Povežite se s nama

Crna kronika

Sjedio na trčku i našao TNT

Objavljeno:

- dana

BOMBE I EKSPLOZIV U DRAŠKOVIĆIMA

– Išao sam na pauzu, malo protegnuti noge do šume. Sjeo sam na jedan trčak, malo nešto slikao s mobitelom kad sam ugledao ispod lišća nešto čudno. To su bile te bombe. Kako sam to rekao u selu, vjerojatno je da su oni pozvali policiju – ispričao nam je Stjepan Bukvić iz Draškovića kako je otkrio bombe i eksploziv.

Varaždinska policija javila je kako su u ponedjeljak u Draškovićima mještani pronašli dvije bombe i eksploziv, a policija ih na mjestu uništila. O pronalasku oružja pričalo je i selo.

– Čuo sam da je to nađeno u šumi u koju se rijetko zalazi. U blizini je i kuća u kojoj već nekoliko desetljeća nitko ne živi pa me ne čudi da je sve tek sada pronađeno – pojasnio nam je i općinski vijećnik Zdravko Trglačnik.

Najvjerojatnije se radi o oružju zaostalom iz Drugog svjetskog rata jer su nađene bombe bile hrđave.

Inače, tijekom prošlog tjedna varaždinska policija u sklopu preventivnog projekta „Manje oružja – manje tragedija“ od građana je prikupiladvije poluautomatske i jednu automatsku pušku, prigušivač za  pušku, pištolj, te oko1 500 komada streljiva.

Izvor:
Foto: PU varaždinska

Crna kronika

Barbara Bešenić i njezin sin u zatvor na 3 i pol godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Barbara Bešenić, nekadašnja kraljica PET ambalaže, i njezin sin Krunoslav Bešenić nepravomoćno su osuđeni na po tri i pol godine zatvora, piše 24 sata.

Krivi su jer su od 2006. do kraja 2009. zlouporabom u sustavu prikupljanja PET ambalaže oštetili Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za 105 milijuna kuna te si nezakonito pribavili 21,5 milijuna kuna. Novac moraju uplatiti u državni proračun u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude. Miho Zrnić Marinović nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno jer je svojoj tvrtki, Odlagalište sirovine, nezakonito pribavio 54.000 kuna, a Dragan Mijoč i Vinko Mladineo, bivši šef Fonda, oslobođeni su zbog nedostatka dokaza.

USKOK ih, podsjećamo,  tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za gotovo 105 milijuna kuna.

Bivšeg direktora Fonda Vinka Mladinea terete i da je poduzeću bivše saborske zastupnice HDZ-a Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna oštetivši za taj iznos Fond.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje