Povežite se s nama

Međimurje

Slijedi rasplet na vrhu košarkaške A2 lige Sjever

Objavljeno:

- dana

KK Međimurje

U 16. kolu košarkaške A2 lige Sjever KK Međimurje pobijedio je u gostima Radnik 72:45. Nakon ovog kola na rasporedu je veliki derbi koji će odlučiti daljnju borbu za vrh jer se sastaju vodeći Podravac i trećeplasirano Međimurje.

KK Radnik – KK Međimurje 45:72 (8:18; 11:23; 13:14; 13:17).
KK Radnik: Kranjčić I. 0, Jukić M. 23, Beljo J. 0, Vlahović V. 0, Kulko T. 3, Martinčić I. 0, Nervo D. 4 (1×3), Hekić D. 0, Vragović M. 0, Maksić D. (cap) 13 (1×3), trener Ante Tomas.
KK Međimurje: Ostoja D. 10, Novak Mario (cap) 15 (1×3), Kranjčec M. 2, Horvat S. 5, Juras S. 4, Drk I. 0, Kuzmić D. 13 (1×3), Biševac V. 19 (1×3), Kranjčec S. -, Novak Matija 4, trener Stjepan Novak.

Na prvenstvenoj ljestvici zasad vodi Podravac s 30 bodova, a slijede Grafičar i Međimurje s bodom manje, dok četvrtoplasirani Ivanić ima 25 bodova. Osim derbija Podravac – Međimurje, u 17. kolu sastaju se još Grafičar – Radnik, Ivanić – Ivančica, Bjelovar – Petar Zrinski, Mladost – Koprivnica.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Preminuo Ivan Bene, poznatiji kao Đura z Međimurja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ivan Grahovec

U Međimurju danas tužna vijest: u 71. godini preminuo je Ivan Bene, poznatiji kao Đura z Međimurja.

Lik Đure z Međimurja, zabavljača koji je desetljećima uveseljavao Međimurce i žitelje susjednih regija, ostvarivao se putem priča o malome čovjeku i njegovim naporima. Prije triju godina uručena mu je Povelja Međimurske županije kao znak zahvalnosti za dugogodišnji rad i doprinos kulturno-umjetničkomu amaterizmu.

Posljednji ispraćaj održat će se u krugu obitelji.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Tradicionalna međimurska hiža “Matulov grunt” uskoro u novom ruhu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurje će početkom proljeća biti bogatije za još jedan turistički sadržaj, Edukacijsko-istraživački centar “Matulov grunt” u Frkanovcu, koji će zaokružiti priču oko projekta “Med dvemi vodami”, u sklopu kojega su napravljene nove lokacije posjetiteljske infrastrukture zaštićene prirode Regionalnoga parka Mura-Drava.

Projektom “Med dvemi vodami” u lipnju 2020. godine u Križovcu je otvoren Centar za posjetitelje koji je tijekom pola godine posjetilo nešto više od 1000 posjetitelja uživo te 600-tinjak online. Otvorena je i eko-turistička poučna staza “Svetomartinska Mura,” pješačka i biciklistička staza uz Muru. Vrijednost projekta „Med dvemi vodami“ je 12 milijuna kuna, od čega se 84,9% sufinancira sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, dok je rekonstrukcija i opremanje Edukacijsko-istraživačkoga centra “Matulov grunt” vrijedno 1,5 milijuna kuna.

Projektna aktivnost obuhvatila je građevinske i zanatske radove rekonstrukcije tradicionalne obiteljske građevine, opremanje i pripremu multimedijalnog sadržaja. Glavni objekt bit će u funkciji prostora za istraživače, a služit će i kao prostor za stalni likovni postav o leptiru plavcu i području ekološke mreže u Međimurju.

Radovi rekonstrukcije su završeni te predstoje uređenje vanjskog prostora i završni radovi pred samo otvorenje.

Nastavite čitati