Povežite se s nama

Međimurje

Šest medalja za mlade plivače

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

U Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkoga plivačkoga kluba, održan je 16. plivački GP miting “ZPK”.

Čakovečki plivački klub predstavljalo je petero natjecatelja, dvije plivačice i tri plivača. Natjecanje je održano u 50-metarskom bazenu, a na rasporedu je bilo ukupno 16 pojedinačnih disciplina u kategorijama mlađih juniora, juniora i seniora. Plivači koji su predstavljali Čakovečki plivački klub su Petra Pospišil, Kaja Sabol, Antonio Šantek, Tin Furdi i Vinko Stunković. Najuspješniji među plivačima Čakovečkoga plivačkoga kluba su bili Tin Furdi, Kaja Sabol i Petra Pospišil. Tin Furdi je osvojio tri medalje, zlatnu, srebrnu i brončanu, Kaja Sabol je osvojila dvije medalje, zlatnu i srebrnu, dok je Petra Pospišil osvojila jednu medalju, i to brončanog sjaja. Natjecatelji su nastupili pod vodstvom trenera Gorana Kolarića.

Rekordi

Antonio Šantek je otplivao svoj prvi ovogodišnji juniorski limit u disciplini 50 m leđno te se pridružio ostalim plivačima Čakovečkoga plivačkoga kluba koji imaju pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske za mlađu dobnu skupinu juniora.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Pretragom kuće u Paragu pronađena i oduzeta poluautomatska puška tzv. „papovka“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U Paragu su jučer, 19. siječnja, u ranim poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Čakovec, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili obiteljsku kuću i pripadajuće prostorije kojima se koristi 24-godišnjak.

Pretragom je pronađena i oduzeta poluautomatska puška, tzv. „papovka“, pripadajući spremnik za streljivo i nekoliko desetaka komada streljiva kalibra 7,62 x 39 mm.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 24-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kazana prijava nadležnom državnom odvjetništvu, ističu iz PU međimurske.

Nastavite čitati

Međimurje

U Selnici godinama radi ilegalni kafić, a goste prima i tijekom zabrane zbog korone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kafić bar pijenje alkohol
Foto: Ilustracija

Mještani Selnice, u Međimurju, godinama se žale na ilegalni kafić koji radi u njihovu mjestu.

Cijeli slučaj završio je s pravomoćnom sudskom presudom, no ilegalni kafić radi i dalje, barem tako tvrdi načelnik Selnice Ervin Vičević, a piše dnevnik.hr.

Kafić koji i inače radi ilegalno nastavio je raditi i za vrijeme zabrane tijekom epidemije koronavirusa.

– Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića – ispričao je načelnik Selnice Ervin Vičević.

– Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa”, rekao je mještanin Selnice koji je želio ostati anoniman.

Lokal se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez kase i bez dozvola, a tamo se okupljaju i lokalni moćnici te policajci.

Načelnik Selnice sve je fotografirao te slučaj prijavio policiji i međimurskome Stožeru. Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Temeljem prijave Državnog inspektorata, prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu donio je krajem listopada presudu kojom je vlasnik proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti te je kažnjen s 10.000 kuna.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, ilegalni kafić i dalje radi.

– Nek’ načelnik priča što god hoće – rekao je prozvani vlasnik novinarima kad su ga nazvali.

Nastavite čitati