Povežite se s nama

Događanja

Skok sigurniji od prelaska ceste

Objavljeno:

- dana

PADOBRANCI NAD VARAŽDINOM

Skok s nekoliko tisuća metara visine, adrenalina “ko u priči” i zasigurno neponovljiv osjećaj. Tako je bilo u subotu na varaždinskom aerodromu.

Sezona skokova s padobranom time je otvorena, a ove godine doselila se u Varaždin. Na ruku je padobrancima išlo čak i vrijeme.

Petnaestak osoba skočilo je ovom prilikom padobranom, neki sami dok su neki skočili u tandemu. U svakom slučaju, plijenili su veliku pažnju. Oni koji nemaju dovoljno hrabrosti skočiti, došli su samo kako bi promatrali hrabre padobrance. Neki su zbog toga došli čak iz Koprivnice.

Sigurniji od zebre

Time je sezona skokova tek otvorena, a Varaždin će i dalje biti domaćin onima željnim adrenalina. Organizirator je Padobranski sportski klub Slobodni pad. – Današnjim skokovima otvorili smo cijelu sezonu skakanja. Ove godine odlučili smo se za Varaždin, kako bi se i tu proširilo padobranstvo kao slobodna aktivnost. Tu smo svaki vikend i svi nam se mogu javiti – rekao je Darko Tupek, predsjednik kluba.

Iako bi većina pomislila da se rijetki odlučuju za ovakav vid zabave, Tupek kaže kako je interes izuzetno velik. – Interes je i ovaj put bio izrazito velik, a konstantno raste jer ga polako otkrivamo svima.

Za sve one koji se ipak ne mogu lako ohrabriti, Tupek poručuje: skok iz aviona padobranom sigurniji je od prelaska ceste preko zebre! – Padobranstvo je siguran sport. Posjedujemo vrhunsku opremu, instruktore i sigurnije je nego hodanje po zebri. A oni koji se s vremenom ipak ohrabre, mogu računati na to da je doživljaj jedinstven i stvara ovisnost. – To je fenomenalan doživljaj. Teško je skočiti prvi put, možda je strašna i sama ta pomisao kada trebate to učiniti, no kada jednom skočite, željet ćete ponovo – poručili su iz kluba.

 

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje