Povežite se s nama

Nekategorizirano

Skupština GDCK Ivanec imenovala Zlatka Barbira novim predsjednikom

Objavljeno:

- dana

U četvrtak je održana Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine GDCK Ivanec, na kojoj je verificiran mandat 27 zastupnika Skupštine GDCK Ivanec izabranih u ustrojstvenim oblicima GDCK Ivanec, gradskim/općinskim društvima Crvenog križa bez pravne osobnosti, Aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi i Klubu darivatelja krvi 100+.

Sjednica je sukladno važećim Odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama prilikom okupljanja održana fizičkim prisustvom u prostorijama Turističko-kulturnog informativnog centra u Lepoglavi za jedan dio zastupnika i ujedno putem Zoom aplikacije, za drugi dio zastupnika.

Sjednica je bila snimljena putem Zoom aplikacije i od strane djelatnika TKIC-a. GDCK Ivanec zahvaljuje TKICU Lepoglava na iznimnoj organizacijskoj, tehničkoj i informatičkoj podršci prilikom održavanja sjednice.

Predsjednikom GDCK Ivanec imenovan je Zlatko Barbir, član Skupštine od 2013.godine, u proteklom mandatu i zamjenik predsjednice GDCK Ivanec.

Potpredsjednicima su imenovani: Stjepan Cerjan i Jasenka Friščić. Uz predsjednika i dva potpredsjednika u novi Odbor koje je izvršno tijelo Skupštine i donosi odluke sukladno Statutu tijekom poslovne godine izabrani su još i: Ljiljana Vuglač (Ivanec), Damir Majhen (Klenovnik), Vjekoslav Žirovec (Bednja) i Stjepan Kukec (Donja Voća).

Za članove Nadzornog odbora imajući u vidu učešće financijskih stručnjaka imenovani su: Brankica Lipovec, Čedomir Bračko i Martin Bunić.

Izabrano je i 7 zastupnika za Skupštinu DCK Varaždinske županije i zastupnik za Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa.

Na sjednici je usvojena i Strategija rada Gradskog društva Crvenog križa Ivanec za buduće mandatno razdoblje 2021.-2024. koja je, jednako kao i Program rada i Financijski plan sa pripadajućom dokumentacijom za 2021. objavljena na službenim web stranicama GDCK Ivanec.

U Strategiji je istaknuto nekoliko važnih, prioritetnih područja djelovanja: projektne aktivnosti na jačanju organizacije Crvenog križa osobito u području pripreme i djelovanja u katastrofama i izvanrednim situacijama, aktivnosti edukacije u smjeru “izgradnje” Interventnog tima Gdck Ivanec , aktivnosti rada sa osobama starije životne dobi, ali i stvaranje boljih uvjeta za rad Društva: rješavanje pitanja prostora za rad i skladišnog prostora za prijem i raspodjelu humanitarne pomoći, te opremu za pripremu i djelovanje u izvanrednim situacijama i krizama.

Za sam kraj uručene su povelje o imenovanju počasnim članovima GDCK Ivanec, kojima su imenovani: Rahela Blažević i Josip Polančec. Rahela Blažević zbog spriječenosti nije mogla sudjelovati na sjednici, no Josip Polančec se obratio prisutnima kako bi se zahvalio te posebno istaknuo svoj rad s mladima i dugogodišnje sudjelovanje u aktivnostima GDCK Ivanec koje su mu donijele brojna pozitivna iskustva.

Zaželio je svima nama da se trenutna situacija popravi kako bismo mogli nastaviti s našim redovnim aktivnostima, a posebno je izrazio želju za daljnjim provođenjem natjecanja mladih kao i prijašnjih godina.

Sjednicu je zatvorila ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek koja je napomenula važnost GDCK Ivanec i svakog njegovog člana u ovim teškim trenutcima i pozvala sve na daljnje sudjelovanje u našim aktivnostima, zahvalila se dosadašnjim zastupnicima i pozdravila rad novih zastupnika Skupštine, a osobito izvršnog tijela Društva.

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji nakon čak 130 dana nema osoba na respiratoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 46, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 100.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 39 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 17 smješteno na lokaciji u Varaždinu,dok se 22 osobe nalaze u Klenovniku.

Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 219 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 7 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 4 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.142 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 84.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Varaždinska županija: početkom tjedna liječnici će zaprimiti najmanje 1700 novih doza cjepiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, cjepivo, covid

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirana su dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 50, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 121. S ovom sedmodnevnom incidencijom, Varaždinska županija je po prvi puta od sredine listopada opet bolja od hrvatskog prosjeka.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 49 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 19 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 3 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 27 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema COVID-19 pacijenata. U posljednja 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 194 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 3 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 1 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.095 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 84.

Cijepljenje u Varaždinskoj županiji – usporedba s Međimurjem

Vezano za cijepljenje u Varaždinskoj županiji, do kraja prošlog tjedna Zavod za javno zdravstvo je zaprimio ukupno 9.914 doza cjepiva i to 6.714 doza Pfizera, 2.800 doza Astra-Zenece i 400 doza Moderne. Pfizer se koristio u prvoj fazi za cijepljenje zdravstvenih djelatnika i korisnika ustanova u sustavu socijalne skrbi, dok se za drugu fazu cijepljenja za sada koriste samo cjepiva Astra-Zenece i Moderne.

– S obzirom da su neke županije već najavile ili provele prva masovnija cijepljenja, poput Međimurske županije koja je protekle subote cijepila 1100 osoba, želimo obavijestiti javnost da je s masovnijim cijepljenjem Varaždinska županija krenula već u ponedjeljak 15. veljače, putem ambulanti liječnika obiteljske medicine te je na taj način već prošli tjedan bila osigurana mogućnost cijepljenja za 1650 osoba, što je za 50 % više nego što je bilo u subotu u susjednoj županiji. Početkom ovog tjedna će liječnici obiteljske medicine zaprimiti najmanje novih 1700 doza cjepiva, kojima će moći nastaviti cijepiti svoje najugroženije pacijente – ističu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

I dodaju: – Na ovakav način se osigurava da upravo najugroženiji pacijenti s rubnih područja županije ne moraju putovati na jedno centralno mjesto, već se mogu cijepiti kod svojeg liječnika obiteljske medicine, koji ih i prati i najbolje je upoznat s njihovim zdravstvenim stanjem. Masovno cijepljenje putem punktova u dvoranama započet će kada budemo imali u najavi veće količine cjepiva, što još nije slučaj. Plan obuhvaća punktove za cijepljenje na više mjesta u županiji. Posebno napominjemo da nijedna županija neće, bez obzira na organizaciju, moći prije procijepiti svoje stanovništvo s obzirom da se svakoj županiji dodjeljuje količina cjepiva prema broju stanovnika. Do sada je na listama čekanja kod liječnika obiteljske medicine evidentirano preko 20.500 pacijenata te pozivamo stanovnike županije da se svakako predbilježe za cijepljenje – poručili su iz županijskog Stožera.

Nastavite čitati