Povežite se s nama

Atletika

Šest medalja za mlade atletičare AK Sloboda

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

U Splitu se 1. ožujka održalo  Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske. Iz redova AK Sloboda nastupilo je šest atletičara koji su osvojili ukupno šest medalja.

Jan Ožeg pobijedio je u bacanju kladiva i osvojio brončanu medalju u kugli te je opet pokazao da je trenutno najtalentiraniji mlađi bacački pojedinac kluba od kojeg se mogu očekivati vrhunski rezultati i u kojeg svakako vrijedi ulagati.
Leonarda Bosilj ugodno je iznenadila osvojivši zlato u bacanju diska za  kadetkinje što je njezina prva medalja sa državnih prvenstava. Franja Želimorski uzela je srebro u bacanju koplja za mlađe juniorke.
Viktor Ožeg je kod juniora u bacanju kladiva osvojio drugo mjesto. Vinko Kopjar u konkurenciji mlađih juniora u bacanju kladiva morao se zadovoljiti broncom, dok je Antonio Vojnović u istoj kategoriji i disciplini završio na 4. mjestu.
S obzirom na vremenske uvjete na natjecanju (kiša, vjetar) rezultati nisu pravi pokazatelj trenutne utreniranosti bacača pod vodstvom Dražena Ožega i Mirka Mičude no svakako veseli 6 novih medalja sa državnih prvenstava.
 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje