Povežite se s nama

Nekategorizirano

Skupština GDCK Ivanec imenovala Zlatka Barbira novim predsjednikom

Objavljeno:

- dana

U četvrtak je održana Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine GDCK Ivanec, na kojoj je verificiran mandat 27 zastupnika Skupštine GDCK Ivanec izabranih u ustrojstvenim oblicima GDCK Ivanec, gradskim/općinskim društvima Crvenog križa bez pravne osobnosti, Aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi i Klubu darivatelja krvi 100+.

Sjednica je sukladno važećim Odlukama o nužnim epidemiološkim mjerama prilikom okupljanja održana fizičkim prisustvom u prostorijama Turističko-kulturnog informativnog centra u Lepoglavi za jedan dio zastupnika i ujedno putem Zoom aplikacije, za drugi dio zastupnika.

Sjednica je bila snimljena putem Zoom aplikacije i od strane djelatnika TKIC-a. GDCK Ivanec zahvaljuje TKICU Lepoglava na iznimnoj organizacijskoj, tehničkoj i informatičkoj podršci prilikom održavanja sjednice.

Predsjednikom GDCK Ivanec imenovan je Zlatko Barbir, član Skupštine od 2013.godine, u proteklom mandatu i zamjenik predsjednice GDCK Ivanec.

Potpredsjednicima su imenovani: Stjepan Cerjan i Jasenka Friščić. Uz predsjednika i dva potpredsjednika u novi Odbor koje je izvršno tijelo Skupštine i donosi odluke sukladno Statutu tijekom poslovne godine izabrani su još i: Ljiljana Vuglač (Ivanec), Damir Majhen (Klenovnik), Vjekoslav Žirovec (Bednja) i Stjepan Kukec (Donja Voća).

Za članove Nadzornog odbora imajući u vidu učešće financijskih stručnjaka imenovani su: Brankica Lipovec, Čedomir Bračko i Martin Bunić.

Izabrano je i 7 zastupnika za Skupštinu DCK Varaždinske županije i zastupnik za Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa.

Na sjednici je usvojena i Strategija rada Gradskog društva Crvenog križa Ivanec za buduće mandatno razdoblje 2021.-2024. koja je, jednako kao i Program rada i Financijski plan sa pripadajućom dokumentacijom za 2021. objavljena na službenim web stranicama GDCK Ivanec.

U Strategiji je istaknuto nekoliko važnih, prioritetnih područja djelovanja: projektne aktivnosti na jačanju organizacije Crvenog križa osobito u području pripreme i djelovanja u katastrofama i izvanrednim situacijama, aktivnosti edukacije u smjeru “izgradnje” Interventnog tima Gdck Ivanec , aktivnosti rada sa osobama starije životne dobi, ali i stvaranje boljih uvjeta za rad Društva: rješavanje pitanja prostora za rad i skladišnog prostora za prijem i raspodjelu humanitarne pomoći, te opremu za pripremu i djelovanje u izvanrednim situacijama i krizama.

Za sam kraj uručene su povelje o imenovanju počasnim članovima GDCK Ivanec, kojima su imenovani: Rahela Blažević i Josip Polančec. Rahela Blažević zbog spriječenosti nije mogla sudjelovati na sjednici, no Josip Polančec se obratio prisutnima kako bi se zahvalio te posebno istaknuo svoj rad s mladima i dugogodišnje sudjelovanje u aktivnostima GDCK Ivanec koje su mu donijele brojna pozitivna iskustva.

Zaželio je svima nama da se trenutna situacija popravi kako bismo mogli nastaviti s našim redovnim aktivnostima, a posebno je izrazio želju za daljnjim provođenjem natjecanja mladih kao i prijašnjih godina.

Sjednicu je zatvorila ravnateljica GDCK Ivanec Jasminka Ruhek koja je napomenula važnost GDCK Ivanec i svakog njegovog člana u ovim teškim trenutcima i pozvala sve na daljnje sudjelovanje u našim aktivnostima, zahvalila se dosadašnjim zastupnicima i pozdravila rad novih zastupnika Skupštine, a osobito izvršnog tijela Društva.

Foto i video

FOTO U centar grada Varaždin stigla jedinstvena karavana luksuznih automobila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Agnezović

Ljeto u Varaždinu donijelo je ovoga petka, 17. lipnja, u Varaždin dašak luksuza.

Naime, gradom je prodefilirala jedinstvena karavana luksuznih automobila „Pink Wing“.

U Varaždin su stigli oko 11 sati, a oko 60 vozila bit će parkirano po Uršulinskoj ulici sve do Šetališta J. Jurja Strossmayera.

Nastavite čitati

Nekategorizirano

FOTO Na Korzu održan skakački miting: Varaždinci uživali u atraktivnom natjecanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Trgu kralja Tomislava, u petak, 10. lipnja, održao se skakački miting „Korzo Jump“, kojim Atletski klub Sloboda slavi svoj 90. rođendan.

Na montiranoj stazi u samom centru grada, nadmetala su se četvorica skakača u vis.

– Prvo su bila prijavljena devetorica, no petorica su zbog vremena otkazala u posljednji čas. Želja nam je da se iduće godine osim skakača na Korzu natječu i skakačice – rekao je Stjepan Smernjak, predsjednik AK Sloboda.

Na mitingu je slavio Alen Melon, koji je 18 puta bio prvak Hrvatske i trenutno nastupa za Ujedinjene Arapske Emirate, s preskočenih 215 cm. Drugo mjesto osvojio je Filip Mrčić iz zagrebačkog Dinama s preskočenih 207 cm, a treći je bio Martin Mlinarič iz AK Sloboda koji je preskočio 204 cm.

Sudjelovao je i Mađar Alex Gabossy s preskočenih 190 cm.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje