Povežite se s nama

U fokusu

Sevšek: Nedopustivo je da zaostajemo s plaćama za ostatkom Hrvatske, to ćemo odmah promijeniti

Objavljeno:

- dana

VLADO SEVŠEK GOST EMISIJE VTV-A

Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Varaždina kojeg podupire Liga za Varaždin,  danas je gostovao u emisiji “Izbori 2017.“ Varaždinske televizije. Tom prigodom predstavio je glavne točke svog programa koje se odnose na otvaranje novih radnih mjesta, veće plaće, te učinkovitu Gradsku upravu. 

Kandidat za gradonačelnika Vlado Sevšek i njegova nezavisna lista kandidata za Gradsko vijeće nalaze se pod rednim brojevima 7 i 11, a govoreći o programu „Varaždin na kvadrat“ istaknuo je da su se dotakli svih sfera važnih za bolji standard građana.  

Mi točno znamo kako investitore dovesti u Varaždin

– Krenuli smo od dječjih vrtića, obrazovanja, tehnoloških parkova, poduzetništva, sporta, a razmišljamo i o zdravstvu i znamo kako u tom segmentu možemo pomoći. Znamo kako ćemo privući investitore, kako će gospodarstvenici koji rade u Varaždinu ostati ovdje raditi. Varaždin ima mnogo poslovnih prostora koje treba dati ljudima i za jednu kunu, samo da se vrati život u središte grada – osvrnuo se Sevšek na neke od projekata iz programa.  

No, u fokusu je ipak – gospodarstvo.

– Imamo vrlo detaljno razrađene projekte kako dovesti investitore u Varaždin, no prvo moramo riješiti bale, ruglo koje se nalazi na ulazu u Varaždin što ćemo sigurno riješiti. Kada to ostvarimo, „očistit“ ćemo tu lokaciju i dovesti investitore na taj prostor. Moram reći da ima investitora koji su jako zainteresirani, ali im trenutno nemamo što ponuditi. Mi smo već najavljivali 700 milijuna kuna ulaganja u gospodarstvo, no moram reći da smo – s obzriom na sve projekte koje planiramo –  još i previše skromni i da će to biti puno više od toga – istaknuo je Sevšek u emisiji VTV-a.  

Dotaknuo se i gorućeg problema – bala u Brezju. 

– Uvjerni smo da je mehaničko-biološka obrada otpada rješenje za taj problem i kad dođemo u poziciju da odlučujemo o tome, mi ćemo na tome inzistirati – rekao je čelnik udruge Liga za Varaždin.

Jedan od prijedloga je ukidanje naknada gradskim vijećnicima. Sevšek ističe da bi se na taj način uštedjelo pet milijuna kuna.  U Ligi za Varaždin taj novac planiraju potrošiti na umirovljenike, studente i nezaposlene.  

Problemi će se rješavati bez grča u želucu

– Upravo tim kategorijama stanovništva omogućit ćemo besplatan gradski prijevoz, a jednoj kategoriji umirovljenika da imaju i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Također, pobrinut ćemo se da sufinanciramo vrtiće mladim obiteljima – rekao je Sevšek i dodao kako će promijeniti upravljanje Gradom da bi gradska vlast postala transparentnija i pristupačna građanima.

– To je prvi korak koji moramo napraviti. Svi građani koji trebaju uslugu u gradskim službama moraju biti uvjeren da će svoj problem riještiti u najkraćem mogućem roku, a gradski službenik to će odraditi sa smješkom na licu. Građani svoje probleme više neće morati rješavati sa grčem u želucu – poručio je Sevšek.

Poznati varaždinski odvjetnik ustvrdio je da je nedopustivo da Varaždin zaostaje za ostatkom Hrvatske po pitanju prosječnih plaća. 

– Prosječna neto plaća u Varaždinu je nešto malo više od 4.000 kuna, dok je u Hrvatskoj oko 5.700 kuna. Pitam vas je li to normalno? Mislim da nije. Mi to moramo i želimo promijeniti i mi ćemo to učiniti jer znamo kako – najavio je Sevšek i poručio da Varaždin konačno mora postati grad zadovoljnih građana. 

– Moja vizija Varaždina je da bude istinski srednjoeuropski grad, grad nasmiješenih lica, mladih ljudi, grad sveučilišta u kojem će poduzenici ulagati. Varaždin mora postati siguran grad koji će nuditi brojne sadržaje za svakoga. Mi imamo Barokne večeri, Špancirfest, a tu je i Glazbena škola i sve to moramo osnažiti – najavio je Sevšek.

Mi točno znamo što treba napraviti

Govoreći o očekivanjima na predstojećim izborima Sevšek tvrdi da konkurencije nema.

– Kampanja je dosad bila korektna i volio bih da tako ostane i narednih dana. Mislim da konkurencije nemam, a protukandidatima sve najbolje, dao im Bog zdravlja – rekao je Sevšek čiji nastup možete pogledati i u ponedjeljak u 22 sata u programu Varaždinske televizije.

Na kraju je još jednom poručio zašto  glasati za njega i njegovu nezavisnu listu kandidata koje se nalaze pod rednim brojevima 7 i 11:

– Pozivam Varaždince da daju glas za mene i moje suradnike zato jer smo mi drugačiji, nismo pohlepni, nećemo zapošljavati svoju rodbinu i odgovorno ćemo trošiti javni novac. Za razliku od ostalih kandidata, sve što govorimo to ćemo i napraviti. Ostali kandidati se već godinama bave politikom, svaki put kad su bili izbori obećavali su svašta, no što su napravili? Na što je potrošen novac u zadnjih pet godina iz gradskog proračuna? To je glavni razlog zašto treba glasati za mene i moje najbliže suradnike. Mi smo ozbiljni i poduzetni, nećemo igrati igrice i mi smo se već dokazali. Ako građani nama daju povjerenje, siguran sam da je s nama budućnost Varaždina blistava – zaključio je Sevšek.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje