Povežite se s nama

U fokusu

Skupština Piškornice smijenila direktora Mladena Jozinovića

Objavljeno:

- dana

Izvanredna sjednica zbog isplate bonusa

Na izvanrednoj sjednici Skupštine društva „Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske“, koja je održana u Koprivničko-križevačkoj županiji donesena je odluka o opozivu direktora Mladena Jozinovića.

To je konačni epilog svih burnih događanja koja su obilježila proteklih 7 dana nakon što je u javnosti procurila informacija da si je Jozinović isplatio bonus od milijun kuna kao nagradu za pozitivan financijski rezultat tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište u kojoj je bio direktor. Sve odluke su jednoglasno donijeli članovi Skupštine, župan Koprivničko križevačke županije Darko Koren, varaždinski župan Radimir Čačić, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar i međimurski župan Matija Posavec te načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

– Sazvali smo izvanrednu sjednicu Skupštine kao hitnu reakciju suvlasnika, četiriju županija i Općine. Donijeli smo odluku o opozivu Uprave društva, direktora Mladena Jozinovića te dali nalog Nadzornom odboru da regulira formu raskida radnog odnosa. Tražili smo i povrat bonusa, a ujedno smo donijeli odluke o daljnjem funkcioniranju društava „Piškornica“ i „Piškornica sanacijsko odlagalište“ – izjavio je župan Koren .
Dodao je da je za novog direktora imenovan pravnik Mladena Ružman. Riječ je o bivšem HNS-ovcu, zaposlenom u HEP-u.

– Dogovorili smo redovnu sjednicu Skupštine društva sljedeći tjedan, na kojoj ćemo regulirati ostale akte koji su potrebni za nesmetano funkcioniranje društva. Ide se u pravcu razdvajanja uprava Piškornice d.o.o. i Piškornice sanacijsko odlagalište – istaknuo je Koren.
Na njega se nadovezao župan Čačić,  pojasnivši da su osnivači Piškornice u kriznoj situaciji reagirali u najkraćem mogućem roku.

– Daljnje odluke ćemo donijeti nakon što dobijemo izvješće naših revizora koji su počeli s radom – naveo je Čačić koji je zajedno sa županom Krapinsko-zagorske županije 9. studenoga zatražio uvid u cjelokupnu dokumentaciju o poslovanju Piškornice d.o.o. i povezanih društava.

Potom je 14. studenoga podnio zahtjev za hitno obavljanje revizije u Piškornici koja se još provodi pod vodstvom revizorice Varaždinske županije Anice Vereš, a timski s revizorima ostalih županija – osnivača. Podsjećamo, tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište osnovana je 2014. kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću, koje je preoblikovano u d.o.o. polovicom 2016. godine, uz povećanje temeljnog kapitala.

– Mladen Jozinović primao je mjesečnu plaću u iznosu od 18.500 kuna u matičnoj tvrtki Piškornica. No, u listopadu 2014. godine osnovana je sestrinska tvrtka, gdje se Jozinović postavio za Upravu, ali i ujedno je jedini član Skupštine tvrtke. Nisam upoznat s njezinim poslovanjem, a tek prema podacima koje smo neki dan zatražili žurno od direktora, dobili smo potvrdu da si isplaćuje dodatnu naknadu, od 10 tisuća kuna neto mjesečno, uz sve ostale benefite. Stoga u ovim vremenima isplatu bonusa od milijun kuna smatram potpuno neprimjerenom – zaključio je župan Posavec.

Bivši direktor Piškornice od utorka je bio nedostupan za izjave o financijskim transakcijama radi kojih je ostao bez posla.
  

Izvor:
Foto:

U fokusu

Kaznena prijava protiv pilota zločinačke JNA koji su raketirali Koprivnicu, a prije toga Varaždin i Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv N.N. počinitelja, odnosno pilota zločinačke JNA, koji su 7. listopada 1991. sa dva aviona (po promatračima) tipa „Jastreb“ oko 15,45 sati raketirali Koprivnicu, koja se nije nalazila u borbenoj, ratnoj zoni.

Cilj ovog zločinačkog napada bila je vojarna, koju su pripadnici JNA 30. rujna 1991. bez ispaljenog metka prepustili Hrvatskoj vojsci, u kojoj se tom prigodom nalazilo i zapovjedništvo i  nekoliko stotina vojnika slavne 117. Koprivničko-križevačke brigade.

>>Varaždin: ratnom pilotu Danijelu Boroviću svečano uručeno priznanje “Junak Domovinskog rata“

Međutim, sa avionima su napali   i područja oko vojarne nastanjene civilnim stanovništvom.

Tom prigodom smrtno je stradao David Piskor (izvan kruga vojarne), a nekoliko branitelja je ranjeno. Učinjena je i relativno velika materijalna šteta. Sve je moglo i mnogo teže završiti da pravovremeno i učinkovito nije svoj obol dala protuzračna obrana.

Važno je također istaknuti da su nakon Koprivnice ti ili drugi zločinački avioni raketirali i područje Čakovca i Varaždina, koji se također nisu nalazili u tzv. ratnoj zoni!

– U Beogradu su podigli optužnicu protiv četvorice hrvatskih ratnih pilota za navodne ratne zločine iz 1995. Oni očito znaju  tko je sve letio i činio ratne zločine na području Republike Hrvatske, pa će se stoga pretpostavljamo iznimno brzo sjetiti i optužiti  srpske, odnosno jugoslavenske ratne zločince koji su i u zrakoplovima ubijali i nanosili veliku štetu hrvatskom narodu, koji u to vrijeme nije imao ni osnovnog naoružanja, a kamoli ratne zrakoplove. Tm prije što je zločin-zločin. Nu, ako nije ratni zločin to što se 7. listopada 1991. dogodilo u Koprivnici, onda što je? – zapitao se Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Nastavite čitati

U fokusu

Aerodrom Lučko zatvoren. Je li Varaždin letačima jedina (prava) alternativa?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Brojni problemi koji duže vrijeme opterećuju normalno funkcioniranje zagrebačkog Aerodroma Lučko, ovih dana su eskalirali do te mjere da je zatvoren za sve operacije do 31. kolovoza, a to se može i produžiti.

Kako javlja portal AvioRadar, najveći aerodrom generalnog zrakoplovstva u Hrvatskoj i dalje je zatvoren, i to usred ljetne sezone letenja. Odnosno, zatvoren je u razdoblju kada bi se na Lučkom da čekao red na polijetanje ili slijetanje.

Podsjećamo Aerodrom Lučko je u suvlasništvu/suoperatorstvu MORH-a i Aerokluba Zagreb. Grad Zagreb nema sekundarnog aerodroma, kao niti aerodroma za generalno zrakoplovstvo u pravom smislu te riječi.

Jedina prava – najbliža alternativa letačima koji već sele svoje avione je LDVA. Međutim, tek će se vidjeti hoće li varaždinski Parkovi ovu situaciju uopće znati iskoristiti.

Više o svemu pročitajte OVDJE

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje