Povežite se s nama

Život i društvo

Sevšek uoči Političke kuhinje: Imam posebne začine za kotlić, ali i za protukandidate

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Uoči početka službene predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore  VTV Televizija je za svoje je gledatelje pripremila posebno iznenađenje. Uspjela je okupiti gotovo sve dosad poznate kandidatkinje i kandidate koji žele preuzeti čelne uloge u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji koji će se prije početka političke utrke okušati u – kuhanju.

Desetak kandidatkinja i kandidata sa svojim će suradnicima u četvrtak 4. svibnja s početkom u 18 sati tako  biti sudionici zabavno-kulinarskog showa pod imenom Politička kuhinja. Nadmetat će se u pripremi jela u kotliću, pokazati koliko su vješti s kuhačama, odnosno namirnicama i začinima, ali i najaviti svoje političke planove i ambicije.

U spravljanju kotlića okušat će se i Liga za Varaždin, odnosno njezin čelnik Vlado Sevšek, kandidat za varaždinskog gradonačelnika.

– Ne želim otkrivati što ću sutra spremati. Imam posebne začine za kotlić, ali i one koje ću uputiti njima osobno. Bit će im potrebno mnogo vještine da se održe na “borilačkom polju” – rekao je Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin.

Ako je suditi prema njegovom nedavnom, vrlo uspjelom kuhanju bažula, na tradicionalnoj Lions Bažulijadi, i ovaj put bi trebao spraviti vrlo ukusno jelo.

Sve će se odvijati pred publikom u Varaždinu na terasi Restorana Garestin,  ali i pod kontrolom majstora kulinarstva koji će dati svoj konačni sud o jelima.  Sve će naravno, u izravnom prijenosu moći pratiti  brojni gledatelji VTV Televizije. 

Pripremljena je i zabavna glazbena kulisa uz popularni sastav Krijesnice, a političke “kuharice i kuhari” već najavljuju da će i ono što pripreme u samom kuhanju biti fino i kvalitetno.

Svoj sud o nastupima kandidatkinja i kandidata moći će putem telefona 061/53-35 dati i sami gledatelji,  a sasvim je sigurno da primamljivih okusa, kulinarskog i političkog nadmetanja, te dobre zabave neće nedostajati. Voditelji Političke kuhinje će biti Andreja Loparić i Kristijan Petrović, a cijeli će program potrajati sve do 21 sat.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO DVD-u Tužno uz blagoslov predano novo vatrogasno navalno vozilo 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred vatrogasnog doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tužno, u subotu, 1. listopada, izvršena je primopredaja i blagoslov „novog“ navalnog vatrogasnog vozila. Naime, riječ je o vozilu marke IVECO Eurocargo proizvedenom 2002. godine.

Vatrogasci iz Tužna o vozilu kažu da je kompaktnije, te prilagođenije terenu i njihovim potrebama pri intervencijama. Zahvaljujući prijašnjim vlasnicima, vozilo je kupljeno vrlo dobro opremljeno.  

Štoviše, vozilo sadrži spremnik vode od 1500 litara, ima ugrađen sustav crpki za visoki i srednji tlak, te vitla dužine 100 i 60 metara. Ugrađeni sustav vatrogascima omogućava i gašenje pjenom, a kabina je dupla, opremljena s dva para izolacijskih aparata te u nju stane 7 interventnih vatrogasaca.

Uz sve nabrojano, u vozilu su radio stanica, kamera za vožnju unatrag, agregat za struju, teleskopski stup za rasvjetu, crpke za izvlačenje vode kod poplava te ventilator za izdimljavanje prostorija i električno vitlo za vuču vozila.

Također, vatrogascima je na intervencijama dostupno osvjetljenje u svakom segmentu vozila, imaju i ljestve te svu drugu potrebnu standardnu opremu.

Za spomenuto navalno vatrogasno vozilo izdvojeno je oko 44.000 eura. Oko 30.000 eura osigurano je iz proračuna Općine Vidovec, dok je ostatak osiguran prodajom starog vozila, donacijom Vatrogasne zajednice Općine Vidovec, te vlastitim sredstvima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tužno.

Navalno vatrogasno vozilo blagoslovio je vlč. Branko Švogor, a blagoslovu i primopredaji vozila,  uz članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tužno , prisustvovali su općinski načelnik Bruno Hranić, predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Bistrović, vijećnica Ljubica Hosni, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, tajnik Vatrogasne zajednice Varaždinke županije Zvonko Videc, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vidovec,  Nedeljanec-Prekno, Pregrada, Radovan, Margečan, Gojanec, Maruševec, Gačice, Beretinec te članovi PGD-a Hlebce iz Slovenije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Prva konferencija Green Days u Varaždinu: ˝Sadnjom drveća i stvaranjem parkova ulažemo u budućnost˝

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskom hotelu Turist u četvrtak, 6. listopada 2022. godine gradonačelnik Grada Varaždina otvorio je dvodnevnu konferenciju Green Days. Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, konferenciju organiziraju varaždinsko poduzeće Parkovi  u suradnji s Grupacijom održavanja zelenih površina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Otvarajući konferenciju pred više od stotinu predstavnika komunalnih poduzeća i jedinica lokalne samouprave te stručnjaka iz cijele Hrvatske kao i gostiju iz Slovenije i Češke, gradonačelnik je upozorio na sve izraženije klimatske promjene,  suše, visoke temperature i s druge strane olujna nevremena i poplave. Založio se za promjenu lošeg odnosa prema prirodi, jer zemlja, naglasio je, sve vraća na prilično neugodan način.Održavanje zelenih površina, sadnja što više drveća i stvaranje više zelenih parkova je naše ulaganje u budućnost. Ulaže se jako puno u komunalnu infrastrukturu, vodu i kanalizaciju. Da se samo 10 posto tih sredstava uložilo u zelene površine imali bi danas potpuno  zelene gradove i sasvim drugačije klimatske uvjete u cijeloj Hrvatskoj – rekao je Bosilj.

O unapređenju  struke, razmjeni iskustava i važnosti  organiziranja stručnih skupova poput ove konferencije govorila je Jelena Sekelj, direktorica Parkova i predsjednika Grupacije održavanja zelenih površina. U ime Hrvatske gospodarske komore skupu se obratila Ivana Jelić, poslovna tajnica Udruženja komunalnog gospodarstva  ustvrdivši kako je prvi korak u cilju boljeg informiranja i senzibiliziranja javnosti o važnosti održavanja zelenih površina organizacija konferencije u Varaždinu, jednom od najuređenijih gradova u Hrvatskoj.

Otvaranju konferencije, uz ostale uzvanike nazočila je i Barabara Antolić Vupora, zastupnica u Hrvatskom saboru. Tijekom konferencije bit će održano niz predavanja o održavanju i uređivanju zelenih površina u urbanim sredinama,  a sutra će sudionici konferencije razgledati Varaždin te imati organizirane studijske posjete varaždinskom groblju, parkovima te židovskom groblju u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje