U organizaciji AK Virovitica u subotu, 2. studenoga, u Virovitici je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u krosu.

Organizatoru, koji se zaista potrudio da što bolje ugosti najbolje kros trkače iz cijele Hrvatske, i vrijeme je išlo na ruku – ugodna temperatura za ovo doba godine. Ukupno je u svim disciplinama nastupilo oko 250 natjecatelja na dobro pripremljenoj kružnoj stazi od 1 kilometra.

Da Atletski klub Varaždin nije samo klub koji preferira cestu i planinu, dokazao je nastupom troje atletičara.

Najprije je na teren istrčao novi član Neven Buhin u utrci na 10 kilometara. U najjačoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj su nastupili trenutno najbolji kros trkači Hrvatske, hrabro je istrčao cijelu utrku i osvojio posljednje, 11. mjesto.

A Simoni Jambrošić očito nije bilo toliko teško jer je od samog početka zasjela na čelo kod mlađih juniorki u utrci na 3 kilometra i suvereno vladala situacijom od početka do kraja. Ni u jednom trenutku nije prepuštala vodstvo i na kraju je uvjerljivo i sigurno pobijedila. Ovom hrabrom utrkom Simona je opet potvrdila da joj, osim ceste i staze, leže i prave kros utrke. Ovo je očito još jedan iskorak za Simonu i dokaz da njezino pravo vrijeme tek dolazi.

Treća i najmlađa predstavnica AK Varaždin Ana Goričanec u svojoj prvoj službenoj utrci za Klub hrabro je krenula u utrci mlađih kadetkinja na 1 km i utrku završila na odličnom 16. mjestu od 50 djevojčica u njezinoj dobnoj skupini.

Komentari

Komentara