Povežite se s nama

Život i društvo

Sjajan uspjeh: drugo mjesto u Sinju ludbreškim robotičarima osiguralo plasman na svjetsko natjecanje

Objavljeno:

- dana

LUDBREŽANI PIŠU POVIJEST

Učenici Srednje škole Ludbreg ponovo su postigli su sjajan uspjeh.

Na nedavno održano 2. kolu Hrvatske robotičke lige u Sinju osigurali su plasman na svjetsko natjecanje koje će se održati u japanskom gradu Nagoya od 27. srpnja do 1. kolovoza ove godine.

U Sinju drugi, ali u 1. kolu vrijedni bodovi

Plasman na svjetsko natjecanje ludbreški srednjoškolci osigurali su zahvaljujući rezultatima 1. kola koje je održano još u prosincu te rezultatima iz Sinja.

Učenici su marljivo vježbali za to natjecanje: osim drugog mjesta, u Sinju su osvojili četvrto, peto i sedmo mjesto

Na posljednjem natjecanju ludbreški srednjoškolci nastupili su s četiri ekipe u kategoriji CoSpace, koji je program koji simulira spašavanje žrtava na računalu. Radi se o simulaciji dva robota koji se natječu tko će više žrtvi pokupiti i spremiti ih u skladište. Pri tome robot mora izbjeći zamke. Robot se programira s dva color senzora i s tri ultrazvučna sezora. Robot je u virtualnom svijetu potpuno autonoman i mora izvršiti svoj program u tzv. dva svijeta, odnosno dvije staze.

Na natjecanju u Sinju ekipa “Ducati komponenti” osvojila je drugo mjesto, prvo mjesto osvojio je Crospace tim (Marko Pongrac iz OŠ Mate Lovraka Zagreb).

– Imali smo puno osvojenih bodova iz 1. kola u Zagrebu gdje smo osvojili prvo, drugo, treće i četvrto mjesto te smo kada su se zbrojili rezultati na kraju osvojili plasman na svjetsko RoboCup natjecanje. Učenici su marljivo vježbali za to natjecanje, a osim drugog mjesta u Sinju još smo osvojili četvrto, peto i sedmo mjesto. Učenik koji je osvojio drugo mjesto u Sinju i u ukupnom plasmanu prvo mjesto Antonio Vlahović bio je vrlo dobar na tom natjecanju, ali je u finalu ovaj put izgubio. Četvrto mjesto osvojio je njegov kolega iz razreda Ivan Jovanović, dok je šesto mjesto osvojio Vilim Stančin. Sedmi je na kraju bio Dean Copan – otkrio je mentor Željko Posavec.

Izvor:
Foto: Foto: Srednja škola Ludbreg

Život i društvo

Uz pomoć svojih kupaca i pratitelja Supernova namjerava usrećiti potrebite i uljepšati im blagdane za što je dovoljan samo jedan ‘klik’

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bliži nam se najljepši i najčarobniji dio godine, vrijeme darivanja kada je važno prisjetiti se i onih koji ne mogu sebi i svojim najbližima priuštiti ono što bi voljeli. Stoga je Supernova Grupa pokrenula plemenitu akciju kojom uz simboličnu pomoć svojih posjetitelja i pratitelja namjerava usrećiti i uljepšati blagdane za više od 300 potrebitih obitelji.

Samo jedan klik dovoljan je za virtualno paljenje lampica na SUPER božićnom drvcu postavljenom na internetskoj stranici Supernova Grupe koja će zatim za svaku upaljenu lampicu donirati po 1 € obiteljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Lampice se pale do 23. prosinca kada će biti objavljena i ukupna vrijednost prikupljenih donacija koje će biti uplaćene na Supernova poklon kartice, a zatim uručene organizacijama Mala kuća Zadar, Kuća sretnih ciglica, Utočište Sveti Nikola, Društvo naša djeca i Zagrebački humanitarci. Navedene organizacije zatim će kartice s donacijama dodijeliti obiteljima i pojedincima o kojima skrbe. Cilj je uljepšati blagdane za više od 300 obitelji.

Ova jednostavna i humana gesta u blagdansko vrijeme podsjetit će nas da dobra djela usrećuju svakog, i onog tko daje i onog tko prima dar. Prava je vrijednost darivanja sadržana u samom činu i pažnji koje tom prigodom poklanjamo drugima. Vjerujem da ćemo potrebitim obiteljima na ovaj način barem donekle donijeti blagdanski ambijent u njihove domove, izjavili su iz Supernova Grupe.

Supernova Božićna akcija odvija se na internetskim stranicama: https://www.supernova.hr/superbor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Četvero novih darivatelja na posljednjoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Maruševcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prostorijama Općine Maruševec provedena je treća ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec, a u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca.

Akciji su se odazvali građani šireg maruševečkog područja, njih 50, a prikupljene su 44 doze krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čiji su djelatnici iz Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin obavljali prikupljanje krvi.

Velika obitelj darivatelja dobila je još dva nova darivatelja i dvije nove darivateljice, a akciji se uz ostale odazvao i gospodin Stjepan Galić iz Koškovca, kojemu je ovo bilo 112. darivanje krvi.

Načelnik Općine Maruševec Mario Klapša ovim putem zahvaljuje svim darivateljima na njihovoj humanosti, plemenitosti, te njihovom nesebičnom daru tijekom čitave 2022. godine, jer svojim činom spašavaju ljudske živote svakog dana.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u najvećem broju daruju krv te pozivaju stanovnike šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi u idućoj godini, za svoje i tuđe zdravlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje