Povežite se s nama

Foto i video

Skup o potporama poduzetništvu, IT biznisu te transferu tehnologija

Objavljeno:

- dana

Voogle konferencija

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište bit će u srijedu 2. travnja mjesto održavanja Voogle konferencije 2014. Riječ je o međunarodnom stručnom skupu stručnjaka s područja potpore poduzetništvu, IT biznisa, transfera tehnologije i srodnih poduzetničkih područja iz Kanade, Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Hrvatske.

U Tehnološkom parku Varaždin, koji je organizator konferencije, očekuju oko 250 sudionika iz desetak zemalja Europe i svijeta. Lokalni partneri organizatoru konferencije su Zimo digital, Mediatrend i Varaždinski obrtnički portal, kao i partneri na EU projektima DanubePie i Europska poduzetnička mreža.
Voogle konferencija zamišljena je kao cjelodnevni događaj. Tijekom prijepodnevnog dijela organizatori najavljuju zanimljive i nadahnute prezentacije i panel-rasprave vodećih stručnjaka, popodnevni program rezerviran je za startup natjecanje i međunarodne poslovne sastanke, a u večernjim satima bit će organizirano neformalno druženje za sve sudionike.
Tako će vrijedna iskustva iz svog dugogodišnjeg uspješnog profesionalnog rada sa sudionicima konferencije podijeliti Nikola Žinić iz najučinkovitije neovisne reklamne agencije na svijetu Bruketa&Žinić. John Laslavic, predsjednik i osnivač kanadske IT tvrtke ProductBase, govorit će o globalizaciji poslovanja svoje tvrtke te iskustvima osnivanja njene varaždinske podružnice. Aktualnu, ali i relativno novu i neotkrivenu temu crowdfundinga sudionicima će pokušati približiti dr. Reinhard Willfort iz Innovation Service Networka u Grazu, koji će pričati s aspekta istraživača, serijskog poduzetnika i pokretača dvije crowdfunding platforme.

O socijalnom fondu EU

Bit će riječi i o drugim oblicima online poslovanja, o kojima će pričati Hrvoje Bujas, osnivač portala za grupnu kupnju crnojaje.hr. Kako financirati projekte putem socijalnog fonda EU sudionici će saznati od Paivi Korhonen, finske stručnjakinje za fondove EU, dok će o unapređenju poslovanja primjenom principa eko-dizajna govoriti Nadine Antić, eko-dizajn konzultantica iz Njemačke.
Softver programeri i oni koji to žele postati razmijenit će iskustva vezana za teme kao što su e-commerce, odnos programera i dizajnera te put od programera do osnivača tvrtke. Prezentacije će održati stručnjaci s Fakulteta organizacije i informatike te tvrtki Marker, Influendo i Orion.
U sklopu konferencije održat će se i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će pet odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom. Na natjecanje se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća i pojedinci koji će imati prilike za proširenje međunarodne mreže poslovnih kontakata, stjecanje novih vještina i znanja, ali i dobivanje laskave titule „Voogle startup godine“.
Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Europske poduzetničke mreže i Europske komisije putem projekta DanubePie.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Počelo premještanje ribe iz Trakošćanskog jezera, pogledajte kako izgleda s 1,5 metara vode manje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nedavno je napokon krenulo čišćenje jezera kod dvorca u Trakošćanu, zahvat koji se nije izvodio od 1960. godine.

Dvorac Trakošćan na svom je Facebooku objavio da je danas, 2. prosinca, krenuo izlov i premještanje ribe.

Unatrag tjedan dana razina jezera je spuštena za otprilike metar i pol pa se moglo pristupiti ovom poslu.

Nakon završetka tog zahvata, voda iz jezera će se potpuno ispustiti da bi se u nadolazećem zimskom razdoblju mulj i talog s dna jezera očvrsnuli, te se, prema planu, krajem proljeća mehanizacijom kreće u vađenje istoga.

Podsjetimo, u vrijeme Draškovića, jezero je čišćeno od mulja otprilike svake dvije godine, što ukazuje koliko je zaista neophodno i nužno nakon toliko vremena krenuti u revitalizaciju istoga, i spriječiti pretvaranje jezera u močvaru. Mulja i taloga sada ima oko dva metra.

Ovaj vrlo važan projekt vrijedan je gotovo 15 milijuna kuna. Svi radovi bi trebali završiti do sljedeće zime.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Snijeg zabijelio dijelove Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kao što su i najavili metorolozi i na kontinentu je noćas i rano ujutro padao snijeg.

Noćne fotografije snijega snimljene su jutros oko šest sati na ivanečkom području, a dnevne oko sedam sati u Varaždinu. Količina snijega razlikuje se od mjesta do mjesta.

Prema podacima DHMZ-a u mjestu Bednja jutros u 7 sati bilo je 4 cm snijega. Budući da se radi o mokrom snijegu nakon obilnije kiše vjerojatno će se otopiti za nekoliko sati.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a do kraja tjedna se na širem varaždinskom području ne očekuje novi snijeg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje