Povežite se s nama

Međimurje

Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu: sezona motosporta počela u Međimurju

Objavljeno:

- dana

Njemački vozač Max Dilger gromoglasno je protutnjao stadionom Milenium u Donjem Kraljevcu i time označio početak nove speedway sezone u Hrvatskoj!

Proljeće dolazi, a sportski vjesnici su upravo spidvejaši koji dolaze u Hrvatsku na svoje prve sezonske treninge.

U petak, 25. veljače, sezonu 2022. otvorio je njemački vozač Max Dilger i na zubatih 10 stupnjeva nizao krug za krugom.

– Već šest godina dolazim ovamo na treninge, stadion je odličan, vrijeme je češće bolje nego u Njemačkoj i u Međimurju i na stadionu se osjećam već kao doma. Iznenadili su me i domaći fanovi sporta koji su došli pogledati prve krugove – rekao je Max.

– Rado bih češće došao u Hrvatsku ljeti, no tada nam traje sezona pa uživam ovdje na proljeće koliko mogu. Prvu ovogodišnju utrku vozim idući vikend u Francuskoj, a uskoro potom počinju i poljske, njemačke i švedske lige.

Pravo proljeće

U subotu pak nas je na stadionu dočekao pravi proljetni dan što je značilo da je na stazi bilo desetak vozača, Dilgeru se pridružio višestruki njemački prvak, brončani vozač s Europskog prvenstva 2019. godine Erik Bachhuber, ali i slovenski profesionalac Matic Ivančić, mladi slovenski junior te četiri talijanska vozača, Nicolas Vicentin, Niccolo Percotti, Kevin Cocco i Andrea Battaglia!

Sezona treninga nastavila se i danas, te od utorka, 1. ožujka, kad stižu Laguta, Zmarzlik, reprezentacija Velike Britanije, ali i Vaculik, Hartel, Klindt, potom petnaest danskih vozača i mnogi drugi.

Treninzi u ožujku tek najavljuju početak FIM SPEEDWAY GRAND PRIX 2022. sezone koja počinje baš u Hrvatskoj. Nova sezona, novi promotor i kako kažu stranci, najbolji stadion u Europi, garancija su za najbolju utrku koju smo gledali zadnje desetljeće.

Ulaznice za FIM SPEEDWAY GRAND PRIX OF CROATIA 2022 potražite u sustavu Entrio, dok smještaj možete rezervirati putem službenih stranica.

Međimurje

Smotra KUD-ova na Danima Općine Goričan: brojni posjetitelji uživali u festivalu plesa, pjesma i glume

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prekrasnom ambijentu jezera Šuderica, a u okviru obilježavanja Dana Općine Goričan održana je Smotra KUD-ova na kojoj su uz domaćina KUD Goričan, svoja plesna, pjevačka i glumačka umijeća prikazali šest kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske i Mađarske. Program Smotre atraktivnim su nastupim otvorile Mažoretkinje Goričana.

Da su ovogodišnji Dani Općine Goričan naišli na samo pozitivne reakcije potvrdio je i općinski načelnik Emanuel Sinković koji je poručio da mu je srce na mjestu kada vidi ogromno zajedništvo udruga i mještana.

– Zaista smo se potrudili da bi ovogodišnji Dani Općine bili za sve generacije, a kao šećer na kraju uživali smo u prekrasnom kulturnom poslijepodnevu gdje su općinske udruge pokazale zašto im s punim pravom tepamo da su one naše najveće bogatstvo – rekao je načelnik Sinković.

S obzirom da su udruge te koje se aktivno uključuju u događanja i obogaćuju društveni život lokalne sredine, načelnik Sinković naglasio je da to treba znati očuvati.

– Želja nam je da se naši najmlađi još intenzivnije uključuju u rad KUD-a da bi ga imao tko u budućnosti voditi. Možemo se pohvaliti sa zaista velikim brojem aktivnih udruga, a glavni cilj ovogodišnjih Dana Općine smo ostvarili, okupili smo se i pokazali zajedništvo – zaključio je Sinković.

Bogati nedjeljni program započeo je jutarnjom svetom misom, dok su se u poslijepodnevnim satima posjetitelji mogli okušati u streličarstvo i gađanju interaktivnih meta. Nakon sporta uslijedio je nastup Mažoretkinja Goričan koje su ostvarile brojne zapažene rezultate u Međimurju, Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Dani Općine bili su ovo prilika da se publici predstave one najmlađe, u uzrastu od pet do deset godina, a s obzirom da im je ovo bio prvi javni nastup posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom.

Nakon mimohoda KUD-ova od Doma kulture do Šuderice započeo je festival plesa, pjesme i glume. Osim domaćina svojim su se nastupima predstavili: KUD Kaštel Pribislavec, Pjevački zbor Ružmarin iz Murakeresztúra, KUD Cret, KUD Sumarton, KUD Strmec i KUD Mijo Stuparić iz Velike Ludine.

– S obzirom da je interes gostiju za dolaskom i nastupom u Goričanu bio stvarno velik, moram pohvaliti naš KUD i Martinu Pahek na odličnoj organizaciji Smotre zahvaljujući kojoj je puno prekrasnih slika iz naše Općine obišlo Hrvatsku – zaključio je načelnik Sinković.

Zahvaljujući srebrnoj baristici Mateji Munki svi ljubitelji kave uživali su u pravoj poslastici – degustaciji gorčke, međimurske i turske kave s rumom i jajetom. Dobra zabava nastavila se nastupom Tamburaškog sastava „Vragolani“.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: aktivni ljetni praznici na sportskim kampovima za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zajednica sportskih udruga Općine Nedelišće je od 27. lipnja do 19. kolovoza organizator sportskih kampova pod nazivom „Sportsko ljeto 2022.“. Program je namijenjen učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine Nedelišće. Kotizacija za sudjelovanje na svim kampovima iznosi 100 kuna.

Prvi tjedan, od 27. lipnja do 1. srpnja, je rezerviran za odbojku, a treninge će voditi treneri Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal. Potom redom slijede: nogomet (4. – 8. srpnja, NK Nedelišće), tenis (11. – 15. srpnja, TK Nedelišće), rukomet (18. – 22. srpnja, RK Nedelišće), karate (25. – 29. srpnja, KK Međimurje), atletika (1. – 4. kolovoza, AK Nedelišće), gimnastika (8. – 12. kolovoza, GK Nedelišće) i košarka (16. – 19. kolovoza, KK Nedelišće). Svi kampovi će se održavati u vremenu od 9 do 12 sati.

Prijave su moguće putem on-line prijavnice na internetskim stranicama Zajednice, preuzimanjem i popunjavanjem prijavnice koja se potom šalje na e-mail: [email protected] te osobno na recepciji SGC-a Aton.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje