Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Šest udruga i individualaci sudjelovali na Nordijadi u Strmcu Remetinečkom

FOTO Dario Žmegač/DSR Strmec

Objavljeno:

- dana

Četvrti rođendan članice i članovi Društva sportske rekreacije Strmec iz Strmca Remetinečkog obilježili su 3. rujna na najljepši mogući način – prvom Nordijadom, festivalom nordijskog hodanja i sportske rekreacije, s velikim odazivom sudionika iz šest udruga te individualaca.

Na dvije rute, na 5 te na 8 kilometara, sudjelovali su nordijski hodači iz Društva za športsku rekreaciju Samobor, Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Udruge umirovljenika Prelog, Kluba nordijskog hodanja Varaždin, Podružnice Udruge umirovljenika iz Nedelišća, Udruge sportske rekreacije Sport za sve Zgorčan iz Goričana te dvije gošće iz Splita.

DSR Strmec Nordijadu je organizirao uz pomoć Grada Novog Marofa i brojnih sponzora, a u manifestaciju se uključio i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi.

Predsjednica DSR Strmec Ksenija Gorajšćan naglasila je da je 3. rujna za Udrugu poseban dan jer od tog datuma prije četiri godine Udruga postoji i u međuvremenu je sudjelovala na festivalima nordijskog hodanja diljem Hrvatske, vraćajući se s puno dojmova i lijepih uspomena. Sada su članice i u Strmcu organizirale festival nordijskog hodanja i sportske rekreacije, a više od dvije stotine sudionika govori o tome da su u organizaciji i uspjele.

– U subotu ste nam iskazali čast svojim sudjelovanjem na 1. Festivalu nordijskog hodanja i sportske rekreacije. Svojim ste nam komentarima pokazali da vam je bilo lijepo i da ćete nam opet doći. Znači da smo uspjeli, hvala vam! Zahvaljujem i svima koji su svojim donacijama pomogli da organiziramo ovaj događaj. Veliko hvala i TZ Grada Novog Marofa koja nam je bila na usluzi cijelo vrijeme. Hvala voditelju programa Nebojši Kalajđiji, Danijeli Hublin koja nas je zagrijala i razgibala prije hodanja, odličnom DJ-u Cromadi, te Dariu Žmegaču koji nas je pratio svojim foto objektivom – rekli su iz DSR-a Strmec.

Nordijadu je otvorio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je čestitao članicama DSR Strmec na vrlo aktivne četiri godine te svim sudionicima prvog festivala u Strmcu na aktivnom životu. Dodao je da Grad Novi Marof promovira zdravi život i stvara uvjete za zdrav i aktivan život, a potporu ovakvim aktivnostima smatra vrlo važnim.

Dodajmo da je 4. rođendan Društva sportske rekreacije Strmec u subotu uljepšala i vijest da je članica udruge Katarina Stipan, kao članica hrvatske reprezentacije, nastupila na Svjetskom prvenstvu u nordijskom hodanju u Poljskoj, gdje je u svojoj kategoriji zauzela 12. mjesto.

Život i društvo

Uz pomoć svojih kupaca i pratitelja Supernova namjerava usrećiti potrebite i uljepšati im blagdane za što je dovoljan samo jedan ‘klik’

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bliži nam se najljepši i najčarobniji dio godine, vrijeme darivanja kada je važno prisjetiti se i onih koji ne mogu sebi i svojim najbližima priuštiti ono što bi voljeli. Stoga je Supernova Grupa pokrenula plemenitu akciju kojom uz simboličnu pomoć svojih posjetitelja i pratitelja namjerava usrećiti i uljepšati blagdane za više od 300 potrebitih obitelji.

Samo jedan klik dovoljan je za virtualno paljenje lampica na SUPER božićnom drvcu postavljenom na internetskoj stranici Supernova Grupe koja će zatim za svaku upaljenu lampicu donirati po 1 € obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Lampice se pale do 23. prosinca kada će biti objavljena i ukupna vrijednost prikupljenih donacija koje će biti uplaćene na Supernova poklon kartice, a zatim uručene organizacijama Mala kuća Zadar, Kuća sretnih ciglica, Utočište Sveti Nikola, Društvo naša djeca i Zagrebački humanitarci. Navedene organizacije zatim će kartice s donacijama dodijeliti obiteljima i pojedincima o kojima skrbe. Cilj je uljepšati blagdane za više od 300 obitelji.

Ova jednostavna i humana gesta u blagdansko vrijeme podsjetit će nas da dobra djela usrećuju svakog, i onog tko daje i onog tko prima dar. Prava je vrijednost darivanja sadržana u samom činu i pažnji koje tom prigodom poklanjamo drugima. Vjerujem da ćemo potrebitim obiteljima na ovaj način barem donekle donijeti blagdanski ambijent u njihove domove, izjavili su iz Supernova Grupe.

Supernova Božićna akcija odvija se na internetskim stranicama: https://www.supernova.hr/superbor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Četvero novih darivatelja na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorijama Općine Maruševec provedena je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji su se odazvali građani šireg maruševečkog područja, njih 50, a prikupljene su 44 doze krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Velika obitelj darivatelja dobila je još dva nova darivatelja i dvije nove darivateljice, a akciji se uz ostale odazvao i gospodin Stjepan Galić iz Koškovca, kojemu je ovo bilo 112. darivanje krvi.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ovim putem zahvaljuje svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru tijekom čitave 2022. godine, jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv te pozivaju stanovnike šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u idućoj godini, za svoje i tuđe zdravlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje