Povežite se s nama

U fokusu

Silvio Košćak, svećenik Varaždinske biskupije postao je licencijat teologije

FOTO: Facebook

Objavljeno:

- dana

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, u srijedu 27. siječnja, akademski stupanj licencijata teologije postigao je vlč. Silvio Košćak, mag. theol., svećenik Varaždinske biskupije.

Istraživački licencijatski rad nosi naslov „Primjer književne vrste liturgijskog izlaganja u hrvatskoglagoljskom Vinodolskom zborniku (HAZU, IIIa, 15)“, a sadržaj rada je obranio i položio licencijatski ispit pred tročlanim povjerenstvom: prof. dr.sc. Ante Crnčević, prof. dr.sc. Ivan Bodrožić i znanstvena savjetnica dr.sc. Vesna Badurina Stipčević,.

Vlč. lic. theol. Silvio Košćak župnik je u Legradu i upravitelj župe Đelekovec, te suradnik na znanstvenom projektu Hrvatske zaklade za znanost na Staroslavenskom institutu „Interdisciplinarni pristup hrvatskoglagoljskom misalu na primjeru Misala kneza Novaka“ (IP-2019-04-3797), skupine hrvatskih i austrijskih znanstvenika. Tijekom dosadašnjeg doktorskog studija sudjelovao je na šest međunarodnih znanstvenih skupova, te je autor više znanstvenih i stručnih radova.

U fokusu

Tvrtka NTH Mobile u Hallerovoj aleji kupila površinu od 3000 četvornih metara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak, 12. travnja, potpisao je ugovor s tvrtkom NTH Mobile, kojim je prodano gradsko zemljište u Hallerovoj aleji površine 3000 četvornih metara.

Time je Grad Varaždin postao bogatiji za 3.397.410,00 kuna, kolika je kupoprodajna cijena zemljišta.

– Ovaj potpis ugovora za već petu veću investiciju na gradskom zemljištu, rezultat je uspješne suradnje Grada Varaždina s investitorima. Riječ je o tvrtki koja duže vrijeme posluje u Varaždinu, zapošljava 100-ak visokoobrazovanih mladih ljudi i proistekla je iz Tehnološkog parka Varaždin kao jedna od prvih stanara. U Varaždinu namjerava i dalje širiti svoje poslovanje te s vremenom uspostaviti i mali inkubacijski centar te dovesti i druge švicarske tvrtke – ističu iz Grada Varaždina.

– Drago mi je što će ova investicija pridonijeti još većem zapošljavanju visokoobrazovanih mladih stručnjaka u Varaždinu, da će tvrtka za sobom povući i druge investitore i zadovoljan sam činjenicom da u ovakvim okolnostima, kad gospodarstvo stagnira, Grad Varaždin stječe prihode iz osnove prodaje zemljišta za informatičku industriju – izjavio je Čehok.

Nastavite čitati

U fokusu

Umirovljenicima će se isplatiti COVID-dodatak, evo o kojim je iznosima riječ

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznat je novčani iznos COVID dodatka koji će se uskoro isplaćivati umirovljenicima.

Naime, najviši COVID-dodatak dobit će umirovljenici s najnižim mirovinama, tako da će se onima kojima je iznos ukupnog mirovinskog primanja do 1500 kuna isplatiti jednokratno novčano primanje u iznosu od 1200 kuna, piše Index.hr.

Onima kojima je iznos mirovine između 1500 i 2000 kuna isplatit će se 900 kuna. Oni koji imaju primanja u rasponu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna, a onima s mirovinom od 3000 do 4000 kuna isplatit će se 400 kuna. 

Objavio je to premijer Andrej Plenković, ističući da će ova odluka obuhvatiti oko 850.000 umirovljenika, a ukupan iznos koji će biti isplaćen je oko 600 milijuna kuna.

Nastavite čitati