Povežite se s nama

Međimurje

Škola za budućnost

Objavljeno:

- dana

UPISI

Nakon Dana otvorenih vrata održanih prošlu subotu, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti u Varaždinu ove subote 30. svibnja i sljedeće 6. lipnja otvara vrata svim zainteresiranim učencima.

Tako će svi koji žele moći razgledati prostorije škole od 9.30 do 12.30 sati te iz prve ruke doznati više informacija o tome zašto je pravi izbor upravo Prva privatna gimnazija s pravom javnosti.

Velike mogućnosti

Uz mali broj učenika u razredu, što profesorima omogućuje individualni pristup, svakog gimnazijalca kroz školovanje vodi profesor mentor, koji je uvijek tu kako bi prepoznao eventualne probleme te im pomogao u njihovom rješavanju. Dodatne instrukcije učenici ne moraju tražiti izvan škole, već će im profesori pomoći u svladavanju školskog gradiva tijekom četverogodišnjeg školovanja, koje je posebno i po periodičnoj nastavi. Naime, nastava pojedinih predmeta organizirana je u periodima od po osam tjedana, i u tom razdoblju učenici imaju veći broj sati nastave iz određenih predmeta, dok druge nemaju. Učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti imaju mogućnost učenja nekih predmeta dvojezično, a obavezno uče i dva strana jezika. Također, mogu učiti i treći strani jezik kao izborni. Uz engleski i njemački, gimnazijalci mogu birati još između talijanskog, francuskog i španjolskog.

 

Dođite ove i iduće subote 30. svibnja i 6. lipnja na Dane otvorenih vrata

Učenici stečeno znanje u školi upotpunjuju terenskom nastavom, koja je organizirana dva puta godišnje, a priprema za polaganje državne mature u ovoj varaždinskoj srednjoj školi počinje od prvog razreda. Stoga ne čudi što upravo gimnazijalci iz ove škole postižu zavidne rezultate na maturi. Škola je uključena i u projekte razmjene učenika, pa tako svi koji žele mogu dio školovanja provesti u Italiji, Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Turskoj i Finskoj. Posebnost škole je i program za vrhunske sportaše i glazbenike, koji zbog čestih treninga, vježbi i natjecanja imaju poteškoća u organiziranju praćenja nastave. Njima je osiguran program edukacije bez stresa i pritisaka e-learning.

Uz sve to, učenici u školi imaju organizirano učenje u školi, užinu i ručak.

 

O kvaliteti Prve privatne gimnazije s pravom javnosti svjedoči 14 generacija maturanata koji su nastavili svoje obrazovanje gotovo sa 100 % upisom na željene fakultete. Mnogi od njih su već i akademski obrazovani građani – liječnici, stomatolozi, magistri elektrotehnike, strojarstva, ekonomije, diplomirani pravnici, profesori stranih jezika, a neki od njih su i zaposleni u ovoj školi koja ima 22 zaposlena djelatnika, od toga 18 profesora koji su učenicima na raspolaganju u svakom trenutku.

Želite li maksimalno iskoristiti svoje potencijale i doći do izražaja kao osobe, pridružite se Prvoj privatnoj gimnaziji s pravom javnosti, koja se nalazi u Supilovoj 22 u Varaždinu. Osim na Danima otvorenih vrata 30. svibnja i 6. lipnja, u školu možete doći svakim radnim danom od 8 do 16 sati, a sve informacije možete dobiti i na brojevima telefona: 042/200-334, 200-335, 098/331-227, putem e-maila [email protected] ili na internet stranicama www.privatna.net.

AKTIVNOSTI

Osim postizanja vrsnih obrazovnih rezultata škola je usmjerena i na odgojne ciljeve rada s mladima te u tu svrhu provodi raznovrsne programe izvannastavnih aktivnosti u obliku radionica kao što su: novinarska, eko, dramska, sportska, glazbena grupa. Posebnu pažnju posvećujemo učenicima koji imaju smisla za likovnu umjetnost tako da ih već od prvog razreda uključujemo u izradu likovne mape potrebne za upis na arhitekturu, dizajn ili likovnu akademiju.

Izvor:
Foto: rt

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje