Povežite se s nama

U fokusu

Sevšek: Nedopustivo je da zaostajemo s plaćama za ostatkom Hrvatske, to ćemo odmah promijeniti

Objavljeno:

- dana

VLADO SEVŠEK GOST EMISIJE VTV-A

Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Varaždina kojeg podupire Liga za Varaždin,  danas je gostovao u emisiji “Izbori 2017.“ Varaždinske televizije. Tom prigodom predstavio je glavne točke svog programa koje se odnose na otvaranje novih radnih mjesta, veće plaće, te učinkovitu Gradsku upravu. 

Kandidat za gradonačelnika Vlado Sevšek i njegova nezavisna lista kandidata za Gradsko vijeće nalaze se pod rednim brojevima 7 i 11, a govoreći o programu „Varaždin na kvadrat“ istaknuo je da su se dotakli svih sfera važnih za bolji standard građana.  

Mi točno znamo kako investitore dovesti u Varaždin

– Krenuli smo od dječjih vrtića, obrazovanja, tehnoloških parkova, poduzetništva, sporta, a razmišljamo i o zdravstvu i znamo kako u tom segmentu možemo pomoći. Znamo kako ćemo privući investitore, kako će gospodarstvenici koji rade u Varaždinu ostati ovdje raditi. Varaždin ima mnogo poslovnih prostora koje treba dati ljudima i za jednu kunu, samo da se vrati život u središte grada – osvrnuo se Sevšek na neke od projekata iz programa.  

No, u fokusu je ipak – gospodarstvo.

– Imamo vrlo detaljno razrađene projekte kako dovesti investitore u Varaždin, no prvo moramo riješiti bale, ruglo koje se nalazi na ulazu u Varaždin što ćemo sigurno riješiti. Kada to ostvarimo, „očistit“ ćemo tu lokaciju i dovesti investitore na taj prostor. Moram reći da ima investitora koji su jako zainteresirani, ali im trenutno nemamo što ponuditi. Mi smo već najavljivali 700 milijuna kuna ulaganja u gospodarstvo, no moram reći da smo – s obzriom na sve projekte koje planiramo –  još i previše skromni i da će to biti puno više od toga – istaknuo je Sevšek u emisiji VTV-a.  

Dotaknuo se i gorućeg problema – bala u Brezju. 

– Uvjerni smo da je mehaničko-biološka obrada otpada rješenje za taj problem i kad dođemo u poziciju da odlučujemo o tome, mi ćemo na tome inzistirati – rekao je čelnik udruge Liga za Varaždin.

Jedan od prijedloga je ukidanje naknada gradskim vijećnicima. Sevšek ističe da bi se na taj način uštedjelo pet milijuna kuna.  U Ligi za Varaždin taj novac planiraju potrošiti na umirovljenike, studente i nezaposlene.  

Problemi će se rješavati bez grča u želucu

– Upravo tim kategorijama stanovništva omogućit ćemo besplatan gradski prijevoz, a jednoj kategoriji umirovljenika da imaju i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Također, pobrinut ćemo se da sufinanciramo vrtiće mladim obiteljima – rekao je Sevšek i dodao kako će promijeniti upravljanje Gradom da bi gradska vlast postala transparentnija i pristupačna građanima.

– To je prvi korak koji moramo napraviti. Svi građani koji trebaju uslugu u gradskim službama moraju biti uvjeren da će svoj problem riještiti u najkraćem mogućem roku, a gradski službenik to će odraditi sa smješkom na licu. Građani svoje probleme više neće morati rješavati sa grčem u želucu – poručio je Sevšek.

Poznati varaždinski odvjetnik ustvrdio je da je nedopustivo da Varaždin zaostaje za ostatkom Hrvatske po pitanju prosječnih plaća. 

– Prosječna neto plaća u Varaždinu je nešto malo više od 4.000 kuna, dok je u Hrvatskoj oko 5.700 kuna. Pitam vas je li to normalno? Mislim da nije. Mi to moramo i želimo promijeniti i mi ćemo to učiniti jer znamo kako – najavio je Sevšek i poručio da Varaždin konačno mora postati grad zadovoljnih građana. 

– Moja vizija Varaždina je da bude istinski srednjoeuropski grad, grad nasmiješenih lica, mladih ljudi, grad sveučilišta u kojem će poduzenici ulagati. Varaždin mora postati siguran grad koji će nuditi brojne sadržaje za svakoga. Mi imamo Barokne večeri, Špancirfest, a tu je i Glazbena škola i sve to moramo osnažiti – najavio je Sevšek.

Mi točno znamo što treba napraviti

Govoreći o očekivanjima na predstojećim izborima Sevšek tvrdi da konkurencije nema.

– Kampanja je dosad bila korektna i volio bih da tako ostane i narednih dana. Mislim da konkurencije nemam, a protukandidatima sve najbolje, dao im Bog zdravlja – rekao je Sevšek čiji nastup možete pogledati i u ponedjeljak u 22 sata u programu Varaždinske televizije.

