Povežite se s nama

Život i društvo

Šlingani dan u Jalžabetu, najveća županijska smotra folklora – od 1. do 3. srpnja

Objavljeno:

- dana

Jalžabet

Jalžabetski „Šlingani dani“, 19.  po redu, ove će se godine održati od 1. do 3. srpnja u Sportskom centru Jalžabet.  

 Na najvećoj županijskoj smotri folklora tradicionalno će nastupiti veliki broj folklornih skupina iz nekoliko zemalja.

Sve će započeti  „Malim  šlinganim danima“ u petak, tijekom trodnevnog će programa nastupati KUD-ovi, održavati se koncerti i drugi kulturno umjetnički programi. U

U nastavku donosimo detaljni program 19. Šlinganih dana:

 

Petak,  01. srpnja 2016.                                                                    

„Mali Slingani dani” – 16:00 – Dolazak folklornih skupina u Jalzabet; 17:30 – Mali mimohod; 18:00 – Kultumo umjetnicki program, sudjeluju djecje folklorne skupine; 20:00 – Zabavni program uz TS Fijaker

Subota 02. srpnja 2016

15:00 – Dolazak folklornih skupina u Jalzabet; 16:00 – Prijem predstavnika gostujucih folklornih drustava kod celnistva Opcine Jalzabe; 17:00 – Pocetak mimohoda ulicama Jalzabeta; 18:00 – Svečano otvorenje „Slinganih dana” ;18:15 – Kulturno umjetnicki program; 20:30 – Zabavni program uz Tango Band

Nedjelja 03. srpnja 2016

15:00 – Dolazak folklornih skupina u Jalzabet; 16:00 – Prijem predstavnika gostujucih folklornih društava kod sjedišta Opcine Jalzabet; 17:00 – Pocetak mimohoda ulicama Jalzabeta; 18:00 – Kulturno umjetnicki program; 20:00 – Zabavni program uz Max3

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje