Povežite se s nama

Međimurje

Šlingani dani oduševili posjetitelje

Objavljeno:

- dana

FOLKLOR

Bogat kulturno-umjetnički program ovog je vikenda brojnim posjetiteljima ponudio Jalžabet, u kojem su od 3. do 5. srpnja održani 18. Šlingani dani. Najveća i najljepša smotra folklora u Varaždinskoj županiji započela je u petak Malim šlinganim danima kojima su se publici predstavile dječje folklorne skupine.

Preostala dva dana posjetitelje je oduševilo bogatstvo plesa i pjesama starijih folklornih skupina KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske, ali i posebnog gosta iz Bosne i Hercegovine.

U sklopu šatora na Sportskom centru posjetitelji su mogli razgledati prigodnu izložbu starih predmeta i rukotvorina, ručnih radova i predmeta od slame, šibe te krep-papira, a i kušati tradicionalne kolače.

Kušati su se mogla i razna vina i rakije, jer je Udruga vinara i vinogradara Općine Jalžabet organizirala otvorena vrata vinske ceste.

– Ponosan sam što ova manifestacija pokazuje bogatstvo folklora, pjesme i plesa te narodnih nošnji svih krajeva lijepe nam domovine, ali i inozemstva. Zahvaljujem svim sudionicima, a posebno domaćinu i organizatoru KUD-u Elizabeta Jalžabet što je uz mnogo truda ova manifestacija dosegla tako visok nivo te se održala ovih 18 godina – naglasio je načelnik Jalžabeta Mirko Magić.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje