Povežite se s nama

Život i društvo

Sevšek uoči Političke kuhinje: Imam posebne začine za kotlić, ali i za protukandidate

Objavljeno:

- dana

LIGA ZA VARAŽDIN

Uoči početka službene predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore  VTV Televizija je za svoje je gledatelje pripremila posebno iznenađenje. Uspjela je okupiti gotovo sve dosad poznate kandidatkinje i kandidate koji žele preuzeti čelne uloge u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji koji će se prije početka političke utrke okušati u – kuhanju.

Desetak kandidatkinja i kandidata sa svojim će suradnicima u četvrtak 4. svibnja s početkom u 18 sati tako  biti sudionici zabavno-kulinarskog showa pod imenom Politička kuhinja. Nadmetat će se u pripremi jela u kotliću, pokazati koliko su vješti s kuhačama, odnosno namirnicama i začinima, ali i najaviti svoje političke planove i ambicije.

U spravljanju kotlića okušat će se i Liga za Varaždin, odnosno njezin čelnik Vlado Sevšek, kandidat za varaždinskog gradonačelnika.

– Ne želim otkrivati što ću sutra spremati. Imam posebne začine za kotlić, ali i one koje ću uputiti njima osobno. Bit će im potrebno mnogo vještine da se održe na “borilačkom polju” – rekao je Vlado Sevšek, kandidat za gradonačelnika Lige za Varaždin.

Ako je suditi prema njegovom nedavnom, vrlo uspjelom kuhanju bažula, na tradicionalnoj Lions Bažulijadi, i ovaj put bi trebao spraviti vrlo ukusno jelo.

Sve će se odvijati pred publikom u Varaždinu na terasi Restorana Garestin,  ali i pod kontrolom majstora kulinarstva koji će dati svoj konačni sud o jelima.  Sve će naravno, u izravnom prijenosu moći pratiti  brojni gledatelji VTV Televizije. 

Pripremljena je i zabavna glazbena kulisa uz popularni sastav Krijesnice, a političke “kuharice i kuhari” već najavljuju da će i ono što pripreme u samom kuhanju biti fino i kvalitetno.

Svoj sud o nastupima kandidatkinja i kandidata moći će putem telefona 061/53-35 dati i sami gledatelji,  a sasvim je sigurno da primamljivih okusa, kulinarskog i političkog nadmetanja, te dobre zabave neće nedostajati. Voditelji Političke kuhinje će biti Andreja Loparić i Kristijan Petrović, a cijeli će program potrajati sve do 21 sat.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

U Grani kod Novog Marofa gradi se nogostup

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja na ŽC 2135 u Grani.

Tako će u tom naselju biti izgrađen nogostup.

Vrijednost radova je 298.065,94 kune s PDV-om, a bit će financirani sa 75 % od strane ŽUC-a i 25 % od Grada Novog Marofa.

Za izvođača je izabran najpovoljniji ponuditelj – Niskogradnja Veselnik iz Cestice, a završetak radova očekuje se do kraja srpnja ove godine.

– Komunalna opremljenost naših naselja jedan je od važnih segmenata u koje ulažemo, u ovom slučaju sa županijskom ustanovom. Svakako treba dodati i drugu važnu stvar, a to je povećanje sigurnosti na županijskoj cesti izgradnjom nogostupa – naglasio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U V. Toplicama uređena Ulica kralja Zvonimira, investicija vrijedna 1,1 milijun kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskim Toplicama završen je još jedan veliki projekt vrijedan 1,1 milijun kuna – u potpunosti je uređena Ulica kralja Zvonimira.

Nastavak je to velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu na području grada, kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama.

Ulica kralja Zvonimira svečano je otvorena u ponedjeljak, 10. svibnja, uz nazočnost topličke gradonačelnice Dragice Ratković, državnog tajnika u Ministarstvu unutarnjih poslova Žarka Katića te novomarofskog gradonačelnika Siniše Jenkača.

– Neizmjerno sam radosna što smo uspjeli urediti i ovu ulicu u kojoj je doista bilo problema koje je trebalo što prije riješiti. Još  2018. godine HEP  je rekonstruirao električnu mrežu, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka. Sad smo priveli kraju sve radove, a MUP je financirao uređenje, asfaltiranje i proširenje ceste. To je financijski 674 tisuće kuna, od kojih nam je MUP odobrio 450 tisuća kuna, dok je ukupno u uređenje Ulice kralja Zvonimira uložen 1,1 milijun kuna – rekla je gradonačelnica Ratković, zahvalivši MUP-u.

– Mi smo već dobri i uhodani partneri jer na području Varaždinskih Toplica u našem mandatu iz MUP-a došlo 2,7 milijuna kuna i to za uređenje pješačke staze u Ulici Kralja Zvonimira  i uređenje pješačke staze uz županijsku cestu u Vrtlinovcu, a tu je i saniranje klizišta uz županijsku cestu u Svibovcu. Čekamo nove natječaje, a projekte imamo spremne – poručila je gradonačelnica.

Državni tajnik Katić naglasio je da hrvatska vlada i MUP žele biti, a najčešće i jesu,
partneri lokalnoj samoupravi.

– Kad lokalna samouprava osmisli projekte na dobrobit svojih građana, MUP se uvijek odazove. U Programu nacionalne sigurnosti cestovnog prometa koji se provodi već 20 godina, MUP je izdvojio za rekonstrukciju pojedinih dionica, u prometnom smislu najviše opasnih i kritičnih mjesta, oko 110 milijuna kuna, a u zadnjih pet godina taj broj se sve više povećava. Vrijedi naglasiti da se ne popravljaju i rekonstruiraju samo ona mjesta gdje su se već dogodile prometne nesreće, nego se i preventivno djeluje da se nesreće ne bi dogodile. Kad se izgubi ljudski život, kad se uništi imovina velike vrijednosti, to nitko ne može vratiti – zaključio je Katić.

Čestitavši gradonačelnici Ratković na još jednom uspješnom projektu u Varaždinskim Toplicama, Siniša Jenkač naglasio je da kao gradonačelnik vrlo dobro zna kako je takav posao težak i mukotrpan.
– Čestitam i Ministarstvu što lokalnim samoupravama pomaže upravo na ovakvim projektima. Kao što je državni tajnik rekao, MUP je koncentriran na crne točke, na problematične dijelove naselja koji su opasni za prometovanje, posebno za pješake. Nadam se da s ovim programom idete dalje, da projekata ne nedostaje i da ćemo zajedno kao gradonačelnici susjedi agitirati prema Ministarstvu da osigura još više sredstava za ovaj naš kraj – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!