (UPS) Feel koja, otkad zna za sebe, pleše.

S ponosom danas ističe da je glavni “krivac” za to njezina obitelj jer je od malih nogu bila okružena glazbom i plesom.

– Tata mi je bio muzičar, svirao je običnu i bass električnu gitaru, pa smo u dnevnom boravku uvijek imali razvučene instrumente i mikrofon, dok je mama plesala folklor. Uz mog supruga Dejana, danas mi je moja obitelj velika podrška u tome što radim – otkriva Romana, koja je, okružena plesom i glazbom, s pet godina ozbiljnije počela učiti ples.

Najdraže mi je kada me polaznici iznenade novim koracima koje su osmisili kod kuće

Prošla je sve stilove, od baleta, klasičnih i latino plesova, breakdancea, pa do slobodnih stilova plesa u kojima se nekako i najviše našla. Prije dvije godine u Varaždinu je pokrenula vlastiti plesni studio gdje mlade naraštaje upoznaje s čarima streetdancea i step upa, koji se smatraju današnjicom slobodnog plesnog stila.

– U našem plesnom studiju djeca i mladi uče show dance, MTV commercial dance, break dance koji radi Damir Kačarević… Već u prvoj sezoni imali smo desetak zapaženih nastupa u svim dobnim skupinama, a svakako bih izdvojila onaj u Arena Centru u Zagrebu na kvalifikacijskom plesnom natjecanju Dancing steps, gdje nam je srednja grupa osvojila drugo i treće mjesto, seniori se plasirali u finale, a naša najmlađa skupina, Cicibani, dobila veliki pljesak za svoj nastup. I na ovogodišnjem Dancing stepu četiri grupe Feela ušle su u finale. Možemo se pohvaliti i suradnjom s Ivanom Banfić u čijem su spotu sudjelovali i polaznici Feela.

Nastupamo i na raznim događanjima, pa uz Dane vjenčanje u Graberju u prosincu nas očekuje nastup u Lumini centru, a početkom iduće godine napravit ćemo breakdance radionicu koju će voditi Elvis Hodžić, breakdancer i koreograf iz Zagreba koji nastupa na brojnim domaćim i internacionalnim plesnim natjecanjima. Radionica će biti otvorenog tipa i svi zainteresirani mogu se javiti u Feel. Iako smo mladi plesni studio po godinama, projekti i dosadašnji uspjesi potvrđuju da dobro radimo – istaknula je Romana kojoj, priznaje, nerijetko i u gluho doba noći padne kakva dobra ideja za koreografiju ili novi plesni korak.

– Najdraže mi je kada me polaznici iznenade svojim novim koracima koje su osmisili kod kuće. Malo ih “posložimo”, usavršimo i uklopimo u koreografiju – otkriva Romana koja radi u administraciji jedne varaždinske tvrtke. Nekad se bavila i preponskim jahanjem, a danas su konji njezina druga, velika ljubav. Uz, naravno, ples.

Jak crni tuš

Varaždinska vizažistica Mirela Magdić-Fotak ovog se puta poigrala s Romaninim očima, koje su temelj ovotjedne šminke.

Osnova šminke je jak crni tuš na očima, s gustim, crnim trepavicama

– Naglašene su oči, a osnova šminke na očima je jak crni tuš s gustim, crnim trepavicama.
Na kapcima sam se malo poigrala s kombinacijama smeđeg i sivog sjenila, ali samo na rubovima kapka, kako bih postigla dramatičnost pogleda – otkrila je varaždinska vizažistica. Usne su neutralne, pa je za ruž Magdić-Fotak odabrala onaj boje usana.

Savjet plus

Za naglašene trepavice potrebni su vam uvijač i dva sloja maskare nanesene u cik-cak potezima.

Foto:

KREŠIMIR GECI, G2 studio-Gettzy Foto
Trg kralja Tomislava 4 (Korzo) Varaždin
http://www.facebook.com/gettzy
Tel. 042/200-161

Šminka:

Mirela Magdić Fotak
profesionalna vizažistica,
stalna suradnica HNK Varaždin
e-mail: [email protected]

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje