Povežite se s nama

Crna kronika

Sindikat policije: Zašto napadačima na policajce u Trnovcu nije određen istražni zatvor?

Objavljeno:

- dana

Izvijestili smo napadu na policijske službenike u Trnovcu u kojom su sudjelovala trojica muškaraca.

>>U Trnovcu tukli goste kafića, razbijali, obračunali se s policijom, a službenik je morao pucati u zrak

>>U napadu na policajce u Trnovcu sudjelovao 60-godišnjak, ugledni član HDZ-a

Riječ je o 22-godišnjaku, 34-godišnjaku i 60-godišnjaku, a o tom slučaju oglasio se Sindikat policije.

Sva trojica napadača su uhićena te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Iako je zatraženo da im se odredi istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila im je zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima na udaljenost manju od 100 metara.

” Temeljem svega što smo saznali o ovom slučaju pitamo:

  1. Zašto su počinitelji od strane DORH-a prijavljeni samo za pokušaj kaznenog djela, a policajci su u napadu ozlijeđeni te su počinitelji savladani tek nakon uporabe sredstava prisile i dolaska pomoći?
  2. Zašto počiniteljima nije određen istražni zatvor kada sutkinja i sama u svojem Rješenju priznanje postojanje elemenata za određivanje istražnog zatvora (postojanje opasnosti od ponavljanja KD, a nisu ni ispitani svjedoci)?
  3. Dokad će se tolerirati napadi na policijske službenike, ljude koji časno obavljaju svoju dužnost svakodnevno riskirajući svoje živote i što Republika Hrvatska poduzima da bi se to spriječilo?

Sindikat policije Hrvatske godinama upozorava da se napad na policajca, bio on verbalni ili fizički, treba tretirati kao teško kazneno djelo, čiji počinitelji zaslužuju najteže kazne. Policajci izlažu svoje živote i zdravlje štiteći sigurnost naših građana i zaslužuju pri tome imati potporu naše države”, ističe Sindikat policije Hrvatske.

Crna kronika

Iskoristio nepažnju zaposlenika trgovine u Varaždinu, uzeo ključ i otključao blagajnu te otuđio novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Varaždinska policija javila je o više djela kriminaliteta proteklih dana.

U četvrtak, 25. svibnja, u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz jednog ugostiteljskog objekta otuđio ruksak u kojem su se nalazili zvučnici u vlasništvu 18-godišnjaka. Visina materijalne štete iznosi oko 300 eura.

U petak, 26. svibnja, u Podravskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iz jedne trgovine otuđio razne suhomesnate proizvode. Visina materijalne štete iznosi oko 290 eura.

Istog dana, 26. svibnja, u jednoj trgovini u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iskoristio zaposlenost i nepažnju zaposlenika, došao do blagajne, uzeo ključ i otključao blagajnu te otuđio novac. Visina materijalne štete iznosi oko 260 eura.

U subotu, 27. svibnja u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je provalio u jednu trgovinu i otuđio metalni sef sanovcem. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja svih navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Gornjem Ladanju traktorom kosio travu, prevrnuo se i morao u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 28. svibnja, u vremenu od 16 do 18.20 sati u Ulici Vladimira Nadzora u Gornjem Ladanju, došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao 70-godišnjak.

On je kosio travu s radnim strojem-traktorom. Tijekom košnje trave došlo je do prevrtanja radnog stroja, kojom prilikom je 70-godišnjak ozlijeđen, javila je PU varaždiska.

Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje