Povežite se s nama

U fokusu

Sigurnosni pojasevi postoje, a dječaci nisu bili vezani

Objavljeno:

- dana

Reagiranje

Nakon što je nas je nazvala ogorčena razrednica i ukazala na vožnju autobusom u Jalkovečkoj ulici tijekom koje su 8. ožujka ozlijeđena dvojica njezinih učenika, 14-ogodišnjak i 15-ogodišnjak, reagirao je kolega 60-ogodišnjeg vozača.

– Nekoliko puta dnevno prolazim tom dionicom pa je poznajem jako dobro. U autobusu koji prevozi djecu postoje sigurnosni pojasevi, koje, za neko čudo, nitko ne koristi. Tog dana u autobusu nije bilo stajaćih putnika. Znači, da su bili vezani, to se ne bi dogodilo. Vozač, kojeg dotična razrednica ne poznaje niti zna išta o njemu, je gospodin koji 20-ak godina vozi autobus i za tri mjeseca odlazi u mirovinu. Nakon prevaljenih više od milijun kilometara, ovo mu je prvi takav “nesretni slučaj”, što možete osobno i provjeriti. Ne opravdavajući njegovu nesmotrenost, želim vašim učenicima, “šokirana” razrednice, puno sretnih kilometara za volanom kamiona ili autobusa i neka im baš on bude primjer u prometu – ističe kolega 60-ogodišnjaka. (it)

Izvor:
Foto:

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje