Povežite se s nama

Kultura

Sjajan uspjeh: jedini svjetski medij posvećen glazbi promovira Varaždinske barokne večeri

Objavljeno:

- dana

Jedini svjetski medij posvećen klasičnoj glazbi, jazzu i plesu – Mezzo, novi je medijski partner Varaždinskih baroknih večeri.

Svoj televizijski i internetski program Mezzo emitira u više od 60 zemalja svijeta i ima 60 milijuna pretplatnika koji će zahvaljujući ovom partnerstvu moći upoznati Varaždin i jedan od najdugovječnijih festivala u Republici Hrvatskoj posvećen baroknoj glazbi.

Na Mezzo TV upravo ovih dana započinje emitiranje promotivnog spota, što je i daljnji korak u internacionalnoj promidžbi VBV-a.

– Kada smo primili u lipnju poziv za suradnju od Mezzo-a mogu reći da smo bili vrlo iznenađeni i ponosni, jer riječ je o mediju kojeg prate ljubitelji glazbe širom svijeta i rekao bih da svi zaljubljenici u glazbu i ples imaju na svojim TV prijemnicima ili osobnim računalima uključen upravo Mezzo – rekao je Davor Bobić, ravnatelj VBV-a i dodao:

– Taj medij godišnje ima prava primjerice za prijenos 350 sati opere, klasične glazbe i plesnih programa, a kako glazba ne poznaje ni granice ni različite jezike, uistinu se prati program širom svijeta od Japana do Kanade. Podatak kako posljednjih manje od pet godina bilježe porast pretplatnika od čak 200% dokaz je kako su klasična glazba, jazz i balet uistinu „in“. U društvu velikih svjetskih festivala i poznatih glazbenih imena, sada će se naći i Varaždinske barokne večeri i sigurni smo da će ovaj video biti pozivnica u barokni Varaždin i njegov festival za ljubitelje glazbe širom svijeta.  Ovakva promocija uistinu nema cijene i dokaz je kako su kroz svojih 48 godina održavanja Varaždinske barokne večeri zauzele svoje značajno mjesto na kulturnoj karti ne samo Europe, već što pokazuje ova medijska suradnja i svijeta – naglasio je Bobić.

Promidžbeni spot, kojeg možete pogledati i na facebook stranici VBV-a, emirat će se na Mezzo TV, specijaliziranom kanalu, dok će banner biti postavljen na mrežnim stranicama www.mezzo.tv, twitteru, ali i u rubrici omiljenih tekstova na Mezzo web stranici.

– Sjajna je ovo promocija ne samo festivala, već i Varaždina, Varaždinske županije i cijele ove regije na kulturnom planu Europe i svijeta. Priželjkivali smo ovu suradnju već neko vrijeme i drago nam je da je ostvarena u ovoj godini kada nam je Japan zemlja partner. Ovo je, nadamo se početak suradnje, koja će se razvijati u godinama koje slijede – rekao je  Raymond Rojnik, organizator VBV-a i ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, ne isključujući mogućnost da velika produkcija Mezzo stigne i u barokni grad i prenosi širom svijeta neke od vrhunskih koncerata i gostovanja svjetskih poznatih glazbenika.

Kultura

Povodom Dana planeta zemlje u ludbreškoj knjižnici izložba fotografija Branka Težaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom današnjeg Dana planeta zemlje u ludbreškoj knjižnici otvara se izložba fotografija Branka Težaka pod nazivom “Čovjek i priroda”.

Otvorenje je 22. travnja u 18 sati.

Branko Težak se fotografijom počeo baviti u šestom razredu osnovne škole, a izlaže od 1978. godine. Od tada je sudjelovao na više od tristo izložbi od čega na više od sto u inozemstvu. Nagrađivan je 90 puta od toga 16 puta u inozemstvu.

Sudjelovao je na izložbama fotografije na svim kontinentima i na Novom Zelandu.

Zvanje KMF FSJ dodijeljeno mu je 1983. godine, zvanje AFIAP od FIAP-a 1993., a 1995. primljen je u ULUPUH. Fotografijom se profesionalno bavi od 1983. godine.

Godine 2010. izdao je knjigu fotografija pod naslovom “Fotografija” u kojoj je predstavio osamdeset crno-bijelih fotografija. Za izniman doprinos ivanečkoj fotografskoj tradiciji i pronošenja imena Ivanca diljem svijeta, godine 2009. nagrađen je Plaketom grada Ivanca.

Nastavite čitati

Kultura

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije odgođen ovogodišnji Festival Dobroga Pastira

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na četvrtu vazmenu nedjelju, ujedno Nedjelju Dobroga pastira kada Crkva obilježava Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja, 25. travnja, u crkvi Dobroga Pastira u Varaždinu trebao je biti održan 15. Festival Dobroga Pastira Varaždinske biskupije u organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata.

Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije Festival, koji je trebao biti održan u novoj formi na temu „Porinovci slave Dobroga Pastira“, je odgođen.

Iz Varaždinske biskupije podsjećaju da, kako je bilo planirano, ove godine nisu trebali nastupati zborovi mladih, već je Festival trebao dobiti novu formu.

Najavljeni su tako nastupi glazbenika duhovne glazbe koji su za svoj rad nagrađeni nagradom „Porin“. To su: Antonio Tkalec, Alan Hržica, Slavko Nedić te grupa RiM i Andrej Grozdanov.

Umjetnički direktor je trebao biti Slavko Nedić, kroz Festival voditi Tanja Maleš, a posebni gost bio bi vlč. Tihomir Kosec, predstojnik Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Nastavite čitati