Povežite se s nama

Ostali sportovi

Slab odaziv udruga na izradi kriterija i u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

ZSUGV

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina na skupštini održanoj 26. studenog prošle godine donijela je odluku o pokretanju postupka izmjena i dopuna Kriterija vrednovanja sportskih udruga Grada Varaždina, članica Zajednice, te je u srijedu 12. veljače održana javna rasprava o dospjelim prijedlozima.

Skupština
“Uz prisutnost predstavnika Zajednice, a nakon održane konstruktivne rasprave, donesen je prijedlog da se dio predloženih dopuna Kriterija od strane ŽRK Koka usvoji. Prvenstveno je riječ o dopunama postojećih Kriterija koji se odnose na ekipne sportove. Konačnu riječ o usvajanju prijedloga dopune Kriterija dat će Skupština Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, najvjerojatnije sljedećeg mjeseca.”, piše u zaključku s javne rasprave.
Treba naglasiti da su se na javnu raspravu odazvali predstavnici samo 11 sportskih udruga, a da je od strane Zajednice obaviješteno svih 112 sportskih udruga, članica Zajednice i za podnošenje prijedloga i za sudjelovanje u javnoj raspravi.
Samo dvije su udruge poslale svoje prijedlog – ŽRK Koka i Odbojkaški klub Varaždin Volley.
“Predloženi kriteriji su stručni rad profesora Nenada Rogulje s Kineziološkog fakulteta u Splitu i Vladana Papića s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.”, piše u obrazloženju prijedloga OK Varaždin Volley.
“Postojeći Kriteriji vrednovanja sportskih udruga Grada Varaždina rađeni su na temelju ovog stručnog rada, samo su koeficijenti znatno promijenjeni pa je izgubljena početna objektivnost. A kako su se svi već složili s ovim elementima vrednovanja, predlažemo da usvojimo originalne kriterije s originalnim koeficijentima, kako piše u ovom stručnom radu. Ovi Kriteriji bili bi ionako prijelazno rješenje, jer s obzirom na to da pred nama predstoji važan rad na izradi Strategije razvoja sporta u Gradu Varaždinu, koja je ishodište za buduće kriterije, smatram da nema potrebe ulaziti u šire rasprave, a pomak bi već bio napravljen usvajanjem originalnih koeficijenata. Prijedloge za buduću Strategiju razvoja sporta u Gradu Varaždinu treba što prije razmotriti na javnoj raspravi i nakon te stručne podloge krenuti u izradu kvalitetnih i usklađenih Kriterija vrednovanja sportskih udruga Grada Varaždina.”, piše u obrazloženju prijedloga OK Varaždin Volley.
Volonteri
U Zajednici objašnjavaju činjenicu slabog daziva na izradu prijedloga “da u velikom broju sportskih klubova u Varaždinu nema profesionalaca, već se većina poslova radi volonterski, i da nisu imali puno vremena razmišljati o Kriterijima. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuje svima koji su se uključili u javnu raspravu i pomogli da postojeći kvalitetni Kriteriji za vrednovanje športskih udruga Grada Varaždina postanu još bolji.”, piše u zaključku s javne rasprave. Na kraju ipak ostaje otvoreno pitanje pravih uzroka slabog odaziva i profesionalnih kadrova koji bi trebali imati vremena za razmišljanje o Kriterijima, ali i Strategiji razvoja varaždinskog sporta.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje