Povežite se s nama

Crna kronika

Slučaj Stanoing: Brumen i Strmečki “u džep” stavili 6, 3 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

NOVE KAZNENE PRIJAVE

Zbog prodaje stanova koji su bili opterećeni hipotekama, a da kupcima to nije predočeno niti je kasnije predlagano skidanje hipoteke, varaždinska policija kazneno prijavljuje Eduarda Brumena, bivšeg direktora Stanoinga, koji se od veljače nalazi u pritvoru, te Ivanku Strmečki, bivšu članicu uprave.
 

Nova kaznena prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv podnijeta je protiv bivših čelnika varaždinskog poduzeća koje je upravljalo s gotovo 500 zgrada uglavnom na području Varaždinske županije! Poduzeće je dugo godina bilo najveći investitor u stanogradnji, i to je ne samo na tom području. džep stavili oko 6, 3 milijuna kuna

“U džep” stavili oko 6, 3 milijuna kuna

Hipoteke sa stanova nisu kasnije skidali, pa su kupce onemogućili u daljnjem slobodnom raspolaganju s kupljenom nekretninom

Nakon što je početkom godine prijavljen zbog sumnji da je bliskim osobama prodavao stanove ispod tržišne cijene, odnosno da je neovlašteno koristio pričuvu za podmirivanje troškova poslovanja Stanoinga, čime je tvrtki pribavio korist od 12,2 milijuna kuna, Brumena se sada sumnjiči da  prilikom prodaje stanova kupcima nije predočavao kako je nad njima uknjižena hipoteka banke, a to isto nije činila ni Strmečki, sumnja policija.

–    Hipoteke sa stanova nisu kasnije skidali, pa su kupce onemogućili u daljnjem slobodnom raspolaganju s kupljenom nekretninom. Tako su navedeni 56-godišnji muškarac i žena u dobi od 58 godina na štetu 16 kupaca stanova pribavili nepripadnu imovinsku korist trgovačkom društvu u iznosu od oko 6,3 milijuna kuna – navodi varaždinska policija.

Hipoteku su mogli skinuti, ali nisu

umjesto da se hipoteka skine sa prodanih stanova, skidala se sa drugih stanova

Bivši čelnici Stanoinga, kako pojašnjava policija,  sklopili su sredinom rujna 2010. godine ugovor o kreditu s jednom bankom radi dovršetka radova na građevini u izgradnji, a kao garanciju otplate kredita dali su zemljište na kojoj se gradio objekt s 90 stanova i poslovnih prostora.

Dovršenu zgradu etažirali su krajem siječnja prošle godine i Stanoing je upisao vlasništvo nad svim stanovima i prostorima, a banka ih je istovremeno opteretila  hipotekom.  

–    Fazom izgrađenosti zgrade, istoj se povećavala vrijednost te su time dobili mogućnost skidanja hipoteka sa stanova koji su do tada već prodani raznim kupcima, no isto nisu učinili, već je skidanje hipoteke predlagano i skidano s drugih stanova, većinom poslovnih partnera i stanova u vlasništvu njihovih trgovačkih društava – navodi policija.

Izvor:
Foto: Arhiva RT-a

Crna kronika

Nakon sudara dvaju automobila tri osobe prevezene u bolnicu, zbog očevida kolona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Danas, u subotu, 27. studenoga, u Gornjem Kuršancu na cesti D-3 došlo je do prometne nesreće, javlja Policijska uprava međimurska.

Naime, oko 17.05 sudarila su se dva osobna automobila. Tri su osobe prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec na daljnju obradu.

Očevid je u tijeku. Čitatelji javljaju da se kod mosta prema Varaždinu stvorila velika kolona.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov obitelji iz Malog Bukovca ukrao auto da bi se odvezao do Austrije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sreću u nesreći imala je vlasnica golfa iz Malog Bukovca nedaleko od Ludbrega.

Naime, njoj je netko prošloga petka ukrao automobil, koji je pak misteriozno pronađen sljedećega dana, ali u stranoj državi.

U Nazorovoj je ulici iz garaže, koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće, ukraden golf koji je već idućeg dana pronađen napušten na autocesti A-9 u blizini Graza. Pronašli su ga austrijski policajci, a dok se ne pronađe ovaj neobični lopov, motivi krađe, ali i napuštanje automobila ostat će tajna.

Golf je, izgleda, kradljivcu poslužio kao besplatno sredstvo prijevoza u smjeru zapadne Europe. Spomenuti automobil u vlasništvu je obitelji Golec iz Malog Bukovca, a više pročitajte u priči Podravskog lista.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje