Povežite se s nama

Događanja

Konferencija na FOI-u o sigurnosti i privatnosti u umreženom svijetu

Objavljeno:

- dana

MEĐUNARODNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA CECIIS 2012

Svake godine znanstvenici i istraživači dolaze u Varaždin dijeliti i razmjenjivati ideje s područja informacijskih i inteligentnih sustava. Konferencija traje i razvija se u skladu s razvojem tehnologije, ali ne bi postojala bez svih onih koji su preuzeli odgovornost za njezinu organizaciju i koji ulažu mnogo energije i entuzijazma u sve njezine aspekte. 

Istaknuo je to prof. dr. sc. Tihomir Hunjak, predsjednik Programskog odbora CECIIS 2012 na otvorenju trodnevne međunarodne  znanstvene konferencije kojoj će još sutra biti domaćin varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI), a kojoj je središnja tema “Sigurnost i privatnost u umreženom svijetu”.

Najznačajnija konferencija u srednjoj Europi

Riječ je o konferenciji koja se kroz 23 godine razvila u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, a organizira se u suradnji s Institutom za informatiku i društvene znanosti Sveučilišta u Freiburgu, Institutom za informacijske znanosti Sveučilišta u Grazu, Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Ekonomsko-poslovnim fakultetom i Fakultetom za elektrotehniku, računarstvo i informatiku Sveučilišta u Mariboru.                                                                                                                                                                                                                                                                            Program ovogodišnje međunarodne znanstvene konferencije je širi u odnosu na prošlu godinu.
– Uključeno je više paralelnih događanja nego prošle godine: dva stručna simpozija, studentska poster sekcija te jedan znanstveno-stručni kolokvij, a održava se i niz popratnih sadržaja koji će omogućiti da sudionici upoznaju Varaždin i okolicu, te kulturu našeg kraja.  Ovakav rast konferencije ne bi bio moguć bez potpore naših sponzora, na čemu im zahvaljujemo – istaknula je doc. dr. sc. Sandra Lovrenčić, predsjednica Organizacijskog odbora CECIIS 2012.

Poznati svjetski stručnjaci u Varaždinu

Prvo od četiri pozvana predavanja održao je Bruce Schneier iz SAD-a, jedan od najvećih stručnjaka za informacijsku sigurnost u svijetu, autor mnogih knjiga o sigurnosti i Voditelj informacijske sigurnosti u BT-u, a tema predavanja bila je “Trust, Security, and Society”.
Ostali pozvani predavači na konferenciji su i prof. Günter Müller sa Sveučilišta u Freiburgu, prof. Ján Paralič sa Tehničkog sveučilišta u Košicama te prof. Matijaž B. Jurič sa Sveučilišta u Ljubljani.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje