Povežite se s nama

Međimurje

Škola plivanja potiče mentalni i fizički razvoj djece s teškoćama

Objavljeno:

- dana

REHABILITACIJA

Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom već četvrtu godinu zaredom provodi Školu plivanja za djecu sa teškoćama u razvoju, a program se na sjeveru Hrvatske provodi u suradnji s Gradom Varaždinom i Gradom Čakovcem. 
 

Atmosfera

Škole se provode u sklopu projekta “Treneri velikog srca”, koji je 2013. godine pokrenuo Allianz u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskom odborom.
Diljem Hrvatske u sklopu projekta pokrenuto je dvadesetak škola plivanja, atletike i stolnog tenisa za djecu s teškoćama u razvoju, a prve dvije škole plivanja pokrenute su upravo u Varaždinu i Čakovcu. Projekt su prepoznali i podržali brojni poznati sportaši, paraolimpijci, lokalne samouprave i sportske zajednice. Voditeljica projekta na državnoj razini je Ana Sršen, bivša paraolimpijka i predsjednica Hrvatskoga plivačkog saveza osoba s invaliditetom, koja je zaslužna za otvaranje 14 škola plivanja.

– Predvođeni Anom Sršen, “Treneri velikog srca” diljem Hrvatske vježbaju s djecom te ih podučavaju, motiviraju i kreiraju atmosferu u kojoj se djeca i roditelji međusobno podupiru i bodre prilikom svladavanja svakog novog koraka – ističu organizatori.

Treneri kreiraju atmosferu u kojoj se djeca i roditelji međusobno podupiru, bodre i uživaju u bazenu

Plivački klub Vidra Varaždin – klub za osobe s invaliditetom, kao jedinstveni takav klub na području sjeverozapadne Hrvatske, omogućava nastavak Škole plivanja. Svojim članovima već 11 godina omogućava bavljenje sportom i sudjelovanje na natjecanjima, a uz tim iskusnih stručnjaka provodi i njihovu rehabilitaciju. Voditeljica Škole plivanja prema Halliwick konceptu u Varaždinu i Čakovcu te predsjednica PK Vidra Varaždin je Višnja Bunić, profesorica kineziologije, instruktorica i voditeljica Halliwick grupa. S njom surađuje još nekoliko prvostupnica fizioterapije, rehabilitatorica i Hallwick instruktorica i asistentica, među kojima su Maja Marija Želimorski, Maja Sabolić, Vanja Terek i Martina Štumberger te volonterka Renata Kos.

Poticaj za djecu

Škole plivanja održavaju se svake srijede od 18 do 18.45 sati u Varaždinu, na Gradskim bazenima Varaždin, te u Čakovcu, nedjeljom od 9 do 9.45 sati na Gradskim bazenima “Marija Ružić” Čakovec. Plivački klub Vidra treninge održava na Gradskim bazenima Varaždin ponedjeljkom od 14 do 15 sati te srijedom i četvrtkom od 17 do 18 sati. Sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj 098 613 681 (Višnja Bunić).

– Projekt “Treneri velikog srca” ubrzao je razvoj djece i na fizičkoj i na mentalnoj razini te ih dodatno potaknuo na sudjelovanje na plivačkim natjecanjima i mitinzima. Škole su od svih polaznika izvrsno prihvaćene te nam je želja još više roditelja i djece upoznati s njihovim prednostima i uključiti ih u naš rad – rekla je Višnja Bunić za Inportal, news portal za osobe s invaliditetom.

Izvor: RT
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje