Povežite se s nama

Crna kronika

Shvatio da će mu tvrtka u stečaj pa počeo prebacivati aute i stan na sebe, kćer i sina?

Objavljeno:

- dana

OTVORENA ISTRAGA PROTIV SUDSKOG VJEŠAKA ANTUNA MOŽINE

Protiv stalnog sudskog građevinskog vještaka Antuna Možine (60) iz Varaždina, kako doznajemo, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je prošlog tjedna rješenje o provođenju istrage. Možinu se sumnjiči za dva kaznena djela zluporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te za utaju poreza.

Možina je, sumnja se, kroz svoju tvrtku Možina d.o.o. za vještačenje, projektiranje, consulting, inženjering, istraživanje i razvoj, marketing i posredovanje uredio stan sebi i svojoj kćeri. Naime, u listopadu 2009. je kao direktor sklopio ugovor o uređenju poslovnog prostora tvrtke, ali umjesto tvrtke uređen je njegov stan kao i stan njegove kćeri. – Sve radove na tim stanovima platila je tvrtka u vrijednosti većoj od 1,3 milijuna kuna, a sumnja se da je okrivljenik neosnovano iskoristio račune izvođača radova ispostavljene njegovom trgovačkom društvu za odbijanje pretporeza jer radovi nisu obavljeni u korist društva, ishodivši tako odbijanje pretporeza za društvo u iznosu većem od 200 tisuća kuna na štetu proračuna Republike Hrvatske – stoji u priopćenju ŽDO-a.

Isplatio si plaću od 1,4 milijuna kuna pa onda davao pozajmice svojoj tvrtki

U odvjetništvu sumnjaju da je tijekom 2011. Možina shvatio da mu je tvrtka pred stečajem te da mu je cilj bio izvući svu imovinu iz tvrtke da bi izbjegao platiti poreze i doprinose.

– Umjesto plaćanja poreza i doprinosa isplatio je sebi neto plaću od 1,4 milijuna kuna što je iskoristio za davanje pozajmica svom društvu – navodi se u rješenju o istrazi. Osim toga, kao direktor tvrtke te je iste godine prvo sebi prodao poslovni prostor i jedan automobil, a onda još po jedan automobil svojoj kćeri i sinu, a plaćanje poslovnog prostora i vozila društvu kompenzirao svojim potraživanjem s osnova pozajmica društvu.

“Čuo sam nešto o istrazi, ali ne bih htio ništa komentirati”, Antun Možina

– U trenutku otvaranja stečajnog postupka društvo nije imalo više nikakve imovine niti novca na računu čime je, osnovano se sumnja, oštetio proračun Republike Hrvatske neplaćanjem poreza i doprinosa za više od 2,7 milijuna kuna – stoji na stranicama odvjetništva. Kontaktirali smo i osumnjičenog Možinu, međutim, nije htio ništa govoriti. – Čuo sam nešto o istrazi, ali ne bih htio ništa komentirati – bio je kratak. U Možininoj tvrtki stečaj je otvoren u ožujku 2013., a tvrtka je likvidirana u svibnju ove godine.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Zapaljeni navijački transparenti nakon utakmice u Čakovcu, policija privela 11 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Jučer, 28. ožujka, oko 18:30 sati u Čakovcu, ispred sportske dvorane u Športskoj ulici, neposredno nakon odigravanja prvenstvene utakmice 1. hrvatske rukometne lige za žene, između ŽRK “Zrinski” iz Čakovca i RK “Podravka Vegeta”, nepoznati počinitelj tzv. “bengalkom” zapalio je navijačke transparente.

U događaju, osim spaljenih transparenata, nije nastala druga materijalna šteta te nije bilo ozlijeđenih osoba, javila je PU međimurska.

U prostorije Policijske postaje Čakovec privedeno je 11 osoba koje se dovode u vezu s opisanim događajem, odnosno počinjenjem prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: vozio Zagrebačkom ulicom s 2.14 promila pa je uhićen i oduzet mu je auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 29. ožujka, u 0.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.14 promila.

Također je utvrđeno da je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da vozilom upravlja za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Zbog toga je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se tijekom današnjeg dana privesti na Općinski sud u Varaždinu, javila je PU varaždinska.

Od navedenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje