Sajam domaćih proizvoda u Trgovački će centar Lumini za vikend donijeti gastronomsko putovanje Hrvatskom. Izlagači stižu iz svih dijelova zemlje. Uz one iz Varaždina, Međimurja i Podravine, bit će tu izlagači koji spajaju istok i jug zemlje – Baranju i neretvanski kraj.

Vrhunske domaće proizvode posjetiteljima će predstaviti mesnica Jagušić, OPG Kraljik, OPG Horvat, OPG Marije Popović i drugi. Najmlađe posjetitelje obradovat će šarmantne tradicijske igračke Mirice Kukec i Drvene čarolije.

Sajam će biti otvoren u subotu i nedjelju, 13. i 14. listopada od 9 do 21 sat, a posebni zabavni programi oba dana počinju u 16 sati. Nastupit će brojni sastavi i kulturno-umjetnička društva. Među njima su Biseri, Klaruš, Hajdina, Itas i Varaždinska glazbena udruga.

Najsretnije posjetitelje očekuju i vrijedni darovi. Za humoristične će nastupe biti zadužen Štef z beciklinom, a program će voditi Nenad Kumrić Charlie

Poseban program nadahnut tradicijom djecu očekuje u subotu od 13 do 15 sati u igraonici Twister. Moto druženja je „Kad se vrijedne ruke slože, napravit’ se puno može“. Sve počinje radionicom izrade domaćih rezanaca.

Nakon toga mališani će se moći okušati u starim igrama te izradi plastelina od brašna. Oni koji vole narodne priče, tradicionalne pjesmice i brojalice, na svoje će doći u 14 sati i 30 minuta.

Komentari

Komentara