Povežite se s nama

U fokusu

Skupština Piškornice smijenila direktora Mladena Jozinovića

Objavljeno:

- dana

Izvanredna sjednica zbog isplate bonusa

Na izvanrednoj sjednici Skupštine društva „Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske“, koja je održana u Koprivničko-križevačkoj županiji donesena je odluka o opozivu direktora Mladena Jozinovića.

To je konačni epilog svih burnih događanja koja su obilježila proteklih 7 dana nakon što je u javnosti procurila informacija da si je Jozinović isplatio bonus od milijun kuna kao nagradu za pozitivan financijski rezultat tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište u kojoj je bio direktor. Sve odluke su jednoglasno donijeli članovi Skupštine, župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren, varaždinski župan Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i međimurski župan Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

– Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiriju županija i Općine. Donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava „Piškornica“ i „Piškornica sanacijsko odlagalište“ – izjavio je župan Koren .
Dodao je da je za novog direktora imenovan pravnik Mladena Ružman. Riječ je o bivšem HNS-ovcu, zaposlenom u HEP-u.

– Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Piškornice sanacijsko odlagalište – istaknuo je Koren.
Na njega se nadovezao župan Čačić,  pojasnivši da su osnivači Piškornice u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

– Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić koji je zajedno sa županom Krapinsko-zagorske županije 9. studenoga zatražio uvid u cjelokupnu dokumentaciju o poslovanju Piškornice d.o.o. i povezanih društava.

Potom je 14. studenoga podnio zahtjev za hitno obavljanje revizije u Piškornici koja se još provodi pod vodstvom revizorice Varaždinske županije Anice Vereš, a timski s revizorima ostalih županija – osnivača. Podsjećamo, tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište osnovana je 2014. kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću, koje je preoblikovano u d.o.o. polovicom 2016. godine, uz povećanje temeljnog kapitala.

– Mladen Jozinović primao je mjesečnu plaću u iznosu od 18.500 kuna u matičnoj tvrtki Piškornica. No, u listopadu 2014. godine osnovana je sestrinska tvrtka, gdje se Jozinović postavio za Upravu, ali i ujedno je jedini član Skupštine tvrtke. Nisam upoznat s njezinim poslovanjem, a tek prema podacima koje smo neki dan zatražili žurno od direktora, dobili smo potvrdu da si isplaćuje dodatnu naknadu, od 10 tisuća kuna neto mjesečno, uz sve ostale benefite. Stoga u ovim vremenima isplatu bonusa od milijun kuna smatram potpuno neprimjerenom – zaključio je župan Posavec.

Bivši direktor Piškornice od utorka je bio nedostupan za izjave o financijskim transakcijama radi kojih je ostao bez posla.
  

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Neven Bosilj poručio je da živi za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti proizvodne hale

Svečanom sjednicom danas je proslavljen Dan Grada Varaždina. Svečanoj su sjednici prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković, ministar Davor Filipović, župan Anđelko Stričak kao izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, direktor Fonda Luka Balen, izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, saborski zastupnici i zastupnice te brojni drugi.

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki.

Gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je na bogatu povijest Varaždina, ali i na projekte koji su realizirani u proteklih godinu dana.

-Skoro osam i pol stoljeća prošlo je od spomena imena Varaždina i s ponosom baštinimo tu povijest. Generacije Varaždinaca izgradile su naš poseban varaždinski duh, a osjećaj vezanosti za povijest i tradiciju samo je prva polovica priče – rekao je Bosilj i istaknuo da je posebno važno budućim generacijama stvoriti bolje prilike.

Spomenuo je i značajne događaje koji  su obilježili ovu godinu, poput primjerice obnove Gradske vijećnice koja slavi 500-ti rođendan.

Ponovio je da je Varaždin iznad svih te se osvrnuo i na problematiku baliranog otpada.

 -Živim za dan kad će umjesto bala u Brezju niknuti nove proizvodne hale i nova radna mjesta. Stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada – rekao je Bosilj i zahvalio svima koji su pomogli u rješavanju problema s balama, od stručnog tima, Fonda i na kraju hrvatske Vlade.

U ime svih načelnika i gradonačelnika sve okupljene pozdravio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Župan Anđelko Stričak, kao izaslanik predsjednika Sabora, čestitao je Dan grada svim Varaždinkama i Varaždincima.

-Da Vlada nije donijela odluku o financiranju sanacije bala vjerojatno bi na ovoj sjednici sve bilo tmurno, ali sada ovdje vlada optimizam – rekao je među ostalim Stričak.

Na kraju se obratio i premijer Andrej Plenković.

-Ovo je moj drugi boravak u Varaždinu u zadnjih desetak dana. Cilj je da zajednički emancipiramo sve što zajedno činom za razvoj grada i cijelog sjevera Hrvatske – rekao je Plenković i podsjetio da je nedavno bio na otvaranju Centra kompetentosti Medicinske škole.

-U osmoj godini mandata gotovo da nema institucije koje nisam obišao, ali ovakvu srednju školu nisam vidio – pohvalio je Plenković. Osvrnuo se i na rješenje bala.

Podsjetio je da je gradonačelnik Bosilj na svečanoj sjednici županijske Skupštine uputio apel da se riješe bale. Potom je zahvalio gradonačelniku i saborskim zastupnicima Damiru Habijanu i Predragu Štromaru jer su dali doprinos u rješavanju bala.

Na svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade i priznanja.

Ivan Vujec i Denis Peričić primili su nagrade za životno djelo. Medalje idu Branku Spevecu posthumno, Hani Hegedušić i Marijanu Sertiću.

Plakete se dodjeljuju, OPG-u Pocedulić, TZ-u Grada Varaždina, ŠRD Varaždin, Udruzi za klasični balet Vindija, Metalskoj industriji Varaždin d.d.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu obuka komunalnih redara, raspravljat će i o komunikaciji s “teškim strankama“!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ilustracija

Varaždin će u četvrtak, 7. prosinca, od jutarnjih sati biti domaćin obuke komunalnih redara.

Obuka komunalnih redara, namijenjena je i drugim službenicima i/ili pročelnicima u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Stoga će sudionici skupa u Park Boutique hotelu raspravljati između ostalog o zakonskoj regulativi za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom, o Odluci o komunalnom redu i drugim aktima JLS važnima za postupanje komunalnog redarstva.

Programom je prije pauze za kavu Predviđena još jedna zanimljiva točka. Riječ je  o profesionalnoj komunikaciji s „teškim strankama“, što god to značilo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje