Povežite se s nama

Međimurje

Setom igračaka Međimurci razveselili vukovarske “Leptiriće”

Objavljeno:

- dana

Veliko srce:

Mališani vukovarskog Dječjeg vrtića “Leptirić” dobili su set didaktičkih igračaka vrijedan 5.000 kuna.

Darove su tetama uručili zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević te predstavnici Udruge vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja na čelu s predsjednikom Željkom Sršanom Campijem. – Drago nam je što smo u mogućnosti pomoći onima kojima je to potrebno, a posebno kada se radi o najmlađima. Vukovar, osim velike žrtve, simbolizira sve one vrijednosti koje bi trebale biti temelj naših međusobnih odnosa, poput zajedništva, pomaganja i domoljublja, zbog čega je osmijeh na licu vukovarske djece nama najveće zadovoljstvo – istaknuo je zamjenik župana Vidović. Međimurje je na taj način još jednom pokazalo da ima veliko srce. Međimurska delegacija ovom prigodom susrela se s gradonačelnikom Grada Vukovara Ivanom Penavom. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje