Povežite se s nama

U fokusu

Vlado Sevšek i Varaždinci družili su se na placu uz svirku tamburaša

Objavljeno:

- dana

Vlado Sevšek s građanima na placu

Današnje jutro na Varaždinskom placu je bilo zanimljivo. Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin družio se s građanima.

Nije bilo politike niti velikih riječi. Vlado Sevšek i građani neformalno su se družili uz svirku tamburaša.

Varaždinci koji su se zatekli na placu u kupovini rado su zastali, odslušali tamburaše i slikali se sa kandidatom Lige.

Nije naviknut na cijelu tu predizborno gužvu, kao većina njegovih suparnika, političara. Jer, Liga, kao što se zna, nije politička stranka nego Udruga građana.

– Građani trebaju odlučiti kome će dopustiti da upravlja gradom. Sedam je kandidata, sedam različitih svjetonazora. Neki su među nas došli prije svega nekoliko mjeseci, dok su drugi, pak,  imali dovoljno prilike da to pokažu u prijašnjim mandatima – rekao je Vlado Sevšek.

Na pitanje je li vidio listu neispunjenih obećanja bivših gradonačelnika objavljenu na portalu Regionalnog tjednika, odgovara potvrdno.

– Impresivno je što su ljudi sve u stanju obećati i ne izvršiti. Štoviše, interesantno je da se, kad sjednu na tron, prave da nikad takvo što nisu obećali – rekao je Sevšek. .

Što će on, ako osvoji mandat, prvo poduzeti? Veli da je nemoguće odlučiti se za jednu stvar.

– Paralelno bi trebalo poduzeti više toga. Ne možemo si dopustiti isticanje prioriteta kad su sve prioriteti. Bale sa smećem su prioriteti jednako kao i standard, studenti, gospodarstvo u cjelini… Sve su to veliki problemi kojima se moramo posvetiti – ističe.

Na pitanje kako kao Varaždinac tumači analizu da je Varaždin najkvalitetniji grad za život u Hrvatskoj, odgovara: – Varaždin ima sve predispozicije da to bude, ali prvo mu treba dati sadržaj iz kojeg će se onda izvlačiti te kvalitete – zaključio je Vlado Sevšek, kojeg smo nakratko prekinuli u druženju s građanima.

Kako je to bilo ujutro na Varaždinskoj tržnici pogledajte u foto galeriji Ivana Agnezovića. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Narančasto upozorenje Meteoalarma i za sjever Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 22. i 23. lipnja, narančasto upozorenje zbog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Za danas, 22. lipnja, izdano je narančasto upozorenje za Slavoniju. Očekuje se maksimalna temperatura 33 do 37 °C. Za ostatak zemlje izdano je žuto upozorenje zbog vrućine.

Za sutra, 23. lipnja, za većinu zemlje izdano je narančasto upozorenje zbog vrućine. Očekuju se maksimalne temperature 33 do 36 °C. Narančasta je i zona oko Zagreba, u koju spadaju Varaždinska i Međimurska županija.

Narančasto znači da se očekuju toplinski valovi s temperaturama višim od 36 °C.

Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

“Gorjet” će cijela Hrvatska.

Nastavite čitati

U fokusu

Upozorenje DHMZ-a: budite na oprezu zbog opasnosti od toplinskih valova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su upozorenje na toplinski val koji može djelovati na zdravlje.

Upozorenje na umjerenu opasnost od toplinskih valova na snazi je od danas, 20. lipnja, a od srijede, 23. lipnja, prijeti nam velika opasnost od toplinskih valova.

Upozorenje se, između ostalog, odnosi i na šire zagrebačko područje koje uključuje Varaždinsku i Međimursku županiju, a od sutra se ono odnosi na cijelu Hrvatsku.

Danas se očekuje maksimalna temperatura od 33 do 35 Celzijevih stupnjeva, a sutra od 34 do 36 stupnjeva.

– Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece – upozoravaju iz DHMZ-a.

DHMZ, 20.06.2021.

U zadnjem se desetljeću uočava trend porasta temperature u ljetnom razdoblju, što utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi.

Zbog toplinskih valova svijet već sada osjeća štetne učinke a oni će se vjerojatno i povećati. U Europi je zabilježen porast smrtnosti povezan s velikim vrućinama, a procjene ukazuju na vjerojatnost povećanja zdravstvenih rizika zbog toplinskih valova koji uzrokuju ozbiljne zdravstvene i socijalne posljedice.

Pravovremene preventivne mjere mogu smanjiti broj umrlih od toplinskih valova.

Neke od preporuka za zaštitu od velikih vrućina su: rashladite svoj dom i tijelo, pijte dovoljno tekućine, klonite se vrućine i pomozite drugima – posjetite obitelj, prijatelje i susjede koji većinu vremena provode sami i provjerite trebaju li pomoć.

Detaljnije preporuke, kao i preporuke što učiniti ako se osjećate loše, pogledajte ovdje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!