Povežite se s nama

U fokusu

Jalžabet: Uskoro još jedan veliki rotor, u blizini Luminija, na auto cesti za Goričan

Objavljeno:

- dana

Tako se to radi

Jalžabet je jučer dobio spojnu cestu između Poduzetničke zone i autoceste Zagreb – Goričan, a kreće procedura za izgradnju rotora.

Cesta – čije otvorenje je došao popratiti i ministar Oleg Butković– dugačka je 270 metara i koštala je 1,5 milijuna kuna. Nalazi se stotinjak metara od naplatnih kućica na autocesti i skraćuje put zaposlenicima i partnerima do Poslovne zone.

– Godinu dana je trebalo za dovršetak ovog, desnog skretača. Nije to neki veliki projekt ali ovim dolaskom pokazujemo da su i mali projekti važni kad omogućuju kvalitetniji život stanovnicima – rekao je ministar Butković. S njim je došlo nekoliko suradnika, a uz čelne ljude Jalžabeta , dočekali su ih i lokalni načelnici i gradonačelnici.

Kružni tok

Ministar je najavio još projekata u budućnosti, uz zaključak da je jedan od zadataka Vlade ravnomjerno ulaganje u cijelu Hrvatsku i kroz državna i europska sredstva omogućiti razvoj poduzetničkih zona.  

Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Jalžabeta, Josip Križanić, najavio je na istom spoju izgradnju kružnog toka.

 – Bit će to isti kružni tok kao onaj kod Luminija, a povezivati će kneginečku i jalžabetsku poslovnu zonu prema Knegincu. Idejno rješenje je gotovo i slijedi izrada projekta – rekao je.

Na kratkom potezu se nalaze tri najveće poslovne zone – varaždinska, Kneginec i Jalžabet. Svakodnevno se otvaraju nova radna mjesta i zona je dosad imala samo jedan ulaz.

– Ova cesta je mala, ali važna i zbog toga jer je ona jedini alternativni pravac. Ne daj Bože da se nešto dogodi, lakši je pristup hitnim službama i kome će već trebati – rekao je Josip Kkrižanić.

S njim se složio i načelnik Jalžabeta, Mirko Magić, koji je također istaknuo praktičnost ovog skretanja u Poslovnu zonu direktno s autoceste.  

–  Tu su četiri velika poduzeća, sad smo dobili ulaz s autoceste, a kružnim ćemo tokom dobiti i izlaz  iz naše Poduzetničke zone – rekao je načelnik.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!