Povežite se s nama

Foto i video

Šlingani dani u Jalžabetu

Objavljeno:

- dana

Foto i video

VIDEO Virtualni fašnički koncert UŠ “Miroslav Magdalenić” posvećen obnovi petrinjskog odjela sisačke glazbene škole

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na službenoj Facebook stranici i službenoj stranici Škole dostupan je virtualni Fašnički koncert učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Koncert je posvećen obnovi Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku – Područni odjel Petrinja. Sudjeluju polaznici Osnovne glazbene škole i Osnovne baletne škole. Želite li i sami sudjelovati u pomoći petrinjskoj Glazbenoj školi, svoje donacije uplatiti možete putem priložene poveznice.

Trenutačno je, ako računamo sredstva skupljena klasičnim putem i online kampanju, prikupljeno nešto manje od trećine potrebnih sredstava za obnovu. Budući da je zbog epidemioloških mjera onemogućena klasična organizacija koncerata, iz čakovečke Umjetničke škole omogućili su praćenje virtualnoga koncerta.

Uživajte u izvedbama mališana!

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Varaždinski su turistički vodiči građane besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

U Varaždinu je ove nedjelje, 21. veljače, 11. godinu zaredom obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.

Varaždinski su turistički vodiči u prijepodnevnim satima zainteresirane građane i njihove goste besplatno proveli povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznali sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina.

Uz brojne činjenice, priče i legende, bilo je prilike doznati i neke zanimljivosti vezane uz zdravstvo – o tradiciji hospitala u Varaždinu, tko su bili doktori nekad, gdje se nalazila prva ljekarna, a gdje su bila javna kupališta…

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bila je ispred Gradske vijećnice, a razgledi su započeli u 10.30 i 11.30.

Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

Nastavite čitati