Povežite se s nama

Međimurje

Slogaši iz Donje Dubrave rasplesali brojne mališane

Objavljeno:

- dana

VESELO

Brojni mališani okupirali su sportsku dvoranu Rakitje u gradu Sveta Nedelja kako bi prisustvovali 14. Dječjem folklornom festivalu.

Ovaj događaj organizirao je Folklorni ansambl „Sveta Nedjelja“, a iz Međimurske županije nastupili su folkloraši Kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave.
A da su se međimurski folkloraši predstavili zagrebačkoj publici zaslužan je dječji folklorni pedagog i koreograf Goran Knežević, koji je na Smotri dječjega folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici odredio da dječji folklor s koreografijom „Tri divojke“ gostuje na ovom festivalu.

Članovi KUD-a “Seljačka sloga” bili su nagrađeni gromoglasnim pljeskom

Osim članova dječjih folklora iz Zagrebačke županije i KUD-a „Seljačka sloga“ iz Donje Dubrave, nastupili su i folkloraši iz drugih županija. Karlovačku županiju predstavljali su plesači KUD-a „Antun Klasinc“ Lasinja, Krapinsko-zagorsku županiju KUD “Lovro Ježek“ Marija Bistrica, a Sisačko-moslavačku županiju KUD „Moslavac“ Voloder.
– Unatoč nestanku struje tijekom nastupa, članovi dječjeg folklora su bez stanke izveli svoju koreografiju. Bili su nagrađeni gromoglasnim pljeskom, a dobili su priliku nastupati još jednom – navode iz KUD-a „Seljačka sloga“.

Plesače je za nastup pripremio Nino Klobučarić, a svirače Antun Horvat – Tonček.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati