Povežite se s nama

U fokusu

Jalžabet: Uskoro još jedan veliki rotor, u blizini Luminija, na auto cesti za Goričan

Objavljeno:

- dana

Tako se to radi

Jalžabet je jučer dobio spojnu cestu između Poduzetničke zone i autoceste Zagreb – Goričan, a kreće procedura za izgradnju rotora.

Cesta – čije otvorenje je došao popratiti i ministar Oleg Butković– dugačka je 270 metara i koštala je 1,5 milijuna kuna. Nalazi se stotinjak metara od naplatnih kućica na autocesti i skraćuje put zaposlenicima i partnerima do Poslovne zone.

– Godinu dana je trebalo za dovršetak ovog, desnog skretača. Nije to neki veliki projekt ali ovim dolaskom pokazujemo da su i mali projekti važni kad omogućuju kvalitetniji život stanovnicima – rekao je ministar Butković. S njim je došlo nekoliko suradnika, a uz čelne ljude Jalžabeta , dočekali su ih i lokalni načelnici i gradonačelnici.

Kružni tok

Ministar je najavio još projekata u budućnosti, uz zaključak da je jedan od zadataka Vlade ravnomjerno ulaganje u cijelu Hrvatsku i kroz državna i europska sredstva omogućiti razvoj poduzetničkih zona.  

Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta, Josip Križanić, najavio je na istom spoju izgradnju kružnog toka.

 – Bit će to isti kružni tok kao onaj kod Luminija, a povezivati će kneginečku i jalžabetsku poslovnu zonu prema Knegincu. Idejno rješenje je gotovo i slijedi izrada projekta – rekao je.

Na kratkom potezu se nalaze tri najveće poslovne zone – varaždinska, Kneginec i Jalžabet. Svakodnevno se otvaraju nova radna mjesta i zona je dosad imala samo jedan ulaz.

– Ova cesta je mala, ali važna i zbog toga jer je ona jedini alternativni pravac. Ne daj Bože da se nešto dogodi, lakši je pristup hitnim službama i kome će već trebati – rekao je Josip Kkrižanić.

S njim se složio i načelnik Jalžabeta, Mirko Magić, koji je također istaknuo praktičnost ovog skretanja u Poslovnu zonu direktno s autoceste.  

–  Tu su četiri velika poduzeća, sad smo dobili ulaz s autoceste, a kružnim ćemo tokom dobiti i izlaz  iz naše Poduzetničke zone – rekao je načelnik.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Sjednica Gradskog vijeća trajala 10 sati, bilo je tu prozivki i uvreda, ali je ipak prihvaćen rebalans

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je održana još jedna maratonska sjednica Gradskog vijeća, trajala je 10 sati, a među ostalim, nakon burne rasprave prihvaćen je rebalans proračuna. Opet nije izostajalo prozivki, pa i neprimjerenih komentara, a sve se svodilo na sukob bivše i sadašnje vlasti.

Na to su upozorili nezavisni Davor Patafta i SDP-ov Lovro Lukavečki.

– Vjerujem da je i građanima teško ovo pratiti i ponovo apeliram da se ovdje bavimo bitnim stvarima, a ne onim što je bilo – rekao je Patafta.

Na to se nadovezao Lukavečki koji je zaključio da se zbog ovakvih rasprava kojima se ne vidi kraja i svode se na prozivke mladi ne žele baviti politikom.

Spomenimo da su rebalansom osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi, financiranje besplatnih obroka za školarce, ali i pomoć u pokrivanju režijskih troškova građanima koji se griju na kotlovnicu. Osigurana su i dodatna sredstva za gradske ustanove, Zajednicu sportskih udruga, ali i za sortirnicu na Motičnjaku. Upravo zbog sortirnice sukobili su se bivši gradonačelnik Čehok i predstavnici aktualne vlasti.

Čehok je, naime, tvrdio da je elaborat falsificiran te smatra da tamo se ne nalazi građevinski otpad već poglavito komunalni otpad.

– Ovo se dogodilo jer su projekt radili Čistoća 2014. godine, ali nije valjao i 2020. godine se taj projekt radio iznova. Taj projekt nije dobio građevinsku dozvolu 2014. godine već 2020. godine za vrijeme vašeg mandata. Napravili ste geomehanička istraživanja samo ispod sortirnice, a ne i ispod rampe, vage te ispod pristupne ceste gdje su pronašli otpad. Svi ti sudionici u građenju imaju svoj krimen – odgovorio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje