Povežite se s nama

Život i društvo

Slavilo se uz vatromet, kobasice i šampanjac

Objavljeno:

- dana

PLESOM U NOVU GODINU

Brojni razdragani Čakovčani i Priločani u novo ljeto ušli su odbrojavanjem posljednjih sekundi stare godine na gradskim trgovima, uz pjesmu, ples, dobru glazbu, kuhane kobasice i neizbježni šampanjac.

Priločanci i njihovi gosti okupili su se na Trgu slobode ispred Doma kulture, na kojem se u organizaciji Turističke zajednice Grada Preloga sviralo i pjevalo, uz pregršt želja da svi dani 2017. godine budu ljepši, bogatiji, sretniji i zdraviji. 

Sve je to okupljenima s pozornice poželio i gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Nije izostao ni tradicionalni vatromet, a novogodišnje slavlje je nastavljeno po brojnim ugostiteljskim objektima u Prelogu. Istovremeno je prava veselica trajala i na prepunom čakovečkom Trgu Republike, na kojem su se za dobre vibracije na svečanom ispraćaju stare i doček nove godine pobrinule domaće snage, grupe October Light i Noćna smjena. Glazbenicima se na pozornici priključio i gradonačelnik Stjepan Kovač zasviravši na gitari, čime je pružio potporu novogodišnjoj akciji tijekom koje su prikupljana sredstva za novu socijalnu samoposlugu. 

Slavlje je u Čakovcu kulminiralo vatrometom i zvucima valcera uz koje su građani i njihovi gosti uplesali u novu godinu pod zvjezdanim nebom.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Predstavila se kao maserka te u stanu 74-godišnjakinje ukrala vrijedan nakit

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinka starije životne dobi pustila je u kuću ženu koja se predstavljala kao maserka, a koja ju je na kraju – okrala.

Naime, u petak, 12. kolovoza, oko 12 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, nepoznata je žena okrala 74-godišnjakinju, ističu iz PU varaždinske.

Nepoznata je žena došla do stana oštećene te joj ponudila uslugu masaže masažerom.

Kada je ušla u stan oštećene, iskoristila je njenu kraću nepažnju i ušla u sobu, gdje je otvarala ladice i otuđila razni zlatni nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počiniteljice ovog kaznenog djela, ističu iz policije.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Koprivnici u četvrtak počinje Renesansni festival, glavna tema su putujući trgovci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Koprivnica - TZ - Mladen Ban Photography

Renesansni festival u Koprivnici s glavnom temom – putujući trgovci, održat će se od 18. do 21. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice Grada Koprivnice.

Organizatori ističu da će se nakon tri godine stanke konačno održati ovaj grandiozan povijesni spektakl, a tu činjenicu potvrđuje nagrada za najbolju turističku manifestaciju Hrvatske te svrstavanje u jednu od najvećih i najboljih manifestacija u Europi.

– Trgovci i obrtnici su oduvijek bili glavna i nezaobilazna atrakcija festivala, a mnogi od njih na licu mjesta prikazuju proces izrade proizvoda zaboravljenih zanata i nude svoje unikatne (eko) proizvode. Posjetitelji mogu u četiri dana uživati u mnogo toga, od ponude trgovaca, do bogate gastronomske ponude, konjičkih turnira, viteških borbi, plesova, revija, labirinta, streličarstva, jahanja, itd. – poručuju organizatori, te obećavaju:

– Ono što možemo obećati je kada prođete kroz vrata bedema teleportirat ćete se u živu povijest, gdje nema suvremenih pomagala (plastike) i gdje je sve u skladu sa vremenom kojeg predstavlja. To čini ovaj festival drugačijim od svih drugih. Kostimirajte se, budite dio priče i podržite manifestaciju koja promiče ostavljanje što manjeg ekološkog otiska – objasnili su.

Detaljan program po danima dostupan je OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje