Povežite se s nama

Međimurje

Širenjem tržišta otvaraju nova radna mjesta

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

Već nekoliko godina Mursko Središće bilježi pozitivan trend u rastu zaposlenosti. Zasluge za to u najvećoj mjeri idu velikom broju tvrtki koje širenjem poslovanja otvaraju nova radna mjesta. Među takvim tvrtkama je i Sobočan-interijeri, osnovana 2000. godine u Murskom Središću za opremanje poslovnih i prodajnih interijera namještajem i pripadajućom opremom.

Kao partner svjetskih renomiranih brendova, tvrtka je značajan izvoznik u države regije te se nalazi u samom vrhu europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višega kvalitativnog razreda.

Tvrtka Sobočan-interijeri s poslovanjem je započela 2000. godine

Od 2007. godine Sobočan-interijeri svojim kupcima nude individualna rješenja i cjeloviti inženjering, od razvoja inovativnoga koncepta, preko izrade prototipova, do savjetovanja, isporuke i precizne montaže po sustavu „ključ u ruke“.
Tvrtka Sobočan-interijeri u 2017. godine dobitnica je dviju vrijednih nagrada – za najboljega hrvatskog izvoznika i Zlatne kune za srednje tvrtke, koju dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora.
Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i njegov zamjenik Miljenko Cmrečak uputili su čestitke tvrtki na dobivenim priznanjima.

– Dok drugi govore o tome, tvrtka Sobočan-interijeri je već počela s povećanjem plaća, i na tome im čestitam. To je tvrtka koja brine o svojim zaposlenicima te se ponaša društveno odgovorno na način da pomaže rad mnogobrojnih gradskih udruga. Uz sve to, u Sobočan-interijerima su shvatili da je u znanju snaga, te u svojem InTecu provode mnogobrojne edukacije i usavršavanja – poručio je gradonačelnik Srpak.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO U Gradu Rudara upaljena prva adventska svijeća – svjetlo mira!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent je vrijeme priprema za najradosniji kršćanski blagdan Božić. Četiri su nedjelje došašća i svake nedjelje pali se po jedna svijeća s određenom simbolikom. Ovo je vrijeme iščekivanja, obraćenja, oprosta i nade. Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa.

U takvom duhu, u subotu, 27. studenog započeo je Advent u Gradu Rudara te je u gradskom parku Mursko Središće upaljena prva ovogodišnja adventska svijeća, svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje.

Simbolično ju je, nakon molitve koju je predvodio župnik vlč. Marijan Horvat, upalio gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak. Paljenju su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i predsjednik Mjesnog odbora Mursko Središće Ivan Novak.

Obred paljenja prve adventske svijeće upotpunio je crkveni zbor Mursko Središće. Paljenjem prve adventske svijeće započelo je vrijeme adventa odnosno došašća u kojem se mnogobrojni vjernici pripremaju za Božić.

Nastavite čitati

Međimurje

Budući medicinski tehničari i sestre mnogo naučili od vrsnih predavača!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Buduće medicinske sestre i tehničari Srednje škole Čakovec ne posustaju u svojim namjerama bez obzira na okolnosti.

Ugošćuju vrsne predavače iz struke koji, osim zavidnog znanja, posjeduju ono što je mladom naraštaju najpotrebnije – iskustvene priče. Mario Nemec, bacc. med. techn., glavni tehničar Odjela Psihijatrije, pričao im je o važnosti i načinima dobre komunikacije sa svojim pacijentima.

– Spomenka Tomašić, bacc. med. techn., ili kako je od milja zovu: “Duša Dnevne bolnice” – prenijela je našoj mladosti sve ono što čovjeka čini čovjekom. Ponekima su i suze zasjale u očima. Kaže da ju volontiranje oplemenjuje i da je osjećaj neprocjenjiv. U Udruzi “Pomoć neizlječivima” ona je voditeljica posudionice pomagala – kažu oni.

Učenici i njihovi nastavnici Brigita Prstec, koja je i glavni krivac za ovakva druženja, Đurđica Hlapčić i Silvija Novak sa zadovoljstvom su odslušali svoje kolege.

– Poštovali smo sve epidemiološke mjere tako da dvorana nije bila popunjena, ali i tome smo doskočili! Dok su cekači četvrtog razreda slušali uživo, peti razred medicinara slušao je online putem svojih platformi. A kada su medicinari u akciji, njihovi nastavnici uživaju znajući da je
“najveći znak učiteljeva uspjeha kad učenici rade kao da učitelj ne postoji.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje