Povežite se s nama

Život i društvo

Siniša Jenkač podijelio 14 novih potpora za novorođene u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Hvale vrijedno

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač u petak je, drugi put ove godine, podijelio potpore za novorođene.

Riječ je o 14 novih naknada za što je u ovogodišnjem proračunu osigurano 17 tisuća kuna. Prema odluci Grada Novog Marofa jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete dobivaju roditelji ili samohrani roditelj u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

Inače, u dvije ovogodišnje podjele novčane su potpore dobile 33 bebe, ukupno 39.500 kuna. U prošloj godini bilo je pet podjela odnosno 105 potpora za što je iz proračuna izdvojeno 160,5 tisuća kuna. Godinu ranije bile su 102 potpore i u Gradu su zadovoljni porastom broja novorođene djece. Za ovu je godinu za potpore za novorođene u proračunu osiguran iznos od 170 tisuća kuna.

– Još smo jednom podijelili novčane potpore za novorođenčad. One će sasvim sigurno dobro doći mladim obiteljima u pokrivanju dijela troškova za njihovu djecu – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač.

U razgovoru s roditeljima gradonačelnik ih je upoznao i s nastojanjima da se u gradu osiguraju primjereni uvjeti za skrb o najmlađima pa je tako na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donijeta odluka o prijavi rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića na mjeru 7.4. Programa ruralnog razvoja, koji će biti otvoren od 18. travnja do 18. svibnja. Proširenjem vrtića zadovoljile bi se sve primarne potrebe grada Novog Marofa.

S obzirom na stabilnost punjenja gradskog proračuna, gradonačelnik najavljuje i povećanje iznosa za novčane potpore novorođenima tijekom ove godine.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!