Povežite se s nama

Međimurje

Sjeverna čakovečka obilaznica omogućit će prometno rasterećivanje gradskog središta

Objavljeno:

- dana

U Zagrebu je u prisustvu ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića te ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji I. faze sjeverne obilaznice Grada Čakovca.

Riječ je o projektu vrijednom 43,2 milijuna kuna u kojem će se u prvoj fazi izgraditi obilaznica u duljini od 1,64 kilometra. Na potpisu ugovora potvrđeno je da se užurbano pripremaju i preostale dvije faze gradnje koje su zajedno procijenjene na iznos od oko 100 milijuna kuna.

– Za nas u Međimurskoj županiji ovo nisu samo projekti prometne infrastrukture, već projekti i od gospodarskog značenja. Izgradnja sjeverne čakovečke obilaznice omogućit će da se kompletan teretni promet izmjesti iz gradskoga središta, stoga mislim da je investicija od 100 milijuna kuna dobro uložen novac. Isto tako sam siguran da će sekundarni, gospodarski efekti vrlo brzo vratiti uloženo.

Izgradit će se i križanje s Ulicom I. G. Kovačića te spoj na Športsku ulicu u Mihovljanu

Sjeverna gradska zaobilaznica omogućit će transfer prometa iz Murskog Središća mimo središta Čakovca. Vjerujem da ćemo sa završetkom radova na svim započetim i planiranim projektima, uključujući i obilaznicu Nedelišća, kompletan promet u Županiji transferirati prema autocesti u pravcu Varaždina.

Realizacija svih ovih projekata omogućit će regulaciju kompletnoga prometa na prostoru Međimurske županije, od najistočnije općine Donja Dubrava, do najsjevernijega hrvatskoga grada Murskog Središća – rekao je ministar Horvat.

Osim same prometnice koja će imati dva prometna traka, izgradit će se i križanje s Ulicom Ivana Gorana Kovačića te spoj na Športsku ulicu u Mihovljanu. Uz južnu stranu buduće obilaznice izgradit će se i pješačko-biciklistička staza, uredit će se kanal za oborinsku kanalizaciju te javna rasvjeta.

Foto i video

FOTO Međimurju četiri šampiona, po jedan dolazi iz Varaždinske županije i Slovenije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Matej Ščavničar

U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. svibnja, u Štrigovi je održano 5. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2021.

Organizator ocjenjivanja bila je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurske županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Peti put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeze ocjenjivači su ocjenjivali uzorke koji su se natjecali u dvjema grupama, pri čemu su dodijeljene titule šestero šampiona.

 1. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA REDOVITE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel classic, 2020., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova.
 2. ŠAMPION U KATEGORIJI VINA PREDIKATNE BERBE – PUŠIPEL:
  Pušipel prestige, kasna berba, 2019., VINA DK DVANAJŠČAK – KOZOL,
  Dragoslavec 81, 40311 Lopatinec.
 3. ŠAMPION U KATEGORIJI PREDIKATNIH VINA:
  Graševina, ledena berba, 2007., VINA KRAMPAČ,
  Kopriva 1, 9246 Razkrižje, R. Slovenija.
  *ukupno najbolje ocijenjeno vino
 4. ŠAMPION U KATEGORIJI CRNIH VINA REDOVITE BERBE:
  Mješavina crnih sorata, 2015., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO BRANIMIR JAKOPIĆ, Železna Gora 92, 40312 Štrigova.
 5. ŠAMPION U KATEGORIJI BIJELIH VINA REDOVITE BERBE:
  Rajnski rizling, 2020., deMar vina,
  Luka Ludbreška 7, 42233 Sveti Đurđ.
 6. ŠAMPION U KATEGORIJI PJENUŠAVIH VINA:
  Pjenušac “Polaris” (sorta PUŠIPEL), 2017., VINOGRADARSTVO I PODRUMARSTVO CMREČNJAK,
  Sv. Urban 273, 40312 Štrigova

Dodjela diploma će se održati u petak, 14. svibnja, u Domu kulture u Štrigovi s početkom u 15 sati. Čestitamo šampionima!

Nastavite čitati

Međimurje

U Čakovcu 7. svibnja masovno cijepljenje građana kod Županijske bolnice!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ŽB Čakovec

Na temelju dogovora Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Grada Čakovca, u petak, 7. svibnja, u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec bit će organizirano cijepljenje protiv SARS-Cov-2 virusa. Cijepiti se mogu svi punoljetni građani, bez obzira na to jesu li se prijavili preko aplikacije Doma zdravlja Čakovec.

Masovno cijepljenje održat će se u vremenu od 9 do 13 sati, a mogu mu se odazvati sve osobe koje se žele cijepiti cjepivom AstraZenece.

– U Gradskoj upravi dnevno se zaprima znatni broj upita zašto na području Grada nema organiziranog mjesta za cijepljenje… Nemaju svi automobile, a ne postoji ni organizirani javni prijevoz do organiziranih punktova za cijepljenje. Iz toga se razloga mnogi koji se žele cijepiti, ne cijepe.

Kako je cilj u što kraćem vremenu procijepiti što više građana, organizacija mjesta za cijepljenje u Čakovcu vrlo je važna pa je zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije uspostavljen jedan takav punkt u krugu Županijske bolnice Čakovec. Nadamo se da će se ova suradnja nastaviti te da će u budućnosti na raspolaganju biti i cjepiva drugih proizvođača – kažu iz Grada Čakovca.

Kako stoji na Facebook stranici Županijske bolnice Čakovec, i ostali žitelji Međimurske županije (koji nisu s područja Grada Čakovca) mogu se cijepiti bez prethodne najave danas (6. svibnja) i sutra (7. svibnja) između 13 i 18 sati.

Nastavite čitati