Na kraju je još jednom poručio zašto  glasati za njega i njegovu nezavisnu listu kandidata koje se nalaze pod rednim brojevima 7 i 11:

– Pozivam Varaždince da daju glas za mene i moje suradnike zato jer smo mi drugačiji, nismo pohlepni, nećemo zapošljavati svoju rodbinu i odgovorno ćemo trošiti javni novac. Za razliku od ostalih kandidata, sve što govorimo to ćemo i napraviti. Ostali kandidati se već godinama bave politikom, svaki put kad su bili izbori obećavali su svašta, no što su napravili? Na što je potrošen novac u zadnjih pet godina iz gradskog proračuna? To je glavni razlog zašto treba glasati za mene i moje najbliže suradnike. Mi smo ozbiljni i poduzetni, nećemo igrati igrice i mi smo se već dokazali. Ako građani nama daju povjerenje, siguran sam da je s nama budućnost Varaždina blistava – zaključio je Sevšek.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Vijećnica Rep: “Zašto su potpore u turizmu dobili samo Reformisti, a ostvarili su jedno noćenje?”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Vijećnica Anita Rep iz redova HNS-a postavila je danas, 22. rujna, na sjednici Županijske skupštine pitanje u vezi davanja novčanih potpora.

– U svibnju ove godine pojavila se informacija da je Županija dala novčana sredstva za potpore za turizam, i to samo Reformistima – kandidatima za načelnike, Skupštinu… Neki su imali samo jedno ostvareno noćenje. Jeste li napravili reviziju i dobili podatke tko je bio u Povjerenstvu za provođenje natječaja? – pitala je Anita Rep župana Anđelka Stričaka, koji je odgovorio:

– Sa potporama u turizmu, za koje je natječaj raspisalo prijašnje vodstvo, sam upoznat, ali nisam radio reviziju ni jedne ustanove. Zamolio sam sve da mi se jave i da se problemi otklone. Treba gledati unaprijed, ako se baviš previše onime što je bilo prije, onda se baviš onima prije. Gledamo dalje u budućnost, zacrtali smo mnogo toga. Zatražit ću od Upravnog odjela da vam pripremi odgovor da budete upoznati s time. Možete i do svakog dokumenta doći – odgovorio je Stričak.

Nastavite čitati

U fokusu

U atriju Županijske palače u Varaždinu ipak se neće graditi staklena kupola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od točaka dnevnog reda današnje Županijske skupštine jest rebalans proračuna, u kojem stoji da se odustaje od velikog projekta bivše vlasti na čelu s Radimirom Čačićem – uređenja staklene kupole u atriju Županijske palače.

O tome je više naveo aktualni vijećnik iz redova Reformista Robert Vugrin, ujedno i bivši dožupan Varaždinske županije.

– Ovaj rebalans ne nudi ništa spektakularno. U nekim segmentima su uštede. Vidljivo je da se nastavlja s projektom uređenja podruma u Županijskoj palači, on je namijenjen za multimedijalni centar koristeći suvremene načine komunikacije i virtualnu stvarnost te će prikazivati prošlost i budućnost Varaždinske županije. Odustalo se od uređenja atrija s uređenjem staklene kupole procijenjenog na 6,7 milijuna kuna. Županija je imala financijsku moć da se to financira. Moramo biti svjesni da je atrij cjelovit projekt i da se čekala nova financijska omotnica. Jer, ako atrij nema kupolu, onda se projekt poduma ne može nadograditi. Dakle, imamo jednu krnju verziju projekta. Predlažem da si pogledate prezentaciju projekta. Je li se u potpunosti odustalo od projekta ili se čekaju neka bolja vremena? – zanimalo je vijećnika Vugrina, navodeći da će prihvatiti rebalans proračuna.

Dodajmo da se i pola milijuna kuna uštedjelo i na rasvjeti Vodotornja, a novci se planiraju uložiti u obrazovanje i zdravstvo, objasnio je župan Anđelko Stričak, navodeći da je za dnevni boravak za starije u Novom Marofu predviđeno 225.000 kuna kako bi se ishodila dokumentacija.

– 773.000 kuna namijenjeno je za Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama za nabavu bolnničkih kreveta i 445.000 kuna za Dom zdravlja, odnosno odjel ginekologije, a nabavit ćemo i defibrilatore i EKG uređaje te dentalni stolac za stomatološku ordinaciju u Trnovcu. Bila je planirana i nabava dva vozila Zavoda za hitnu medicinu. S obzirom na to da se postigla niža nabavna cijena, izdvojili smo 72.000 kuna. To je ukratko ono na što se odnose izmjene, uglavnom zdravstvo i obrazovanje – objasnio je Stričak.

U raspravi su sudjelovali i Marijan Škvarić, navodeći da Županija treba još sredstava uložiti za razvoj poljoprivrede i potpore za gospodarstvenike te da se treba razmišljati i o demografskoj obnovi, te Luka Zrinski, koji je naveo da bi bilo lijepo da se Komisija za proračun ne sastaje 18 sati prije sjednice, već ranije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje