Povežite se s nama

Život i društvo

Sjajni rezultati Orijentacijskog kluba Varaždin, osvojili čak deset odličja

Objavljeno:

- dana

TRKAČI ODUŠEVLJENI

Udruga veterana 7. gardijske brigade “PUMA” i Orijentacijski klub “Međimurje” organizirali su 12. put zaredom, memorijalnu utrku 7. gardijske brigade “PUMA” u orijentacijskom trčanju.

Utrke u orijentaciji oduševile su trkače, koji su kroz dva lipanjska vikenda imali prilike okušati se u nekoliko različitih disciplina orijentacije.

Utrke su se održavale na tri različite lokacije s četiri različite etape-utrke: FootO – sprint staze, zatim precizna orijentacija TempO koje su obje postavljene u Varaždinu, dok su FootO utrke srednje staze i duge staze postavljene na Haliću na Varaždin Bregu na kojem su trkači iskušali vještinu orijentacije u kontinentalnoj šumi.

Deset odličja za OK Varaždin

Orijentacijski klub Varaždin je u jakoj ekipnoj konkurenciji orijentacijskih klubova zauzeo sedmo mjesto, dok je u pojedinačnim natjecanjima klub osvojio ukupno deset odličja.

Značajniji rezultat u Orijentacijskom klubu Varaždin ostvario je mladi Luka Kocijan koji je u tri utrke osvojio tri odličja. Luka Kocijan osvajač je srebrne medalje disciplini dugih staza i dviju brončanih medalja u sprint utrci i utrci na srednjim dugim stazama.

U sprint utrci u kategoriji M14 srebrnu medalju osvojio je Sven Ivor Lebinac, u kategoriji W50 brončanu medalju osvojila je Karmen Holenda, a u OPEN kategoriji medalje su osvojili Ivan Pasquino zlatnu, Siniša Lah srebrnu i spomenuti Luka Kocijan brončanu medalju. U N kategoriji precizne orijentacije Orijentacijski klub Varaždin bogatiji je za zlatnu medalju Krunoslava Canjuge, srebrnu medalju Siniše Laha i brončanu medalju Karmen Holende.

Ekipni pobjednik 12. memorijala 7. gardijske brigade Puma je Orijentacijski klub “Vihor” koji je za ukupan ekipni plasman dobio prijelazni pehar, dok je za ostale sudionike organizator osigurao vrijedne nagrade kao i zabavan program.

Aktivnosti u rujnu

Ovo već tradicionalno natjecanje održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Hrvatskog orijentacijskog saveza, Općine Gornji Kneginec te Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – Minerva.

Iz Orijentacijskog kluba Varaždin napominju da slijedi ljetna stanka u utrkama orijentacijskog trčanja, a nastavak sezone započinje ponovno u rujnu. Tijekom ljetnih praznika, već prema iskazanom interesu, Orijentacijski klub Varaždin planira održati vježbe u orijentaciji dok je teorijski dio predavanja predviđen za rujan.

Svim zainteresiranim građanima, bez obzira na dob kao i fizičku kondiciju i predznanje i iskustvo u orijentiranju, OK Varaždin upućuje poziv da se jave putem njihovih Facebook stranica radi dobivanja daljnjih obavijesti i uključivanja u novu sportsku sezonu.

Izvor: Karemen Holenda, OK Varaždin
Foto:

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje