U Župnoj crkvi župe Sveti Juraj na Bregu početkom srpnja zlatnu misu proslavio je vlč. Franjo Šprajc, uz suslavlje mons. Antuna Perčića, mons. Leonarda Logožara, preč. Ivana Kozjaka i domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije.

Svetoj misi su uz mnogobrojne vjernike iz raznih mjesta prisustvovali i zlatomisnici vlč. Josip Janković i vlč. Dragutin Joč, a zlatomisnik Šprajc s velikom je radošću predvodio euharistijsko slavlje, zahvalan Bogu na svemu što je prošao na svom 50-godišnjem svećeničkom putu.

U svojoj propovijedi generalni vikar mons. Antun Perčić ukratko je opisao put zlatomisnika istaknuvši „da su svećenici pokaznice jer nas usmjeravaju prema Bogu i šire Evanđelje po cijelom svijetu“, poput vlč. Šprajca, koji je obavljao svećeničku službu i izvan domovine, u Francuskoj i u Kanadi, pri čemu se nikad nije predao, već ustrajao u vjeri i slijedio Isusa Krista.

Nakon mise vlč. Josip Janković pročitao je svoju prigodnu čestitku u stihovima, a potom je župnik Ivica Puškadija prenio čestitku varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i darovao zlatomisniku sliku Majke Božje Lauretanske, maketu crkve te spomen-medalju Nikole Zrinskoga Sigetskog, pročitavši što je u spomenici povodom mlade mise vlč. Šprajca 6. srpnja 1969. godine napisao tadašnji župnik Mirko Gojnik.

Vlč. Šprajc je zahvalio svima koji su ga podržali u svećeničkoj službi – od obitelji i rodbine do svećenika koji su mu pomagali dok je obavljao svećeničku službu, a gdje god da je bio, stekao je i mnogo prijatelja koje mu je Bog poslao.

Na kraju svečanosti svi su zapjevali hrvatsku himnu, a zatim je muški župni zbor, prema želji zlatomisnika, otpjevao pjesmu „Međimurje, kak si lepo zeleno“.

– Slavljeniku Franji Šprajcu iskrene čestitke na 50 godina njegova svećeništva! Neka ga blagoslovi Trojedini Bog i štiti Majka Božja da i dalje uz obilje zdravlja i veselja slijedi Gospodina kao i dosad, a na tom putu pratit će ga i naše molitve – poručuju iz njegove župe.

Komentari

Komentara